ACHERONTAS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: ACHERONTAS
Oż kurwuś ale to dobra jest.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
- Ubzdur
- w mackach Zła
Jaki jest najlepszy album Acherontas? Jedyny, który słuchałem w całości to Tat Tvam Asi (Universal Omniscience) i był to średniak, jeszcze jakaś ep'ka hermeticism chyba, też nie zachwyciła. Pozostałe albumy sprawdzałem po losowym utworze, ale żaden mnie nie urzekł. Ten nowy sprawdziłem też pierwszy utwór i nie był zły, zatem do nowej pewnie w niedalekiej przyszłości przysiądę, jednak pytanie brzmi: który album szczególnie warto poznać? Poza tym oni zdają się mieć różne oblicza, a ostatnio dużo wydając, więc, czy ktoś, najlepiej fan, chciałby coś skrobnąć?
EDIT:
PS. Okładka znajoma

EDIT:
PS. Okładka znajoma

- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Kilka subiektywnych spostrzeżeń od "fanboya" AcherontasUbzdur pisze: ↑20-03-2022, 11:40Jaki jest najlepszy album Acherontas? Jedyny, który słuchałem w całości to Tat Tvam Asi (Universal Omniscience) i był to średniak, jeszcze jakaś ep'ka hermeticism chyba, też nie zachwyciła. Pozostałe albumy sprawdzałem po losowym utworze, ale żaden mnie nie urzekł. Ten nowy sprawdziłem też pierwszy utwór i nie był zły, zatem do nowej pewnie w niedalekiej przyszłości przysiądę, jednak pytanie brzmi: który album szczególnie warto poznać? Poza tym oni zdają się mieć różne oblicza, a ostatnio dużo wydając, więc, czy ktoś, najlepiej fan, chciałby coś skrobnąć?
EDIT:
PS. Okładka znajoma
![]()

Jeśli Ci "Tat tvam asi" nie podeszło to raczej nie ma dla Ciebie ratunku

A najnowsza ? .... słucham jej już kilkunasty raz i z każdym kolejnym razem zakochuję się bardziej.... zdecydowanie polecam
a reasumując, to i tak najlepsze co nagrał Szanowny Pan V.P. Sorcerer, alias V.P. Acherontas to jest druga płyta Stutthof - "And cosmos..." . Ta płyta to czysta poezja i absolutne arcydzieło. za każdym razem słucham jej z ciarkami i gęsią skórką.
może więc spróbuj tego

- Ubzdur
- w mackach Zła
Tego mi było trzeba!Stoigniew pisze: ↑24-03-2022, 20:04Kilka subiektywnych spostrzeżeń od "fanboya" AcherontasUbzdur pisze: ↑20-03-2022, 11:40Jaki jest najlepszy album Acherontas? Jedyny, który słuchałem w całości to Tat Tvam Asi (Universal Omniscience) i był to średniak, jeszcze jakaś ep'ka hermeticism chyba, też nie zachwyciła. Pozostałe albumy sprawdzałem po losowym utworze, ale żaden mnie nie urzekł. Ten nowy sprawdziłem też pierwszy utwór i nie był zły, zatem do nowej pewnie w niedalekiej przyszłości przysiądę, jednak pytanie brzmi: który album szczególnie warto poznać? Poza tym oni zdają się mieć różne oblicza, a ostatnio dużo wydając, więc, czy ktoś, najlepiej fan, chciałby coś skrobnąć?
EDIT:
PS. Okładka znajoma
![]()
Jeśli Ci "Tat tvam asi" nie podeszło to raczej nie ma dla Ciebie ratunkubo to dla mnie jedna z lepszych płyt. Uważam że "Vamachara" jest bardzo udana. Wpuścili trochę powietrza do muzyki i bardziej wyrazistych melodii, ale bez strywializowania całości. Bardzo fajnie się jej słucha. Pomiń raczej "Amenti" i "Maion" ze względu na ich długość, każda ma ponad godzinę i może być dla Ciebie lekko niestrawna, szczególnie "Maion...", która nawet mnie męczy ze względu na sporo ambientowych wtrętów. A mnie z ambientem jest kompletnie nie po drodze. Później czyli na "Amarta..." był już powrót na właściwe tory, tzn. wywalenie ambientowych wydłużaczy i skrócenie formy muzycznej do 45-50 minut, co sprawiło że poprzednich trzech płyt słucha się bardzo dobrze. Uważam że są na trendzie wznoszącym - każda następna płyta jest lepsza od poprzedniej. Wspomniana wcześniej "Amarta" z powodzeniem zatarła złe wrażenie po ciężkim klocku jakim jest "Maion", "Faustian" ugruntował to, a "Psychic death..." wręcz zaskoczył jakością muzyki. Naprawdę bardzo dobra płyta. O splitach i epkach nie pisze bo za dużo tego
A najnowsza ? .... słucham jej już kilkunasty raz i z każdym kolejnym razem zakochuję się bardziej.... zdecydowanie polecam
a reasumując, to i tak najlepsze co nagrał Szanowny Pan V.P. Sorcerer, alias V.P. Acherontas to jest druga płyta Stutthof - "And cosmos..." . Ta płyta to czysta poezja i absolutne arcydzieło. za każdym razem słucham jej z ciarkami i gęsią skórką.
może więc spróbuj tego![]()
Dzięki wielkie, biorę się zatem za Stutthof, Psychic Death i Vamachara.
-
- postuje jak opętany!
Miałem wcześniej coś napisać ale zapomniało mi się. Ogólnie Stutthof to najlepsze co wyszło od "tej" ekipy. Z pełnych Acherontasów to Vamachara mi dobrze robi. Mam zupełnie odwrotnie jeśli chodzi o resztę od MaIon dla mnie każda kolejna jest gorsza ;) Jak żyć? :) Najlepiej sobie badać po kolei i tyle. Dyskografię mają obszerną i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie + Stutthof obowiązkowo.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedyś dałbym się zabić za taką płytę. Ona jest bardzo dobra jak na swoją konwencję. Czuć polot. Nie słucham takich dźwięków obecnie ale potrafię docenić, bo kiedyś w takich dzwiekachy bylem rozkochany.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka