III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

01-09-2022, 13:54

frankmullen pisze:
01-09-2022, 13:00
A co zrobić z ludźmi czczącymi osobę z podobnie umoczonymi we krwi rękoma, tj. tow. Stalina?
To samo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
trup

01-09-2022, 14:17

Pacjent pisze:
01-09-2022, 12:44
Hatefire pisze:
01-09-2022, 12:30
Nerwowy pisze:
01-09-2022, 12:10
na początku na stole leżały opcje typu kompletna demilitaryzacja
Kolega zapomniał o najważniejszym, o denazyfikacji. Miłujący pokój Rosjanie szczerze przejęci rosnącą potęgą nazizmu na terenach byłego Sojuzu, od jego upadku denazyfikowali już Czeczenię, Azerjberdżan, Mołdawię, Gruzję, Kazachstan, obecnie denazyfikują Ukrainę :-D
To oczywiście wygodna retoryka wojenna, ale Ukraińcy sami się podkładają, czcząc ludzi gorszych od Hitlera. Problem w tym, że ma to miejsce głównie na Zachodniej Ukrainie, którą Kreml nie jest zainteresowany.
Gorszych od Hitlera, czyli kogo?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pacjent

01-09-2022, 14:24

trup pisze:
01-09-2022, 14:17
Pacjent pisze:
01-09-2022, 12:44
Hatefire pisze:
01-09-2022, 12:30

Kolega zapomniał o najważniejszym, o denazyfikacji. Miłujący pokój Rosjanie szczerze przejęci rosnącą potęgą nazizmu na terenach byłego Sojuzu, od jego upadku denazyfikowali już Czeczenię, Azerjberdżan, Mołdawię, Gruzję, Kazachstan, obecnie denazyfikują Ukrainę :-D
To oczywiście wygodna retoryka wojenna, ale Ukraińcy sami się podkładają, czcząc ludzi gorszych od Hitlera. Problem w tym, że ma to miejsce głównie na Zachodniej Ukrainie, którą Kreml nie jest zainteresowany.
Gorszych od Hitlera, czyli kogo?
Takich, których oprócz mordowania rozkazywali by robić to ze szczególnym okrucieństwem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

01-09-2022, 14:28

Nie no qrwa, jebnę zaraz. Co za palant. Gazowanie ludzi i palenie zwłok w krematoriach nie uważa za ekstremę. Hooy, kończę już udzielanie się w tym wątku, bo to ponad moje nerwy. Kopanie się z tą jednostką pozostawiam innym. Sierra nara.
Pacjent

01-09-2022, 14:38

frankmullen pisze:
Nie no qrwa, jebnę zaraz. Co za palant. Gazowanie ludzi i palenie zwłok w krematoriach nie uważa za ekstremę. Hooy, kończę już udzielanie się w tym wątku, bo to ponad moje nerwy. Kopanie się z tą jednostką pozostawiam innym. Sierra nara.
Co Ty gadasz?! Niemal każda ofiara UPA z radością wlazlaby do komory gazowej, gdyby miała wybór między tym a rozerwaniem końmi, wypruciem jelit, czy nabyciem na płot. Widzę, że ukrainofilstwo weszło na etap rekrutacji najbardziej tępego polskiego elementu.
Palenie zwłok ekstremalne. :D Palant mówi to w okresie boomu na krematoria w Polsce.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-09-2022, 14:49

Pacjent pisze:
01-09-2022, 14:38
frankmullen pisze:
Co Ty gadasz?! Niemal każda ofiara UPA z radością wlazlaby do komory gazowej, gdyby miała wybór między tym a rozerwaniem końmi, wypruciem jelit, czy nabyciem na płot. Widzę, że ukrainofilstwo weszło na etap rekrutacji najbardziej tępego polskiego elementu.
Palenie zwłok ekstremalne. :D Palant mówi to w okresie boomu na krematoria w Polsce.
Wypowiedział się ekspert od palenia w piecu zwłokami :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2022, 14:51

Już tak poza konkursem kogo ty chcesz obecnie karać za Banderę? Ludzie odpowiedzialni za Wołyń nie żyją od jakiś 70 lat, bo zajebała ich Armia Czerwona i KGB. Względnie zaliczyli długi turnus wczasowy gdzieś na wysokości geograficznej Norylska. Zresztą kto w '43 był pełnoletni obecnie miałby prawie 100 lat. Samego Banderę spotkał taki sam los jak. Za sprawą agenta KGB rozpylono w Monachium mu truciznę w twarz. Naprawdę nie widzisz różnicy między Rosją, która przez ostatnie ok 30 lat napadła już zbrojnie kilku sąsiadów wyrywając im terytorium, a Ukrainą, która może i jest skorumpowana, może się nie podobać się ich polityka historyczna, ale z nikim nie toczyła ostatnio wojny jako agresor i respektuje powojenne granice? Naprawdę nie wiem jak dotrzeć do ciebie, zwłaszcza,że po sposobie pisania widać, że masz kapitał kulturowy grubo ponad średnią. Rozumiem, że taki Bloodcult to półanalfabeta i dyskusje około kościelne z nim, to była po prostu dobra zabawa i rozrywka. Ty na swój sposób mnie przerażasz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

01-09-2022, 15:00

Hatefire pisze:
01-09-2022, 14:51
Już tak poza konkursem kogo ty chcesz obecnie karać za Banderę? Ludzie odpowiedzialni za Wołyń nie żyją od jakiś 70 lat, bo zajebała ich Armia Czerwona i KGB. Względnie zaliczyli długi turnus wczasowy gdzieś na wysokości geograficznej Norylska. Zresztą kto w '43 był pełnoletni obecnie miałby prawie 100 lat. Samego Banderę spotkał taki sam los jak. Za sprawą agenta KGB rozpylono w Monachium mu truciznę w twarz. Naprawdę nie widzisz różnicy między Rosją, która przez ostatnie ok 30 lat napadła już zbrojnie kilku sąsiadów wyrywając im terytorium, a Ukrainą, która może i jest skorumpowana, może się nie podobać się ich polityka historyczna, ale z nikim nie toczyła ostatnio wojny jako agresor i respektuje powojenne granice? Naprawdę nie wiem jak dotrzeć do ciebie, zwłaszcza,że po sposobie pisania widać, że masz kapitał kulturowy grubo ponad średnią. Rozumiem, że taki Bloodcult to półanalfabeta i dyskusje około kościelne z nim, to była po prostu dobra zabawa i rozrywka. Ty na swój sposób mnie przerażasz.
Proszę, dyskutuj ze mną, a nie ze swoim wyobrażeniem. Nikogo nie chcę karać za Banderę. Podkreślam jedynie, że państwo, które czci kogoś takiego i jego bandytów to czyste patolo, zwłaszcza w sytuacji niesamowitej pomocy od narodu ofiar UPA. Ukraina mogła dokonać w tym roku znacznych przesunięć w swojej polityce historycznej i np. skoncentrować się na swoich nowych bohaterach. Niestety nie zrobiono tego, choć - co w pierwszych dniach wojny tu napisałem - liczyłem na to.
Awatar użytkownika
Hatefire

01-09-2022, 15:02

Nerwowy pisze:
01-09-2022, 14:49
Wypowiedział się ekspert od palenia w piecu zwłokami :D
Pacjent pisze:Gdy kładzie się jednego na drugim to pod wpływem temperatury tworzy się bryła, która nie spala się szybciej.
W ten sposób udowadniał, że obecnie pali się szybciej mimo, że do komory się wrzuca pojedyncze zwłoki i dokładnie potem zgarnia popiół do urny, zajebiste to było.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

01-09-2022, 15:16

Miszcz. Obok wierszyka o braniu obsranej pały do gęby zdecydowanie jeden z lepszych wysrywów :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

01-09-2022, 21:02

Pacjent pisze:
01-09-2022, 06:37
Lukass pisze:
31-08-2022, 22:28
Pacjent pisze:
31-08-2022, 22:08
Wg Arestowycza w ostatnim czasie Rosjanie zwrócili się do Ukraińców 14 razy z prośbą o negocjacje - źródło: Polsat News.
Czy jesteś w stanie podać choć jeden powód, dla którego Ukraińcy mieliby się obecnie na te negocjacje zgodzić?
Wojennym celem Ukrainy jest odzyskanie Donbasu i Krymu z przyległościami. Ukraina tego nie zrobi, więc te wojnę przegra. Naprawdę szkoda ukraińskiej krwi i lepiej usiąść do rozmów pokojowych.
To jest wojenny cel Ukrainy na potrzeby propagandowe. Na razie Ukraińcy pewnie mają cichą nadzieję, że Ruscy się zmęczą i wycofają z Chersonia. A co do ukraińskiej krwi. Krótka przerwa oznaczałaby, że Rosja wykorzysta ten czas na wzmocnienie się na zajętych terenach. Długa przerwa oznaczałby powtórkę za kilka lat, ale pewnie znacznie bardziej zmasowaną i prymitywną. Ofiar byłoby per saldo więcej, niż w obecnym konflikcie.

Pora przyjąć do wiadomości, że Rosji w tej wojnie idzie źle, a w ostatnich tygodniach bardzo źle. Nie dziwi mnie zatem chęć rozmów, które kupią im trochę czasu. Ale to nie oznacza, że jest szansa na jakikolwiek sensowny koniec tej wojny.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup

02-09-2022, 14:52

wot ciekawostka...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak

02-09-2022, 19:00

Trafiłem na artykuł o branży koncertowej w Rosji:

Wojna Putina na Ukrainie uderza w rosyjską kulturę. Branża koncertowa jest na skraju bankructwa
https://polskatimes.pl/wojna-putina-na- ... 1-16817315

więc zaglądnąłem zobaczyć jak radzi sobie Spika (taki kacapski KnockOut) i widzę, że jest wesoło. Oprócz narzekania na ilość wniosków o zwrot kasy za odwołane koncerty i organizowania występów coverbandów Metalliki i AC/DC zorganizowali...

Obrazek

Tak, do Rosji nie przyjeżdżają artyści, więc zorganizowali trasę z samym merchem :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

02-09-2022, 20:05

uglak pisze:
Tak, do Rosji nie przyjeżdżają artyści, więc zorganizowali trasę z samym merchem :D
Ciekawe po ile bilety;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
BartekThrawn
zaczyna szaleć

02-09-2022, 20:30

Brałbym longsleeva z rozpiską trasy na plecach.
uglak pisze:
Trafiłem na artykuł o branży koncertowej w Rosji:

Wojna Putina na Ukrainie uderza w rosyjską kulturę. Branża koncertowa jest na skraju bankructwa
https://polskatimes.pl/wojna-putina-na- ... 1-16817315

więc zaglądnąłem zobaczyć jak radzi sobie Spika (taki kacapski KnockOut) i widzę, że jest wesoło. Oprócz narzekania na ilość wniosków o zwrot kasy za odwołane koncerty i organizowania występów coverbandów Metalliki i AC/DC zorganizowali...

Obrazek

Awatar użytkownika
SODOMOUSE

02-09-2022, 20:31

^ Dead Onuca Tour Hailsa
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

02-09-2022, 22:54

Ta operacja specjalna tak się rozciągnęła, że już przerodziła się w zasadzie w III WŚ gdzie w tle jest dużo ważniejszy jest konflikt ekonomiczny mocarstw typu UE, USA czy Chiny oraz wojna informacyjna itp. Ciekaw jestem jak to się zakończy...
Mam oczywiście nadzieję, że kałmuckie ryje zostaną ostatecznie dojechani jak nie militarnie to w innym aspekcie
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir

03-09-2022, 22:25

https://www.wsj.com/articles/pentagon-a ... 46866?s=09
The Pentagon has launched a wide-ranging push to speed up sales of U.S. arms to foreign allies in an effort to better compete with China and refill the arsenals of friendly nations that have given military gear to Ukraine
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

03-09-2022, 23:10

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

04-09-2022, 09:41

Czesi protestują przeciwko rządowi, przeciwko sankcjom na Rosję i przeciwko cenom energii. Więcej proszę. To dopiero początek.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
ODPOWIEDZ