III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... raina-azow
Takie kłótnie o ukraiński neonazizm w gronie Żydów.
https://dzieje.pl/kultura-i-sztuka/e-ko ... altuje-sie
a tu coś o rosyjskim faszyzmie.
Takie kłótnie o ukraiński neonazizm w gronie Żydów.
https://dzieje.pl/kultura-i-sztuka/e-ko ... altuje-sie
a tu coś o rosyjskim faszyzmie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
A siedemdziesiąt lat temu na Wołyniu... kolejny stały punkt kacapskiej propagandy.
Białoruś nam pokaże!
https://belsat.eu/pl/news/18-04-2022-se ... splozjami/
Białoruś nam pokaże!
https://belsat.eu/pl/news/18-04-2022-se ... splozjami/
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- rasowy masterfulowicz
-
ciekawe gdzie ten sztorm, ktory ich ostatecznie zatopil ?

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
- rasowy masterfulowicz
-
no i juz nam ta konwersacja zaczyna wchodzic na jakies cywilizowane tory wreszcie. polityka zagraniczna polski - zgadzam sie z toba, jest zla, bo tez glownie oparta na emocjach i sentymentach, przez to roszczeniowa, momentami wrecz histeryczna. a powinna byc pragmatyczna i oparta o budowanie kapitalu dyplomatycznego na podstawie relacji biznesowych - taki jest wspolczesny swiat. my machamy szabelka jak za krola smieszka. ale zeby nie bylo, ze tylko ten pis taki zly, to polityka zagraniczna jest zjebana od zawsze. na wszystkich frontach. pytanie wydaje mi sie byc nastepujace - czy i jak sie dogadywac i na jakie ustepstwa mozna sobie pozwolic? tylko odpowiedz jest wielowatkowa i nikt tych watkow nie potrafi od 30 lat polaczyc w spojna, jednolita narracje (nasza odwieczna wojna polsko -polska), ktora moznaby propagowac na swiecie. mi to sie widzi tak, ze polska to jest mocno spolaryzowany kraj, komuna zrobila swoje, pytanie czy w obliczu tego co sie obecnie wyprawia na swiecie w naszym interesie jest dalszy podzial? odrzucmy nawet caly aspekt humanitarny i cywilizacyjny, wyjebmy empatie na smietnik. jesli zalozymy, ze rosja jest naszym odwiecznym wrogiem, to ukraina (a dokladnie kontekst wolynia) staje sie w tej calej historii tylko epizodem. malo tego epizodem logicznym, z punktu widzenia historii polski i rosji. pragmatycznie byloby wiec trzymac skoro nadarzyla sie taka sytuacja "malego" wroga blisko w imie starej dobrej zasady wrog mojego wroga jest moim przyjacielem. pojde nawet dalej - pacjentowi to sie powinno spodobac - tysiace ukrainskich dzieci zaczynaja uczyc sie w polskich szkolach i integrowac z polskimi rowiesnikami, uczyc polskiego, zaloze sie, ze pacjentowi taka polonizacja ukrainy po nocach sie marzy. nienawidzacy polakow banderowcy musza posylac swoje dzieci do polskich szkol, gdzie uwaga mozliwe, ze poznaja polsko-ukrainska historie z czarnkowej perspektywy. szkoda, ze pacjenty nie mysla w nastepujacy sposob - taki w sumie chrzescijanski bardzo - podanie reki potrzebujacemu. zastanawia mnie czy jezus pomagajac wspolplemiencom rozkminial przed uzdrowieniem tego czy tamtego, czy ci go pozniej wydadza na smierc. no bo w sumie to by mu sie nie oplacalo. polska i polacy lubia ten martyrologiczny mit chrystusa narodow, to moze dzwignijcie ten krzyz, i badzcie dzisiaj chrystusem dla ukrainy. kto wie moze po ludzku, tez tak najzwyczajniej okaze wdziecznosc, ba moze nawet i braterska milosc. no jak tam kurwa chrzescijanie, okazecie troche bezinteresownego wspolczucia dla blizniego ?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑18-04-2022, 19:01A to dalej, żeby trzeźwo myśleć w obecnie trudnej sytuacji. Pomagać owszem, bo trzeba dzieciom, co uciekają od bomb, ale z tym całym ogólnokrajowym i porywczym brataniem się to bym bardzo uważał i przestrzegał. Mierzi mnie, jak ten Duda z Morawieckim wszem i wobec wyznają miłość Ukrainie przy każdym wystąpieniu publicznym. Jeden pierdolnięty, a drugi chorobliwy kłamca. Dobrze wiedzieli, że wybuchnie wojna, to zamiast rozmawiać z Unią o jakichś przyszłych relokacjach tych ludzi to udawali głupiego mówiąc, że wszystko jest pod kontrolą. Ta miłość do Ukraińców jest tylko w jedną stronę. Jeszcze w styczniu blokowali tranzyt kolejowy do Polski. U nas w kraju w ogóle polityka zagraniczna jest prowadzona na skandalicznie amatorskim poziomie. Żaden ruch nie jest przemyślany, a co jedynie to emocjonalny. Przecież my z żadnym sąsiadem dobrze nie żyjemy.olgims pisze: ↑18-04-2022, 17:19mariusz ja nie porownuje tylko pisze, ze podobnie jak wolyn, nie powinny sie wydarzyc, a jednak stalo sie. co dalej? nie odpowiedziales na zadne pytanie, piszesz natomiast elaborat o zlym ukraincu. zapytam raz jeszcze - co dalej? jak juz wszystkim uswiadomisz ukrainskie zlo, co dalej? jaki jest plan?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑18-04-2022, 16:21
Tymi porównaniami z Rwandą czy innymi rozmydlarz temat rzezi wołyńskiej. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy w jaki sposób ludzie tam byli mordowani. Niech się zainteresują i poczytają. Chory klimat. Spotkałem już kilku Ukraińców na swojej drodze, trzymałem do nich dystans i chciałem mieć jak najmniej z nimi wspólnego. Ruskiego akurat nie spotkałem, ale tak samo też bym trzymał dystans jak i do nich. Z ciekawostek, to z jednym Ukraińcem kilka lat pracowałem fizycznie i trochę poznałem jego charakter. Był notorycznym kłamcą, nigdy nie przyznał się, że coś spierdolił w robocie mimo, iż każdy wiedział i widział, że to jego sprawka. Złapałeś go za rękę, a on bezczelnie mówił, że to nie jego ręką. Wiadomo, różni ludzie się zdarzają, ale ten był wyjątkowym kłamcą i opierdalaczem. Z opowieści znajomych wiem, że Ukraińcy w robocie są bardzo wygodniccy i najzwyczajniej w świecie lubią się opierdalać.
bo mi sie wydaje, ze wchodzisz tu mocno w polityke historyczna, zapominajac, ze prowadzeniem takiej polityki zajmuja sie odpowiednie instytucje panstwowe, a nie przypadkowe chlopaki z internetu.

Seein' me is def not repeated or done twice
- Tatuś
- Kontakt:
a w międzyczasie Fiutin:
"Bohaterstwo, męstwo, wytrwałość i odwaga" — tak Władimir Putin postrzega zbrodnicze działanie żołnierzy 64 Samodzielnej Brygady Strzelców Zmotoryzowanych, którzy mieli dokonać masakry na ludności cywilnej w Buczy pod Kijowem. Prezydent Rosji nadał jednostce specjalny tytuł.
Przekaz jest jasny "zabiję kogo mi się podoba i gówno mi zrobicie".
"Bohaterstwo, męstwo, wytrwałość i odwaga" — tak Władimir Putin postrzega zbrodnicze działanie żołnierzy 64 Samodzielnej Brygady Strzelców Zmotoryzowanych, którzy mieli dokonać masakry na ludności cywilnej w Buczy pod Kijowem. Prezydent Rosji nadał jednostce specjalny tytuł.
Przekaz jest jasny "zabiję kogo mi się podoba i gówno mi zrobicie".
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Pilna wiadomość z frontu z przed chwili. Alarm lotniczy we wszystkich regionach Ukrainy. Wyjątkami są Chersoń i Krym.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Tatuś
- Kontakt:
Ciekawe gdzie ich będą szkolićWojsko amerykańskie przewiduje, że w najbliższych dniach rozpocznie szkolenie ukraińskiej armii w obsłudze haubic - podała agencja, powołując się na wysokiego rangą urzędnika departamentu obrony USA. Poinformował on także, że szkolenia będą odbywać się poza granicami Ukrainy

- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Dobra, chłopcy - my tu gadu gadu, a tymczasem na wschodzie przewala się rosyjski wał ogniowy, czyli chyba zaczyna się na poważnie runda II tej wojny.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Tatuś
- Kontakt:
To czego nie udało się zrobić w 150 tysia żołnierza będą robić w 50 tysięcy. Wciągnąć, rozciągnąć i wyeliminować. Sława Ukrainie!
- Sybir
Że zanosiło się na tę bitwę, to chyba możemy wszyscy uznać w ramach konsensusu - sygnały dochodzące z Donbasu na przestrzeni ostatnich ok. 2 tygodni były dość jednoznaczne. Rosjanom bardzo zależy na dużym zwycięstwie - pytanie, czy Dwornikow jest w stanie do niego doprowadzić?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz

morda kurwa
- Tatuś
- Kontakt:
Ukraińcy porządkują polskie cmentarze:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 0,79cfc278
-
- rasowy masterfulowicz
Czekamy na kontrę i rozmydlenie tematu, tzn głos odrębnyTatuś pisze: ↑18-04-2022, 22:57Ukraińcy porządkują polskie cmentarze:
-
- w mackach Zła
Ja Was wszystkich proszę, nie odpowiadajcie na posty Pacjenta (który o muzyce ma takie pojęcie jak kościół katolicki o miłosierdziu i wkleja tu losowe linki do death metalowych płyt pobrane z wybranych stron, piszących o takiej muzyce. Wystarczy sprawdzić jego top w temacie najlepsze płyty z... żeby sprawdzić, że o muzyce pojęcia nie ma, bo o posiadanie gustu go nie posądzam. Jego znajomość tematu to wytnij/wklej z wybranych stron. Taki spryciarz z misją nawracania. ), Ozoba (ankietmistrza, frytuciarza, patriotę z obczyzny, posiadacza wielu (bliżej nieokreślonych) talentów, eksperta, znawcę i miłośnika rosyjskich, wybornych strategów, kabareciarza (nierzadko rzuca puenty, z których śmieją się (z Pacjentem) całymi godzinami. Właśnie dołączył do nich Fanatyk. Lider intelektualny tej Trójcy. Nastąpiła pełna synchronizacja i niebawem objawi się wspólna jaźń. Dlatego przypominam (i błagam o rozsądek): nie kłóć się z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Serio mówię. Z zewnątrz nie widać, który z Was jest idiotą kiedy kłócicie się z idiotami. Jeżeli lubicie takie zabawy to co mogę dodać. Bawcie się skoro czasu Wam nie szkoda.
Serio mówię. Z zewnątrz nie widać, który z Was jest idiotą kiedy kłócicie się z idiotami. Jeżeli lubicie takie zabawy to co mogę dodać. Bawcie się skoro czasu Wam nie szkoda.
-
Czego to nie można się dowiedzieć o sobie po tylu latach.Nostromo pisze: ↑19-04-2022, 00:16Ja Was wszystkich proszę, nie odpowiadajcie na posty Pacjenta (który o muzyce ma takie pojęcie jak kościół katolicki o miłosierdziu i wkleja tu losowe linki do death metalowych płyt pobrane z wybranych stron, piszących o takiej muzyce. Wystarczy sprawdzić jego top w temacie najlepsze płyty z... żeby sprawdzić, że o muzyce pojęcia nie ma, bo o posiadanie gustu go nie posądzam. Jego znajomość tematu to wytnij/wklej z wybranych stron. Taki spryciarz z misją nawracania. ), Ozoba (ankietmistrza, frytuciarza, patriotę z obczyzny, posiadacza wielu (bliżej nieokreślonych) talentów, eksperta, znawcę i miłośnika rosyjskich, wybornych strategów, kabareciarza (nierzadko rzuca puenty, z których śmieją się (z Pacjentem) całymi godzinami. Właśnie dołączył do nich Fanatyk. Lider intelektualny tej Trójcy. Nastąpiła pełna synchronizacja i niebawem objawi się wspólna jaźń. Dlatego przypominam (i błagam o rozsądek): nie kłóć się z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Na koniec manifest idioty, więc wyjaśnię: jeśli idiota jest w stanie sprowadzić kogoś do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem to ten ktoś jest kompletnym idiotą.
Kolega Nostromo nie wykorzystał okazji by siedzieć cicho, odezwał się i wszystko okazało się być jasne.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- maciek z klanu
Co jak co ale opinia o braku pojęcia Pacjenta o death metalu to jest mocno idiotyczna teoria.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Dziękuję. Mocno naciągane jest to wszystko i obliczone na przyprawianie mi gęby.maciek z klanu pisze: ↑19-04-2022, 08:11Co jak co ale opinia o braku pojęcia Pacjenta o death metalu to jest mocno idiotyczna teoria.
-
- w mackach Zła
Dlaczego? Odnoszę wrażenie, że Pacjent wkleja tutaj mnóstwo rzeczy, ale niekoniecznie ich słucha. Jak widzę w zestawieniu typu "top" kilkadziesiąt (z tego co kojarzę 30 czy nawet 40) albumów, z których 90% to zwykłe średniaki to zastanawiam się czym to jest podyktowane. Bezkrytycznym podejściem do death metalu czy brakiem możliwości oceny poziomu muzycznego, który wynika z braku znajomości tematu? Tak samo np. w dziale z okładkami. Jak tylko wychodzi nowa płyta od razu jej okładka ląduje w tym dziale. Mimo tego, że często nie jest, ani dobra, ani kiepska. Czyli jest to po prostu post typu "news", albo wynik braku umiejętności oceny wartości, powiedzmy, artystycznej. To z kolei wynika z braku głębszej znajomości tematu. Jasne, Pacjent polecił sporo dobrej muzyki, ale sporo też takiej, którą można było ocenić tylko ziewnięciem. Odnoszę wrażenie przypadkowości w jego polecankach. Za dużo czasu poświęca chyba kwestiom ideologicznym, a za mało muzycznym.maciek z klanu pisze: ↑19-04-2022, 08:11Co jak co ale opinia o braku pojęcia Pacjenta o death metalu to jest mocno idiotyczna teoria.