RAMMSTEIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: RAMMSTEIN
Poprzedni numer był fajny muzycznie, taki sobie klip. Ten muzycznie jest gorszy, ale w klipie wracają do tego, w czym są najlepsi. Plus bardzo fajny tekst. W pełni wystarczające.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
bo ja wiem ? u mnie się przyjeło ale tylko na Mutter + kilka kawałków z pierwszych płyt
potem jakoś nie bardzo, fanem ich klipów też nigdy nie byłem chociaż mrówki są spoko
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- vicek
Najlepsze jest mein teil
- Nerwowy
Zmęczenie materiału widać już od 2005 roku po którym zespoł ten ostatecznie przeobraził się w trupę kabaretową która od czasu do czasu jest w stanie jednak jeszcze nagrać kilka znośnych utworów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Koncerty ciągle graja zajebiste
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Żułek
jakby gralii całe Mutter to bym rozważył pójscie, tak to niech spierdalają

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- 987654321k
- postuje jak opętany!
Dwie pierwsze płyty Rammstein to była fajna odskocznia w tamtych latach od tradycyjnego metalu, trzecia była też słuchalna. Posłuchałem tych dwóch numerów nowych no i cóż, więcej nie posłucham. Przypomniał mi się film Lost Highway i ich utwory Heirate mich i Rammstein.No i jak to się ma do tych przyśpiewek z ostatniej płyty? No nijak
-
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ej no, Rammstein sprzedał na świecie 45 milionów płyt, dla porównania Whitney Houston sprzedała 57 milionów w stanach. To przekłada się na kasę jaką można włożyć w teledyski, merch, etc. Behemoth pewnie nie sprzedał nawet miliona.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
Nie sprawdzam kto ile płyt sprzedał, chodziło mi raczej o to, że Behemoth też wydaje kasę na klipy, są robione ( ok, nie wszystkie ) z rozmachem i jakims tam pomysłem. Jeśli chodzi o polskie podwórko, to na pewno przodują, przynajmniej jeśli chodzi o estetykę metalową. Tak samo Rammstein - też wydaje mnóstwo kasy, każdy teledysk od nich ma jakąś fabułę, pomysł, jakiś motyw który przyciąga uwagę. Są ewenementem. Rozmach, profesjonalizm, pomysł. Wiadomo, ekipa Darskiego w tym aspekcie nie dorasta im do pięt, ale obydwa bandy mają podobne podejście do tego tematu.
- ozob
Nie porwaly mnie te nowe utwory. Ostatnia po czasie okazała się niesamowicie nierówna. Podobnie zresztą jak dwie poprzedzające. Jak mam dzień to wracam do Mutter albo Reise Reise.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lukass
Ej no, znajmy miarę. Behemoth w szczycie możliwości był niezłą kapelą. Rammstein w szczycie możliwości był jebanym potworem. Skądś się te 45 milionów wzięło.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- rasowy masterfulowicz
Nie słucham rammsteina na codzien, ale fakt, świetny utwór, tym bardziej na żywo
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
- nicram
- ozob
Chyba najsłabszy Rammstein. Niby same dobrze znane patenty, ale jakoś tym razem to wszystko jest pozbawione polotu. Zdarzają się fajne momenty, nie całe utwory, momenty, ale to o wiele za mało.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Hellion
- w mackach Zła
Na pewno najsłabszy ich album. Muzyka z generatora piosenek Rammstein. Kilka fajnych motywów i riffów, ale całościowo wyszło mało porywająco.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Oby tylko ostatni utwór to nie było pożegnanie.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
Takie wrażenie również odniosłem.
-
- zaczyna szaleć
Swoją drogą czemu ich płyty są tak kosmicznie drogie? Poprzednia i najnowsza po około 80 PLN, kogoś chyba pojebało... Przecież to nie jest jakiś niszowy zespół a płyty wydawane są przez duże wytwórnie.