TRAUMA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: TRAUMA

10-11-2021, 22:08

Dobra płyta. Widziałem ich na trasie promującej, z Vader i Decapitated. Rozdali wtedy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

11-11-2021, 06:56

Też ich widziałem. Nagrywali wtedy materiał na koncertówkę. To był mój pierwszy koncert metalowy jaki zaliczyłem, te 20 lat temu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

19-01-2022, 17:48

Nowa plyta tuz tuz i trasa po Europie. Tylko Mister troche sie zmienil na twarzy.
https://www.blabbermouth.net/news/traum ... pean-tour/
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-01-2022, 17:59

Saymoon pisze:
19-01-2022, 17:48
Nowa plyta tuz tuz i trasa po Europie. Tylko Mister troche sie zmienil na twarzy.
https://www.blabbermouth.net/news/traum ... pean-tour/
może dlatego że to nie Mister :sarcasm1:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

19-01-2022, 19:07

Mister Misterkiewicz jako zywy. A obok stoi Cliff Burton.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Żułek

23-05-2022, 11:38

TRAUMA : Reedycja albumu koncertowego po ponad 20 latach
Po ponad 20 latach od oryginalnej premiery SELFMADEGOD RECORDS wyda reedycję koncertowej płyty deathmetalowców z TRAUMY pt. "Crash Test: Live". Album nagrany ponad dwie dekady temu podczas trasy Reign Forever World Tour 2001 u boku VADER i DECAPITATED został zremasterowany w 2021 roku przez Haldora Grunberga w Satanic Audio (Behemoth, Mentor, Thaw, The Dead Goats) i będzie wydany w formie standardowego plastikowego pudełka z 16-stronicową książeczką zaopatrzoną w zdjęcia zespołu będące pamiątką z trasy.
Oto co lider zespołu Mister mówi nt "Crash Test: Live": 21 lat temu, 12 marca 2001 r. rozpoczęła się jedna z najważniejszych tras koncertowych na ówczesnej metalowej scenie w naszym kraju: Reign Forever World Tour 2001 z udziałem VADER, DECAPITATED oraz TRAUMA. Deathmetalowe tornado przetoczyło się przez jedenaście polskich miast, wzbudzając niesamowite zainteresowanie wśród fanów, co przełożyło się na ogromny sukces tego przedsięwzięcia. Ta trasa była ważna z wielu powodów, a jednym z nich był bez wątpienia fakt, że w jej trakcie zarejestrowaliśmy z ekipa Hertz Studio materiał na koncertowy album TRAUMY pt. "Crash Test: Live". Płyta finalnie trafiła na rynek jesienią 2001 roku i jest świadectwem atmosfery tamtego niesamowitego czasu. Zawsze kiedy słucham tych nagrań, wspomnienia tamtych koncertów wracają niczym bumerang i zawsze wywołują uśmiech na mojej twarzy. Mam nadzieję, że również dla Was, będzie to sentymentalna podróż do czasów zamierzchłych.
Data premiery wyznaczona została na 17 czerwca 2021 roku, a album dostępny jest w następujących formatach: standardowy CD oraz limitowany drewniany box dostępny wyłącznie w sklepie SELFMADEGOD RECORDS. Już teraz można składać zamówienia:
https://selfmadegod-store.pl/trauma
Lista utworów:
1. Intro
2. Unable To React
3. A Gruesome Display
4. Incertitude
5. Swallow The Murder
6. Dust (Kill Me)
7. Silent Scream (Slayer cover)
8. A Deep Scar
9. Suffocated In Slumber
10. Possessed
11. Bloodshot Eyes
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2022, 11:43

Jak tylko zobaczyłem drewniany box pomyślałem o tobie :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Żułek

23-05-2022, 11:52

że niby trumna i pora umierać ? ;)

akurat w tym przypadku podziękuje bo nie lubie koncertówek (death metalowych)

Awatar użytkownika
maciek z klanu

23-05-2022, 11:58

Nie no. Miałem na myśli Płytę Traumy plus gadżety;)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Żułek

23-05-2022, 12:03

inspektor gadżet ze mnie żaden ;)

Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

23-05-2022, 12:07

:?: :?: :?:
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Awatar użytkownika
Żułek

23-05-2022, 12:40

Bonecrusher odstaw już lepiej te dopalacze bo ci szkodzą ;)

Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

23-05-2022, 12:46

Żułek pisze:
23-05-2022, 12:40
Bonecrusher odstaw już lepiej te dopalacze bo ci szkodzą ;)
Kiedyś będę musiał :sarcasm1:
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Awatar użytkownika
TheDude

04-06-2022, 01:30

Taki strzał!
Awatar użytkownika
Żułek

31-12-2022, 15:47

Karol stary dobry Karol dalej szaleje z Trauma ;)
Selfmadegod Records dumnie prezentuje reedycję piątej pełnej długości od weteranów death metalu TRA Nagrane, zmiksowane i opanowane w słynnym na świecie Hert Studio (@TAG , Vader , Lost Soul) i oryginalnie wydane przez Empire Records w 2007 r. reedycja „Neurotic Mass” została ulepszona i odświeżona r Grunberg w Satanic Audio (BEHEMOTH! , Hell-Born Official , Mentor , THAW ).
Oto, co lider zespołu Mister mówi o "Neurotic Mass":
Minęło dokładnie 15 lat od pierwotnej daty premiery „Mszy Neurotycznej” i uznaliśmy, że to odpowiedni czas, aby przypomnieć o tym wszystkim TRAUMAniacom. Album początkowo ukazał się na kultowej polskiej wytwórni Empire Records w 2007 roku i dawno się wyprzedał przez co trudno go znaleźć Powierzyliśmy to ponowne wydanie Selfmadegod Records, które wystawi ją na wszystkie formaty fizyczne: CD, kaseta i płyta winylowa. Dźwięk lekko odświeżony ale oryginalny charakter i kształt materiału prawie nietknięty. Mamy nadzieję, że ta reedycja ucieszy tych, którzy jej od dłuższego czasu szukali, a także kilku nowych fanów. BĄDŹ TRAUMATYZOWANY!

Obrazek

"Neurotic Mass" został wydany na płycie CD i specjalnej limitowanej edycji pudełek dostępny wyłącznie w sklepie internetowym Selfmadegod Records Wersja winylowa i kaseta już na początku 2023 roku.
płyta już mam ale na kasete trza zapolować ;)

thespectator
zaczyna szaleć

06-01-2023, 12:37

Teraz teoretycznie była kolej na reedycje Imperfect... Ale akurat to zaburzenie kolejności mnie cieszy bo Neurotic Mass to ostatnia Trauma której mi brakowało na półce. Zajebista płyta!!!
Awatar użytkownika
Żułek

10-05-2023, 13:19

Żułek pisze:
31-12-2022, 15:47
Karol stary dobry Karol dalej szaleje z Trauma ;)
Selfmadegod Records dumnie prezentuje reedycję piątej pełnej długości od weteranów death metalu TRA Nagrane, zmiksowane i opanowane w słynnym na świecie Hert Studio (@TAG , Vader , Lost Soul) i oryginalnie wydane przez Empire Records w 2007 r. reedycja „Neurotic Mass” została ulepszona i odświeżona r Grunberg w Satanic Audio (BEHEMOTH! , Hell-Born Official , Mentor , THAW ).
Oto, co lider zespołu Mister mówi o "Neurotic Mass":
Minęło dokładnie 15 lat od pierwotnej daty premiery „Mszy Neurotycznej” i uznaliśmy, że to odpowiedni czas, aby przypomnieć o tym wszystkim TRAUMAniacom. Album początkowo ukazał się na kultowej polskiej wytwórni Empire Records w 2007 roku i dawno się wyprzedał przez co trudno go znaleźć Powierzyliśmy to ponowne wydanie Selfmadegod Records, które wystawi ją na wszystkie formaty fizyczne: CD, kaseta i płyta winylowa. Dźwięk lekko odświeżony ale oryginalny charakter i kształt materiału prawie nietknięty. Mamy nadzieję, że ta reedycja ucieszy tych, którzy jej od dłuższego czasu szukali, a także kilku nowych fanów. BĄDŹ TRAUMATYZOWANY!

Obrazek

"Neurotic Mass" został wydany na płycie CD i specjalnej limitowanej edycji pudełek dostępny wyłącznie w sklepie internetowym Selfmadegod Records Wersja winylowa i kaseta już na początku 2023 roku.
płyta już mam ale na kasete trza zapolować ;)
kaseta już dostępna u Karola (zestaw z koszulką)/zespołu a placek będzie ponoć w czerwcu ;)

Awatar użytkownika
trup

03-06-2024, 11:20

wspomnień czar. Wtedy jeszcze jako THANATOS

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Żułek

21-03-2025, 22:40

Trauma i Karol zapraszają do piwnicy

bedą koszulki (czarna, biała) wydanbie 2cd i boxy (+ dvd, podkladna pod piwo, naklejki, ulotki, pudło)

Obrazek

Kompletny zbiór nagrań dzisiejszej TRAUMY. Zespół THANATOS przedstawia podwójny dysk zawierający utwory zarejestrowanie w trakcie przypadającej na lata 1988-1992 działalności.

Mister o wydawnictwie: "TRAUMAtic Beginning" to najbardziej wyczekiwane wydawnictwo naszego zespołu, przynajmniej dla tych z Was, którzy pamiętają protoplastę dzisiejszej Traumy, czyli Thanatos. Poza ogólnie znanymi materiałami z obu taśm demo " Deo Optimo Maximo" oraz " Out Of Sanity ", wydobyliśmy z archiwalnych odmętów na tyle dużo nigdy niepublikowanych dotąd nagrań, że wyszedł z tego dwupłytowy album. Za pomocą TRAUMAtycznego wehikułu czeka Was sentymentalna podróż w czasie do okresu kiedy podziemna scena chodziła jeszcze z pampersem. Nagrania w większości są zapisem prób naszego zespołu z końca lat 80., które były rejestrowane na przenośny radiomagnetofon do naszego wewnętrznego użytku. Czeka Was zatem gruz, chaos i zniszczenie. Miłej podróży. Stay TRAUMAtized!!!"

Odświeżenia ścieżki dźwiękowej oraz wizualnej podjął się Marcin "Zuchu" Zuchniarz.

CD 1:
"Deo Optimo Maximo" demo 1989
1. Intro
2. Ofiary Zła
3. Atak Bestii
4.Profanator
5. Legiony Zła
6. Deo Optimo Maximo...
7. Laus Satani
8. Antychryst
9. Black Magic ( Slayer)

bonus tracks (1988 - 1989)
10. Schizmatyk
11. Ostateczny rozkład
12. Pandemonium
13. Armagedon
14. Moc Nieśmiertelnego
15. Inkubus
16. Pamiętaj o Stwórcy

CD 2:
"Out Of Sanity" demo 1990
1. Intro
2. Fallen Into Oblivion
3. Paralyzed with Helplessness
4. Pain Is The Only Way
5. Necromaniac
6. In The Face Of Death

bonus tracks (1989 - 1990)
7. Ceremony
8. Armagedon
9. Your Soul
10. Black Magic ( Slayer)
11. Depersonalization
12. In The Face Of Death
13. Power Of The Immortal
14. Remember About Creator
15. Attack Of The Beast
16. Electric Force
17. Victims Of Evil

DVD:
Fragmenty koncertu Thanatos, który został zarejestrowany 30.04.1989 na imprezie " Death Attack" w Miejskim Domu Kultury w Pruszczu Gdańskim. Nagranie zostało zarejestrowane przez Stanisława Wójcika i pochodzą z jego prywatnych zbiorów
Odświeżenie dziejowo wizualne: Marcin Zuchu Zuchniarz

1. Ofiary Zła
2. Pamiętaj O Stwórcy
3. Profanator (cut)
4. Incubus
5. Twoja Dusza
6. Armagedon ( cut)
7. Deo Optimo Maximo
8. Ceremonia

r o b e r t
weteran forumowych bitew

21-03-2025, 23:30

up. dobre info
ODPOWIEDZ