III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Z łaski swojej, nie odnoś się do moich postów. Taka kulturalna prośba.
lys på slutten av lys
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Zamieściłeś mnie w swoim wpisie jako "padliniarza" domniemam, że to o mnie chodziło, no to się odniosłem.
Raz się zje, raz się nie zje.
- iGrinder
- postuje jak opętany!
Już się sam pogubiłem. Widzę, że wszystko się miesza i plącze. Mam wyjebane na panslawizmy, rodzimowierstwo, wspólnotę arcysłowiańskiej krwi. Co nie zmienia faktu, że do Słowian ze wschodu czuję autentyczny sentymentAscetic pisze: ↑16-04-2022, 23:59@ Igrndr
A Ty nie?
Jak nie, to jedno może pożerać drugie w ramach „braterstwa” „panslavistycznego”? Samostanowiący się kraj? Przez realizujący, jakaś tam swoją, taką, a nie inną politykę?
Jak tak, to wszystko bangla?
Generalnie pytanie, w stylu „ja tylko sprawdzam”. Znane.
Swoją drogą, co mi tam, niech stracę. Niech się wbije, w dużo ciekawszą dynamikę dnia dzisiejszego tutaj zastanego. Charakter pytania jak dla mnie dużo mówi o pytającym. Bo jak ktoś się zastanawia, jaka jest różnica w tej wojnie pomiędzy agresorem, a obrońcą, to co tutaj można odpowiedzieć, że jest różnica? Przecież to oczywiste, choćby z faktu powyższego. Że jeden atakuje, w sposób bezceremonialny, a drugi odpowiada.
Teraz pora na pytanie, czy „zbombienie” jak to mówią Ukraińcy krż „Moskwa” to nie zbrodnia wojenna? … przecież tam się mogło skąpać do szczętu ze 450-500 młodych, zdrowych ludzi z przyszłością. Toż to zbrodnia!
ps. po wpisie padliniarza, jednak widzę, że to był błąd, odnosząc się do pytania.

Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
- Ascetic
Odnoszę wrażenie, jak to z wrażeniem jest/bywa, subiektywne, że ucieka Ci meritum sprawy. Mogli w ramach „sentymentu do Słowian” podnieść rece, wsadzić kwiaty do luf czołgów i wówczas Polska byłyby w położeniu Ukraińców. Rozpisując, korzyści/ straty, trudno racjonalnie nie ocenić, że poklepywanie po plecach to mały koszt, w stosunku do potencjalnie przelanej polskiej krwi. Tym samym, na zimno, „wystarczającym gestem” jest to, że giną „za nas”. Więcej gestów nie potrzebuje.iGrinder pisze: ↑17-04-2022, 00:35Już się sam pogubiłem. Widzę, że wszystko się miesza i plącze. Mam wyjebane na panslawizmy, rodzimowierstwo, wspólnotę arcysłowiańskiej krwi. Co nie zmienia faktu, że do Słowian ze wschodu czuję autentyczny sentymentAscetic pisze: ↑16-04-2022, 23:59@ Igrndr
A Ty nie?
Jak nie, to jedno może pożerać drugie w ramach „braterstwa” „panslavistycznego”? Samostanowiący się kraj? Przez realizujący, jakaś tam swoją, taką, a nie inną politykę?
Jak tak, to wszystko bangla?
Generalnie pytanie, w stylu „ja tylko sprawdzam”. Znane.
Swoją drogą, co mi tam, niech stracę. Niech się wbije, w dużo ciekawszą dynamikę dnia dzisiejszego tutaj zastanego. Charakter pytania jak dla mnie dużo mówi o pytającym. Bo jak ktoś się zastanawia, jaka jest różnica w tej wojnie pomiędzy agresorem, a obrońcą, to co tutaj można odpowiedzieć, że jest różnica? Przecież to oczywiste, choćby z faktu powyższego. Że jeden atakuje, w sposób bezceremonialny, a drugi odpowiada.
Teraz pora na pytanie, czy „zbombienie” jak to mówią Ukraińcy krż „Moskwa” to nie zbrodnia wojenna? … przecież tam się mogło skąpać do szczętu ze 450-500 młodych, zdrowych ludzi z przyszłością. Toż to zbrodnia!
ps. po wpisie padliniarza, jednak widzę, że to był błąd, odnosząc się do pytania.Ale ad rem - na wschód od Bugu człowiek wobec państwa nie znaczy nic. Zawsze bat po plecach i grabież w biały dzień. My przenosimy nasze wyobrażenia na tamtejszych obywateli. Państwa konkurują ze sobą na różnych polach. Powołują się na różnego rodzaje "racje stanu". Przed wojną stosunki polsko - ukraińskie były jakie były. Z naszej strony to była pełna akceptacja, nawet jak pluto nam w twarz (swoją drogą stan domyślny jeśli chodzi o politykę MSZ). To że dziś nas klepią po plecach nie oznacza, że temu wszystkiemu mamy się przyglądać z zadowoleniem. Polacy dla Ukrainy zrobili dużo, znacznie ponad stan. Może łaskawie jakieś dobre gesty z drugiej strony?
Co do aspektu powinowactwa z russką swołoczą, nie dogadamy się. Od dziecka brzydzę się kacapstwem. Nie wiem, może dlatego, że moją prababcie wywieźli do Kazachstanu do J. Może dlatego też, że dziadek AKowiec był torturowany przez ubecje? Jakby nie był AKowcem to też byłby, bo był dyrektorem szkoły w T. Jebać russkich, teraz jakby podwójnie. Zawsze i wszędzie.
ps. Przepraszam, że to jeszcze napisze. Wychodzi trochę brak znajomosci historii współczesnej. Nie wiem, jak można czuć więź, z narodem, który w doktrynie od lat 20tych ma nas w postrzeganiu jako „bękarta europy”, który ma zero wdzięczności za to, że daliśmy mu wygrać wojnę a później się ujeździć jak kasztankę. No sorry. Wygrać? No tak. Bo jakby nie patrzeć hitler też liczył na blitz a kampania wrześniowa jednak popsuła mu szyki. Nie wypada tez zapomnieć o 17.09 i konsekwencjach w postaci Powstania Warszawskiego. To razem, powinno dać Polakowi asumpt do oglądania z lubością kanału gruz200 na t.me. Każdemu. I kibicowaniu Ukraińcom. Bezwględnie.
lys på slutten av lys
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Nie wiem jak normalny Polak, może czuć miętę do kacapstwa. Syndrom sztokcholmski. Inaczej nie da się tego wyjaśnić.
Domaganie się od Ukraincow "gestów" w momencie kiedy orki równają im kraj z ziemią to już srogie pato.
Rozumiem, że jak do co poniektórych z prośbą o pomoc przybiegnie sąsiad, bo dziecko musi do szpitala a popsuło mu się auto to panowie powiedzą ok, ale najpierw wytnij to drzewko z którego jabłka spadają na moją działkę!
Wszak należy wykorzystać sytuację.
Domaganie się od Ukraincow "gestów" w momencie kiedy orki równają im kraj z ziemią to już srogie pato.
Rozumiem, że jak do co poniektórych z prośbą o pomoc przybiegnie sąsiad, bo dziecko musi do szpitala a popsuło mu się auto to panowie powiedzą ok, ale najpierw wytnij to drzewko z którego jabłka spadają na moją działkę!
-
Rozumiesz tylko to co Ci pasuje. Wyraźnie napisałem, że te sprawy powinniśmy załatwić z Ukraińcami po wojnie, natomiast fakt, że z ich strony nie ma żadnych gestów, mimo że Polska klęczy przed nimi i pokornie ich wysłuchuje, jest sygnałem co najmniej niepokojącym.Rumburak pisze: ↑17-04-2022, 08:25Nie wiem jak normalny Polak, może czuć miętę do kacapstwa. Syndrom sztokcholmski. Inaczej nie da się tego wyjaśnić.
Na Twoją niekorzyść działa fakt, że ta wojna się skończy i przypomnę Ci jakim byłeś mądrala. Szczerze, bez kłamstw i oszczerstw jakie stosuje tu wobec mnie grupka spod znaku paska z serwisu TVP- Polsat-TVN.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
ale jakich gestow oczekujecie? dziekuja za pomoc na kazdym kroku, gadaja o bratnich narodach itp.
maja złożyć hołd czy wysłać stado wielbłądów?
są w dupie, są naszym sąsiadem, więc zwyczajnie należy pomóc
jak sasiadowi w bloku pali sie chalupa, to pomagacie czy strzelacie focha, bo wam kiedys miejsce parkingowe zajął?
warto tez pamietac, ze jak pożar rozniesie sie na caly blok, to moze byc kiepsko, wiec tu nie tylko o samą pomoc chodzi.
I co wy sie tak na ten Cypr uparliscie? od kiedy to az tak wazny kraj w polskiej polityce miedzynarodowej?
moze warto rowniez podyskutowac o jakze waznych stosunkach z podobnie odleglymi Albanią czy Maroko albo Egiptem.
maja złożyć hołd czy wysłać stado wielbłądów?
są w dupie, są naszym sąsiadem, więc zwyczajnie należy pomóc
jak sasiadowi w bloku pali sie chalupa, to pomagacie czy strzelacie focha, bo wam kiedys miejsce parkingowe zajął?
warto tez pamietac, ze jak pożar rozniesie sie na caly blok, to moze byc kiepsko, wiec tu nie tylko o samą pomoc chodzi.
I co wy sie tak na ten Cypr uparliscie? od kiedy to az tak wazny kraj w polskiej polityce miedzynarodowej?
moze warto rowniez podyskutowac o jakze waznych stosunkach z podobnie odleglymi Albanią czy Maroko albo Egiptem.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Pacjent - możesz opowiadać mniej lub bardziej ckliwe historie o wywożonych dziadkach i gwałconych babciach (możesz mi wierzyć, że nie jesteś tutaj jedyny), ale dziwnym trafem cały czas rysujesz obraz, który podsuwa kremlowska propaganda i w nim się z rozkoszą taplasz.
Szczerze mówiąc, z początku tej rosyjskiej agresji, po Ruchu Narodowym spodziewałem się zupełnie innej, dużo odważniejszej narracji w publicznym przekazie - i, mogę się mylić, ale chyba jednak potencjalnie korzystniejszej dla tego klubu cherlawych matołów.
Zamiast piętnować ukraiński nacjonalizm powinni na tym właśnie nacjonaliźmie budować opowieść o ich narodowym bohaterstwie, walce o własną tożsamość, niepodległość i ambicje samodecydowania o sobie. Na tym rozwijać żywotną potrzebę istnienia ruchów narodowych jako ostoi postaw patriotycznych, niepodległościowych i gwarancji utrzymania takich dążeń w dłuższej perspektywie.
Przyznam szczerze, że czekałem, aż za chwilę ruszy fala tego typu przekazu. Czego się jednak doczekaliśmy? Utyskiwania Januszy o darmowe bilety, typowego "panie, a ile to kosztuje?!" i użalania się, że nikt nas w historyczny pierścień nie całuje. Dla mnie to jest kompromitacja tego ruchu na całej linii - i jako inteligentny człowiek powinieneś chyba zobaczyć, że coś w tym ich rzekomo 'trzeźwym' pierdoleniu nie gra.
Wesołych Świąt mimo wszystko Pacjent.
Szczerze mówiąc, z początku tej rosyjskiej agresji, po Ruchu Narodowym spodziewałem się zupełnie innej, dużo odważniejszej narracji w publicznym przekazie - i, mogę się mylić, ale chyba jednak potencjalnie korzystniejszej dla tego klubu cherlawych matołów.
Zamiast piętnować ukraiński nacjonalizm powinni na tym właśnie nacjonaliźmie budować opowieść o ich narodowym bohaterstwie, walce o własną tożsamość, niepodległość i ambicje samodecydowania o sobie. Na tym rozwijać żywotną potrzebę istnienia ruchów narodowych jako ostoi postaw patriotycznych, niepodległościowych i gwarancji utrzymania takich dążeń w dłuższej perspektywie.
Przyznam szczerze, że czekałem, aż za chwilę ruszy fala tego typu przekazu. Czego się jednak doczekaliśmy? Utyskiwania Januszy o darmowe bilety, typowego "panie, a ile to kosztuje?!" i użalania się, że nikt nas w historyczny pierścień nie całuje. Dla mnie to jest kompromitacja tego ruchu na całej linii - i jako inteligentny człowiek powinieneś chyba zobaczyć, że coś w tym ich rzekomo 'trzeźwym' pierdoleniu nie gra.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Szukasz na siłę rosyjskiej propagandy i głosisz propagandę ukraińską, oczekując tego od innych. Tymczasem żyjemy w Polsce i może warto byłoby zdać sobie sprawę, że Polska ma swoje sprawy, czasem sprzeczne z interesami sąsiadów.Olo pisze: ↑17-04-2022, 11:24Pacjent - możesz opowiadać mniej lub bardziej ckliwe historie o wywożonych dziadkach i gwałconych babciach (możesz mi wierzyć, że nie jesteś tutaj jedyny), ale dziwnym trafem cały czas rysujesz obraz, który podsuwa kremlowska propaganda i w nim się z rozkoszą taplasz.
Dziękuję za życzenia. Dobrych Świąt!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ozob
Trochę ruskiej propagandy z rana.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
i w ten sposob pan pacjent sam najlepiej sie podsumowal

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- nicram
Tak samo z ozobem, który prezentuje podobny poziom. W dodatku ekspercki i nie odpowiada na pytania.

all the monsters will break your heart
- ozob
A jakie ty zadałeś te pytania? XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Inni koledzy, którzy się lepiej znają, zadawali je tobie, ruski śmieciu, obnażając twoje braki w wiedzy i intelekcie.
all the monsters will break your heart
-
dokladnie tak jest. na dodatek dwa swietojebliwe pomylence, ktore na forum metalowym prowadza krucjate swojej glupoty. no jak bardzo jebnietym trzeba byc ?nicram pisze: ↑18-04-2022, 11:06Tak samo z ozobem, który prezentuje podobny poziom. W dodatku ekspercki i nie odpowiada na pytania.Z nimi dwoma nie ma co wchodzić w dyskusję, gdyż za każdym razem odbijesz się od ściany głupoty, propagandy i dyletanctwa.

- Fanatyk

https://and-ekb.livejournal.com/32687731.html„Świątynia satanistyczna” w Stanach Zjednoczonych opowiedziała się za Ukrainą. Organizacja religijna z Massachusetts zorganizowała nawet zbiórkę pieniędzy, aby pomóc swoim zwolennikom na Ukrainie. Na portalach społecznościowych użytkownicy, w tym ukraińscy, dziękowali „świątyni” za wsparcie. „Świątynia satanistyczna” to struktura prawna uznawana przez władze USA. W 2019 roku została nawet zwolniona z płacenia podatków.
A kiedy Sataniści mówią o "pokoju" to wiadomo co mają na myśli

-
ale wiesz, ze jak zwykle sie spozniles. to jest info grzane w rosyjskich mediach od jakis dwoch dni - ze niedosc, ze ta zla ukraina to nazisci to na dodatek satanisci! rosja jest wiec na swietej wojnie przeciwko zachodniemu szatanowiFanatyk pisze: ↑18-04-2022, 11:27
https://and-ekb.livejournal.com/32687731.html„Świątynia satanistyczna” w Stanach Zjednoczonych opowiedziała się za Ukrainą. Organizacja religijna z Massachusetts zorganizowała nawet zbiórkę pieniędzy, aby pomóc swoim zwolennikom na Ukrainie. Na portalach społecznościowych użytkownicy, w tym ukraińscy, dziękowali „świątyni” za wsparcie. „Świątynia satanistyczna” to struktura prawna uznawana przez władze USA. W 2019 roku została nawet zwolniona z płacenia podatków.
A kiedy Sataniści mówią o "pokoju" to wiadomo co mają na myśli![]()
![]()

- Fanatyk
To jak jestem taki spózniony to mam pytanie bardziej na czasie
Dlaczego Zachód milczy o ukraińskich ruchach neonazistowskich, batalionie Azow i dziedzictwie Bandery???

Dlaczego Zachód milczy o ukraińskich ruchach neonazistowskich, batalionie Azow i dziedzictwie Bandery???
-
nie milczy. we wszystkich media zachodnich (mowimy oczywiscie o tych mainstreamowych) temat przede wszystkim batalionu azov byl przerobiony na kazdy mozliwy sposob - i tak, na antenie komentatorzy mowili o skrajnie nacjonalistycznych i neo-nazistowskich elementach sil zbrojnych ukrainy.