Powiedziałbym ze pomimo skomplikowania refreny są bardzo chwytliwe, przynajmniej pierwsze piec utworów spokojnie bym zanuciły.est pisze:No jeżeli tobie podoba się najbardziej to chyba wynikałoby, że najlepszy?
Czwórka Dark Angel na dobrą sprawę mocno mnie przytłoczyła, czy może nawet uczciwiej byłoby gdybym napisał, że się odbiłem. Tzn. w takim sensie, że kiedy ją poznałem jako dzieciak, to thrash, czy w ogóle metal, kojarzył mi się jednak z piosenkami, które mogłem sobie od razu zanucić, jak Extreme Aggression, For Whose Advantage? czy jakieś tam Metalliki. To było moje pierwsze zetknięcie z Dark Angel, wcześniejsze materiały poznałem później. Potrzebowałem trochę czasu żeby zajarzyć o co biega w Sadus, Voivod, Coroner itd.
DARK ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DARK ANGEL
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
jest was więcej? znaczy dziewczyny jeszcze?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ostatnio słucham obsesyjnie "Time Does Not Heal". Ta płyta to potwór. Im więcej czasu upływa, tym doskonalsza mi się wydaje. Po prostu tu wszystko jest idealnie w punkt: kompozycje, produkcja, wykonanie, epickość materiału, potęga riffów, szaleństwo instrumentalistów i jakaś obłędna jazda wokalisty, który w porównaniu z poprzednim materiałem przeszedł kolosalną metamorfozę. Najlepsze wokale na thrashowej płycie nagrane kiedykolwiek. Cała płyta z jednej strony jest bezczelnie melodyjna, ale na moment nie popada w banał, bo nad tymi melodiami unosi się jakaś złowieszcza atmosfera. Do tego ta niemiłosierna praca sekcji. Thrash, który w zasadzie cały czas jest na pograniczu death metalu. Na koniec petarda w postaci "A Subtle Induction" - cóż za przewrotny tytuł w świetle (a raczej w dźwięku) tego, co się dzieje w tym kawałku. 5 minut i 9 sekund, a to najkrótszy kawałek na płycie... Jak to się kończy, to nie mam ochoty nic innego od razu włączać, bo wszystko wydaje się dziwnie zwiotczałe. Mam nadzieję, że jednak nie nagrają nowej płyty, bo rozczarowanie może być ogromne. Zaglądam na metal-archives... Recenzje: 75%. Tyle samo, co ostatni KREATOR

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
Jakiś czas temu też miałem fazę na "Time Does Not Heal". Powalająca płyta.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jakiś czas temu robiłem sobie powtórke z nimi
nigdy się chyba nie przekonam do wokalu Rineharta, dla mnie ta kapela wiele przez niego traci
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
Wokal ok, plyte lubie bardzo, najlepszy Dark Angel ale gdzie temu do takiego Grin w kazdym aspekcie, od wokali po zlozonosc kompozycji
woodpecker from space
- nicram
Co Ty kolego piszesz?

all the monsters will break your heart
- Żułek
znakomity jest na DD

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- rasowy masterfulowicz
Darkness descends klasyk przez wielki K
Inne za mało razy słyszałem
Ogólnie jeden z lepszych zespołów thrashowych dla mnie
Stay clean! 

-
Wszystko się zgadza, ale jednak Time Does Not Heal rządzi.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 17:57Darkness descends klasyk przez wielki K
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
To jest jakiś pomysł na nockę w robocie 
Edit:
Rządzi, no , ale jednak darkness descends wolę może to kwestia tego, że bardziej osłuchany jestem

Edit:
Rządzi, no , ale jednak darkness descends wolę może to kwestia tego, że bardziej osłuchany jestem
Ostatnio zmieniony 15-04-2022, 19:12 przez Bonecrusher, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay clean! 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Obiektywnie raczej nie, dla świata muzyki DD okazało się zdecydować się najbardziej wpływowe, TDNH okazało się być bezdzietne.Pacjent pisze: ↑15-04-2022, 18:49Wszystko się zgadza, ale jednak Time Does Not Heal rządzi.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 17:57Darkness descends klasyk przez wielki K
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Dobry zespół. To raczej stąd wypatrzył Hoglana i Chuck Shuldiner i wziął do Deatha.
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- rasowy masterfulowicz
Który album jest twoim ulubionym i dlaczego?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:41Dobry zespół. To raczej stąd wypatrzył Hoglana i Chuck Shuldiner i wziął do Deatha.
Tylko merytorycznie bez siana rzepaku
Stay clean! 

- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Słuchałem praktycznie tylko "Darkness Descends". Innych za bardzo nie znam, ale raczej posłucham. Pamiętam, że to był bardzo ostry thrash. Bardzo intensywny. Praktycznie jak Slayer.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:43Który album jest twoim ulubionym i dlaczego?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:41Dobry zespół. To raczej stąd wypatrzył Hoglana i Chuck Shuldiner i wziął do Deatha.
-
- rasowy masterfulowicz
Jak dla mnie łeb w łeb ten album idzie ze sztandarowymi slejaMariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:46Słuchałem praktycznie tylko "Darkness Descends". Innych za bardzo nie znam, ale raczej posłucham. Pamiętam, że to był bardzo ostry thrash. Bardzo intensywny. Praktycznie jak Slayer.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:43Który album jest twoim ulubionym i dlaczego?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:41Dobry zespół. To raczej stąd wypatrzył Hoglana i Chuck Shuldiner i wziął do Deatha.
Stay clean! 

- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
No, na tym poziomie muzycznym dla mnie jest też debiut Metal Church, albo bardzo blisko.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:49Jak dla mnie łeb w łeb ten album idzie ze sztandarowymi slejaMariusz Wędliniarz pisze: ↑15-04-2022, 19:46Słuchałem praktycznie tylko "Darkness Descends". Innych za bardzo nie znam, ale raczej posłucham. Pamiętam, że to był bardzo ostry thrash. Bardzo intensywny. Praktycznie jak Slayer.Bonecrusher pisze: ↑15-04-2022, 19:43
Który album jest twoim ulubionym i dlaczego?
-
- rasowy masterfulowicz
Jakby ktoś mógł mi wskazać pierwszą
Druga i trzecią ligę thrashu to co by tam było?
Druga i trzecią ligę thrashu to co by tam było?
Stay clean! 

- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
To zależy jaki system zastosujesz.
Ekstraklasa to Slayer, Megadeth, Metallica i Anthrax i chyba Sepultura
1 liga to Testament, Exodus, Overkill, Dark Angel, Sodom, Kreator, Destruction
2 liga to Vio-lence, Sarcofago, ...
aa chuj z takimi klasyfikacjami.
Ekstraklasa to Slayer, Megadeth, Metallica i Anthrax i chyba Sepultura
1 liga to Testament, Exodus, Overkill, Dark Angel, Sodom, Kreator, Destruction
2 liga to Vio-lence, Sarcofago, ...
aa chuj z takimi klasyfikacjami.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja tam sądzę, że są przydatne, pozwalają mi umiejscowić sobie te kapele na swoich miejscach
Stay clean!