III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: III Wojna Światowa
Tu pan mówi, że Ukraińcy rozjebią ruskich w drobny mak.
https://oko.press/ukraina-na-pewno-wygr ... 54893311-1
Trzymam kciuki.
Trzymam kciuki.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Właśnie jest zupełnie odwrotnie. To jakaś propaganda życzeniowa. Nie to, że jestem za Rosją, ale fakty są takie, że Putin zaczął robić "powolny blitzkrieg". Idzie na wykrwawianie przeciwnika.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Tatuś
- Kontakt:
Mariusz, ile na godzine ma powolny blickrig a ile niepowolny?
- Mental
Powolny ma 10 ruskich trupów na godzinę, niepowolny 200 ruskich trupów na godzinę.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- mistrz forumowej ceremonii
Byłem w zeszłym tygodniu 3 dni na Ukrainie. Szkoda szczępić ryja ,żeby opisać to jak wojna jest beznadziejną sprawą. Kurwa nie mam bladego pojęcia co z tymi wszystkimi sprawami sądowymi zrobić w tej chwili. Mi się rewelacyjnie prowadziło postępowania sądowe na Ukrainie. Wszystko zdechło. Ja mam w portfelu obecnie ponad 120 postępowań sądowych z Ukraińcami. I nie mam koncepcji. Jebane ruskie.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- ozob
- zahartowany metalizator
(:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
-
- rasowy masterfulowicz
"Siły rosyjskie są wyczerpywane w równym stopniu, jak ukraińskie, ale głębokość zaplecza ukraińskiego jest zdecydowanie większa niż rosyjskiego."Tatuś pisze: ↑12-06-2022, 01:46Tu pan mówi, że Ukraińcy rozjebią ruskich w drobny mak.
Trzymam kciuki.
??? 50 mln ludzi vs 150 mln ludzi. Jakim cudem zaplecze ukraińskie jest głębsze tego już autor nie tłumaczy.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Sybir
Bo nie chodzi o zasoby ludzkie, tylko zaplecze frontowe, czyli - nie wiem, może za bardzo uogólniam - polową infrastrukturę wojskową (w tym zaadaptowaną infrastrukturę cywilną). Mimo wszystko, nadal brzmi to dość zaskakująco na tym etapie zmagań, tj. na początku wojny było to widać wyraźniej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Medard
Sybir pisze: ↑12-06-2022, 12:01Bo nie chodzi o zasoby ludzkie, tylko zaplecze frontowe, czyli - nie wiem, może za bardzo uogólniam - polową infrastrukturę wojskową (w tym zaadaptowaną infrastrukturę cywilną). Mimo wszystko, nadal brzmi to dość zaskakująco na tym etapie zmagań, tj. na początku wojny było to widać wyraźniej.
Może chodzi o to, że trzymają pod obowiązkową mobilizacją i zapewne częściowo szkolą ze 350 tyś chłopa, które jeszcze nie było na froncie, a ok 350 tyś. z OT już się przewinęło przez pole walki lub jest na bliskim zapleczu.
Ale obecnie okolice Sum i Czernichowa po stronie granicy RUS stacjonuje w dwóch zgrupowaniach ok. 45 tysia żołnierza, pewnie mogą ich wykorzystać w odpowiednim czasie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
Tu chyba w miarę realne spojrzenie na całą sytuację:
https://wiadomosci.wp.pl/rosyjski-ekono ... 408705696a
Celem życia nie jest przeżycie.
Faktycznie, bardzo dobra lektura.mistrzsardu pisze: ↑12-06-2022, 12:47Tu chyba w miarę realne spojrzenie na całą sytuację:
- frankmullen
- postuje jak opętany!
I będzie tak, że przez te sankcje Europa pogrąży się w głębokiej recesji, a Ruscy będą robić swoje. Nie mówię, że sankcje były błędem, bo coś trzeba było robić. Niemniej mam wrażenie, że przyniosą one więcej strat nam niż im. A znaków zapytania jest jeszcze sporo. Co z Tajwanem? Co z możliwą migracją Afrykanów, jeśli klęska głodu rzeczywiście będzie miała miejsce? Czarno to widzę...
- Fanatyk
KAŻDA WOJNA… KROWA DOJNA… DOJĄ JEDNĄ… DRUGĄ STRONĘ...
GLOBALISTOM SIĘ OPŁACA… ICH PODNIECA… WIELKA KASA…
GLOBALISTOM SIĘ OPŁACA… ICH PODNIECA… WIELKA KASA…

-
Bzdury gadasz. Wojna jest porażka ludzkości. Tu nie chodzi o żadne pieniądze.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
- Fanatyk
-
Wojna nikogo nie uszczęśliwia. Jest jebanym gównem. Gdzie ludzie giną. A ze sobie dorabiasz ideologię do mojego starego co ma zdanie ma jak ja ze wojna jest tragedia ludzkości. Proszę Cie.
Mogę Ci poprzysiąc że każda rura gazowa i pieniądze u mnie w rodzinie idą na wsparcie Ukrainy.
Mogę Ci poprzysiąc że każda rura gazowa i pieniądze u mnie w rodzinie idą na wsparcie Ukrainy.
- Fanatyk
Nie skumałeś co napisałem i wyjechałeś z jakąś rurą gazową... a wojna jak to wojna... nowa broń potrzebna zaraz...tomaszm pisze: ↑12-06-2022, 14:59Wojna nikogo nie uszczęśliwia. Jest jebanym gównem. Gdzie ludzie giną. A ze sobie dorabiasz ideologię do mojego starego co ma zdanie ma jak ja ze wojna jest tragedia ludzkości. Proszę Cie.
zarabiają na niej krocie...
- Tatuś
- Kontakt:
Sikorski stwierdził, że zachód może dać Ukrainie broń jądrową bo Rosja złamała memorandum budapeszteńskie.