Pierdolisz waćpan, zacny serial
Stare SERIALE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
Re: Stare SERIALE
- 987654321k
- postuje jak opętany!
Nooo pamiętam, że oglądając to późnym wieczorem zapierdalałem na obczajkę i ewentualną konsumpcję do lodówy hehe tak mi smaka narobili
-
- w mackach Zła
Podobne doświadczenia 
-
- mistrz forumowej ceremonii
987654321k pisze: ↑15-06-2022, 18:41
Jakoś zmęczyłem do końca ale nie polecam.Nowej wersji nie widziałem, książki też raczej nie czytałem bo nic z tego nie kojarzę.
Zgadza się. Słabe to. Natomiast poniższe jest złotem. Uwielbiam klimat tego serialu- małomiasteczkowa prowincja i klimat grozy w osnowie deszczu i szalejącej pogody.
- 987654321k
- postuje jak opętany!
Sprawdzę chociaż trochu mi się nie chce, wogóle mie odrzuciło od seriali jakoś ostatnio
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Swego czasu olałem, teraz oglądam z nieskrywanym zainteresowaniem. Dobry serial (Adamczyk jako Rainer - mistrz).
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!

Wciąż bezkonkurencyjny
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
4 sezon

co ciekawe sezony 3-6 nie wyszły na DVD więc okładka taka będzie do końca (no prawie)
cdn 
wracam do nowości

co ciekawe sezony 3-6 nie wyszły na DVD więc okładka taka będzie do końca (no prawie)

wracam do nowości

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
tak. wróciłem sobie ostatnio. arcydzieło
- TheDude

Cudownie jebnięte!
- mi666l
- starszy świeżak

7 Życzeń - zupełnie o tym serialu zapomniałem. Moje dzieciaki wkręcone pomimo, że serial ma prawie 40 lat. Czarny kot, Banda & Wanda i Buczkowski dozorca - czego chcieć więcej.
-
- postuje jak opętany!
- Sgt. Barnes
Kapitalny serial, Buczkowski jako Rosolak mistrz, ale dla mnie osobiście wygrał Pawlik jako Cebula
- Sgt. Barnes
"Zezem" Stanisławskiego. Jest na TvP VOD. Ja pierdole, mistrzostwo świata. Jak wiele to mówi o człowieku i jego kondycji we współczesnym świecie, chociaż był kręcony w w latach 70. Odcinki z w pędzeniem bimbru w przedszkolu i alkoholizmem "ludzie piją denaturat bo...inni piją" to jest srogi wpierdol. Polecam!
- Hatefire

To znakomity serial, choć ma pewne wady.
Może zaskoczę, ale moim zdaniem grzechem pierworodnym było założenie śmiertelnej choroby głównego bohatera, jako głównego motywu jego postępowania. Ten serial to w sumie moralitet o tym jak nasze wybory wpływają na nas i otoczenie, jak łatwo stoczyć się w zło (to sugeruje tytuł). Dużo mocniej by to wybrzmiało, gdyby Walter był po prostu zwykłym obywatelem, z zwykłymi problemami finansowymi. Dowiaduje się przypadkiem ile kasy jest z produkcji mety i spotyka dawnego ucznia, który siedzi w tym biznesie i daje się po prostu skusić łatwemu zarobkowi. Scenarzyści niepotrzebnie stworzyli to alibi w postaci nowotworu płuc. Zresztą widzieli to, bo kazali w końcu przyznać Walterowi, że po prostu lubił to. To by zresztą pasowało do profilu psychologicznego postaci, Walter mógł to traktować jako odegranie za odsunięcie (na własne życzenie) go z Grey Matter. To w sumie dosyć socjopatyczny typ był.
Ponadto nararcja była prowadzona niechlujnie. Wiem że założeniem było wymieszanie obyczajówki z sensacją. Tylko, że mieliśmy często albo za dużo jednego albo drugiego.
Niezbyt dobrze twórcy grali też nastrojem. Elementy komediowe były świetne jeśli chodziło o humor wynikający z dialogów/interakcji między bohaterami. Gorzej, że często twórcy szli w wręcz w slapstick. Serio niektóre przygody Waltera i Jessego to jak z czechosłowackiej kreskówki "Sąsiedzi". Ponadto elementy groteski jak u Tarantino. Utrudniało to w zagłębienie się w historię i potraktowanie jej poważnie.
No i jeszcze nadużywanie w fabule zbiegu okoliczności, czasem wręcz na pograniczu deus ex machina + te różne mega-skomplikowane plany Waltera, które się udawały mimo, że w rzeczywistości nie powinny.
Tak jak napisałem, to świetny serial, ale mógł być lepszy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Tam było tyle niepotrzebnych rzeczy, że spokojnie można by to skrócić o 3 serie. Bardzo fajne postaci z Jessem na czele, które też zostały moim zdaniem bdb zagrane. Dla wielu to święta krowa wśród seriali i mogą pogryźć za krytykę.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
5 sezon

chwilowa zmiana plakatu z powodu 100-odcinka który miał ten sezon

wracam do nowości

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Sgt. Barnes

Jadę z drugim sezonem, zajebisty serial!
-
- rasowy masterfulowicz
wyjebany w kosmos! uwielbialem tego Rednecka z tego serialu:D jego najlepsza rola, nawet lepiej niz w The Shield. Jest teraz na jakims VOD? ogladalem lata temu na torrentach, odswiezylbym sobie
KVLT lizania CZASZKI
- Sgt. Barnes
Jest na Play i Canal+, ale od trzeciego sezonu. Za to dwa pierwsze spokojnie dostaniesz na DVD.