Widziałem, że się w teraz słuchanych podniecali, ale to jest za dobre, żeby dac przepaść w czeluści czarnej dupy.
[youtube][/youtube]
Kanadyjski heavy metal, niby klasyczny i wtórny do bólu, ale podany z tak przezajebistym PIERDOLNIĘCIEM, że napletek sam schodzi z żołędzi. Kto nie kocha od pierwszych riffów w Warrior of Time ten ciota. Archeologia i Drzudas Priest worship cult eternal - ale bardzo, bardzo świeża i ognista. Mnie się podoba w chuj i w cipę.
No, a teraz możecie wracać słuchać demówek jakichś czwartoligowych bm gówien z Estonii.
RIOT CITY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
RIOT CITY
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: RIOT CITY
Jeszcze się dokładnie nie zapoznałem z tą kapelą, chociaż od jakiegoś czasu słyszę peany na jej cześć. Faktem jest, że heavy metal z Kanady mocno się uaktywnił w ostatnich latach, przykładem chociażby Traveler czy Gatekeeper.
- Stary Metal
- w mackach Zła
Debiut jest zajebisty.
Nad całością unosi się duch najlepszych lat Judas Priest.
U mnie płyta pracuje niemalże bez przerwy, odejmując mi 30 lat.
Hail heavy metal !
Nad całością unosi się duch najlepszych lat Judas Priest.
U mnie płyta pracuje niemalże bez przerwy, odejmując mi 30 lat.
Hail heavy metal !
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Kurde, może to po prostu kwestia niewłaściwego momentu, w sensie że akurat w tej chwili inne rzeczy mi w duszy rezonują, ale wszystkie moje dotychczasowe podejścia do tego zespołu kończyły się stwierdzeniem "OK, wszystko się zgadza" - bez większych jednak emocji...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- weteran forumowych bitew
postaw butelkę czegoś mocniejszego na stole włącz RIOT CITY i gwarantuję zaskoczy
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Maro
Sympatycznie. Czekam.
-
o!
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Żułek
nie ma chyba co zakładać tematu w koncertach 
Heavy metal ma się dobrze, a takie zespoły jak Night Demon i RIOT CITY są tego najlepszym przykładem. Oba będziemy mieli okazję zobaczyć na dwóch wspólnych koncertach w Polsce - 12 czerwca w poznańskim Klub pod Minogą oraz dzień później w warszawskim Klub Hydrozagadka!
Przedsprzedaż biletów dostępna na www.winiarybookings.pl
Amerykańskie Night Demon już od blisko 15 lat dumnie kroczy pod flagą tradycyjnego heavy metalu. Zadebiutowali świetnie przyjętym “Cursed of the Damned” , kolejny cios zadali wraz z wydaniem “Darkness Remains” z 2017, a w zeszłym roku powrócili z trzecim w swoim katalogu albumem, zatytułowanym “Outsider”. Na nim kalifornijskie trio przesuwa gatunkowe granice mocno zarysowane przez kult NWOBHM i wprowadza do swojego repertuaru powiew świeżości. Jednak największą siłą Night Demon są koncerty - ich formacja gra od groma, a o sile ich występów mogliśmy się przekonać choćby podczas festiwalu Summer Dying Loud w 2022 roku. W czerwcu Amerykanie powrócą do Polski na dwa koncerty, na których towarzyszyć im będzie kanadyjski skład Riot City. Dyskografię formacji zamyka “Electric Elite” z 2022, na którym oprócz klasycznych heavy metalowych wzorców usłyszymy również echa US heavy czy power metalu. Pasja do muzyki, galopujące tempa, gitarowe melodie, solówki i piskliwe wokale - tego wszystkiego doświadczymy z Riot City na scenie!

Heavy metal ma się dobrze, a takie zespoły jak Night Demon i RIOT CITY są tego najlepszym przykładem. Oba będziemy mieli okazję zobaczyć na dwóch wspólnych koncertach w Polsce - 12 czerwca w poznańskim Klub pod Minogą oraz dzień później w warszawskim Klub Hydrozagadka!
Przedsprzedaż biletów dostępna na www.winiarybookings.pl
Amerykańskie Night Demon już od blisko 15 lat dumnie kroczy pod flagą tradycyjnego heavy metalu. Zadebiutowali świetnie przyjętym “Cursed of the Damned” , kolejny cios zadali wraz z wydaniem “Darkness Remains” z 2017, a w zeszłym roku powrócili z trzecim w swoim katalogu albumem, zatytułowanym “Outsider”. Na nim kalifornijskie trio przesuwa gatunkowe granice mocno zarysowane przez kult NWOBHM i wprowadza do swojego repertuaru powiew świeżości. Jednak największą siłą Night Demon są koncerty - ich formacja gra od groma, a o sile ich występów mogliśmy się przekonać choćby podczas festiwalu Summer Dying Loud w 2022 roku. W czerwcu Amerykanie powrócą do Polski na dwa koncerty, na których towarzyszyć im będzie kanadyjski skład Riot City. Dyskografię formacji zamyka “Electric Elite” z 2022, na którym oprócz klasycznych heavy metalowych wzorców usłyszymy również echa US heavy czy power metalu. Pasja do muzyki, galopujące tempa, gitarowe melodie, solówki i piskliwe wokale - tego wszystkiego doświadczymy z Riot City na scenie!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ozzy
- postuje jak opętany!
- Ascetic