Było napisane świeżego. Na pewno autokopiści z Destruction się na świeże nie łapią. To już Machine Messiah Sepultury jest bardziej odkrywcze niż cała ta twoja lista.Pacjent pisze: ↑22-09-2022, 17:42Anthrax, Master, Megadeth, Possessed, Satan, Vader, Cirith Ungol, Saint Vitus, Voivod, Venom, Destruction, Pentagram, Exodus (zaczynali nawet wcześniej), ale problem z Sepulturą, czy bardziej z jej muzykami z żelaznego składu, jest taki, że nie potrafią wyjść poza figury ciosane na kwadratowym "Roots". Dziwne, bo przecież Jairo "Tormentor" Guedz pokazał im, że można.
SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: SEPULTURA
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
E tam. Przedostatni Destruction jest bardzo świeży.Tatuś pisze: ↑22-09-2022, 19:01Było napisane świeżego. Na pewno autokopiści z Destruction się na świeże nie łapią. To już Machine Messiah Sepultury jest bardziej odkrywcze niż cała ta twoja lista.Pacjent pisze: ↑22-09-2022, 17:42Anthrax, Master, Megadeth, Possessed, Satan, Vader, Cirith Ungol, Saint Vitus, Voivod, Venom, Destruction, Pentagram, Exodus (zaczynali nawet wcześniej), ale problem z Sepulturą, czy bardziej z jej muzykami z żelaznego składu, jest taki, że nie potrafią wyjść poza figury ciosane na kwadratowym "Roots". Dziwne, bo przecież Jairo "Tormentor" Guedz pokazał im, że można.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
A jakie covery utworów Sepy uważacie za najlepsze? Chodzi mi o materiał od 'Bestial Devastation' do 'Root'.
Dla mnie póki co 'Troops of Doom' Wichajstra ale nie powiem żebym słyszał ich wiele dlatego pytam.
Dla mnie póki co 'Troops of Doom' Wichajstra ale nie powiem żebym słyszał ich wiele dlatego pytam.
Yare Yare Daze
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Antichrist" w wykonaniu Anal Vomit:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Tak na szybkości. Ogólnie numery z Bestial Devastation i Morbid Visions ciężko spierdolić.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Mental
- Żułek
tak na szybko
nie tyle najlepsze co te co pamietam 
[media]][/media]

[media]][/media]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- dzik
- zahartowany metalizator
Troops Of Doom w wykonaniu Khold pod tytułem Dommens Arme podoba mi się.
dobry kościół to kościół spalony
- WaszJudasz
Pięknie to ogarnęli.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Żułek
upsik 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Paulo Jr. na piątej płycie Cultura Tres:
I promo trzeciego wydawnictwa kisserowego De La Tierra:
I promo trzeciego wydawnictwa kisserowego De La Tierra:
- Tatuś
- Kontakt:
to jest bardziej chwytliwe niż to co robi teraz Sepultura.
-
up. De La Tierra całkiem dobre .
- Tatuś
- Kontakt:
De La Tierra nr 3 nie robi mi. W przeciwieństwie do jedynki, która robiła bardzo dobrze i dwójki, która robiła już znacznie gorzej. Za to Cultura Tres spróbuję obadać chociaż z zaprezentowanych tu wycinków twórczości trochę powiewa banałem.
-
Coś w tym jest.
Z ciekawości zapodałem sobie z yt ostatnią Sepulturę, i po prostu nie porwała mnie. Natomiast te kawałki - abstrahując od tego, że nie wnoszą kompletnie nic nowego do muzyki - mają coś w sobie. Są proste, nieskomplikowane, takie na zasadzie umpa umpa, jednym się spodobają, inni wzruszą ramionami i zapomną że istnieją takie zespoły , normalna sprawa. Ale mają w sobie ten pierwiastek, który był w starej Sepulturze, która nagrała "Schizophrenię" i "Beneath the remains" - jakąś taką naturalną dzikość, chęć wyrażenia się za pomocą takiej a nie innej muzyki, żywioł, młodzieńczy bunt, coś co z biegiem lat wygasa chyba w każdym zespole.
Obecnie Sepultura nagrywa płyty rozmaite. Takie których nie potrafię słuchać, a także, jak chociażby "Machine messiah" które potrafią zainteresować i zatrzymać się u mnie na dłużej. Ale widać, że Andreas chce czegoś więcej, chce sie rozwijać jako kompozytor, wrzucać coraz nowsze rozwiązania, kombinować, urozmaicać, szukać rozwiązań które muzykę, w jego mniemaniu uczynią ciekawszą, bardziej oryginalną, ciekawszą dla odbiorcy. Efekt jest różny, ale takie granie nie przeszłoby w jego macierzystym zespole. Dlaczego? Bo pewnie uważa, że to zbyt proste dźwieki jak na Sepę, zespół by się uwstecznił, cofnął by się.... Częśc fanów byłaby zadowolona, ale jego odczucia, odczucia muzyka, który chce ciągle czegoś nowego, nie pozwoliłyby mu na to. Ile razy czytaliście wywiady, w których muzycy mówili, że chcieli z nowym albumem czegoś nowego, bo nie chcą nagrywać ciagle tej samej płyty?
Jest to w pewnym sensie zrozumiałe. Dla fanów - niekoniecznie. Słuchając tych pobocznych projektów, faktycznie można zaryzykować twierdzenie, że brzmią lepiej, niż ostatnie dokonania Sepultury.
- Najprzewielebniejszy
co kurwa??@!
https://blabbermouth.net/news/max-and-i ... ounce-tourMAX And IGOR CAVALERA Re-Record SEPULTURA's 'Bestial Devastation' And 'Morbid Visions', Announce Tour
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- DST
- rasowy masterfulowicz
Błagam, niech zawrócą z tej drogi.Najprzewielebniejszy pisze: ↑14-04-2023, 17:42co kurwa??@!
https://blabbermouth.net/news/max-and-i ... ounce-tourMAX And IGOR CAVALERA Re-Record SEPULTURA's 'Bestial Devastation' And 'Morbid Visions', Announce Tour
-
To chyba jakiś nowy trend na łojenie fanów na kasę.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ