Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Noise Magazine
nie interesi mnie, jakby zrobili numer o thrashu to co innego 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ggfh
- w mackach Zła
ale to taki numer specjalny jak swego czasu o black metalu?
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Żułek
Lego thrashu

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- zaczyna szaleć
-
Kupię ja zawsze. Znam parę kapel z nurty HC które robią zajebistą robotę. Dla mnie świetna sprawa takiemu tukowi oderwanemu od pługa z Śmierc Metalu zapodać przewodnik z czym się je HC. NA pewno będzie masa kapitalnej muzyki do odkrycia.
-
- weteran forumowych bitew
Wejdź w dział hc punk oi tam wrzucamy dużo dobrych rzeczy.
-
Elegancko. Poprzeglądam bankowo.
- Żułek
złe wieści
Dla Noise pisze od samego początku istnienia tego magazynu i - szczerze mówiąc - chciałbym jeszcze trochę was pomęczyć tą moją papierową pisaniną. Niestety sytuacja na rynku wygląda, jak wygląda. Skutek jest taki, że przy samej sprzedaży empikowej - jakkolwiek nie jest ona wcale mała - magazyn praktycznie traci rację bytu, bo przynajmniej dla części osób w redakcji oznacza konieczność dokładania do tego biznesu całkiem sporych pieniądzy. Stąd apel o prenumeratę. Nie o prezenty, nie o datki, a po prostu o zakup naszej pracy, tylko z lekkim wyprzedzeniem. Reszta w poście Łukasza poniżej.
PONIŻEJ
Jeszcze kilka zdań na temat prenumeraty Noise Magazine i dlaczego jest ona dla nas tak ważna.
Osobiście nie lubię pudrowania rzeczywistości i propagandy sukcesu.
A fakty są takie, że w ubiegłym roku sprzedaż naszej prenumeraty spadła o prawie 60% w stosunku do pandemicznego roku 2020/2021. Był to, co tu ukrywać, najsłabszy wynik jaki uzyskaliśmy od czasu wprowadzenia prenumeraty w 2015r.
Przyczyn takiego stanu rzeczy mogło być wiele: może prenumerata była zbyt droga, może zbyt skomplikowana, może miała zbyt wiele opcji, może wszystko na raz. Wyciągnęliśmy z tego wnioski, obniżyliśmy cenę, uprościliśmy ofertę i z drżącym sercem czekam(y) co się wydarzy.
Bo tu nie chodzi o nasz profit czy wyciąganie od Was pieniędzy (co jest bardzo przykrym zarzutem, z którym musimy jednak żyć), ale gra toczy się o to, czy magazyn w obecnej formie i realiach rynkowych ma jeszcze sens ekonomiczny.
Rozumiem doskonale, że nikt nie lubi wydawać kasy z góry na coś, co będzie realizowane na przestrzeni wielu m-cy. Pewnie tak jesteśmy skonstruowani i już. Przy obecnych podwyżkach cen praktycznie wszystkiego, co tylko można sobie wyobrazić, sprzedaż egzemplarzowa w Empikach i wpływy z reklam nie są już jednak w stanie pokryć bieżących kosztów naszej działalności. Przekroczyliśmy pewną czerwoną linię, za którą zachowując obecną jakość i częstotliwość wydań (a na tym nam szczególnie zależy) magazyn zaczyna generować straty.
Pewnym ratunkiem jest więc sprzedaż prenumeraty, która może nam dać oddech i realne zabezpieczenie finansowe na najbliższe m-ce, które wiemy, że będą bardzo ciężkie.
Cena, którą skalkulowaliśmy za roczną prenumeratę (6 wydań papierowych + online) jest poniżej progu opłacalności, jeżeli nie osiągniemy pewnego pułapu sprzedaży. Mówiąc wprost, jeżeli nie znajdzie się spośród Was minimum 250-300 osób, które ją kupią, będzie nam ciężko utrzymać się na powierzchni. Na razie dość daleko nam do osiągnięcia tego celu.
Nie odbierajcie tego w kategoriach dramatycznego apelu o wsparcie, to nie jest też łzawe pożegnanie. To są suche fakty, liczby i pieniądze które są konieczne, abyśmy mogli kontynuować to, co robimy w NOISE MAGAZINE od 8 lat i chcemy robić dalej.
Wiemy, że dla części z Was jest to ważne i cenne. Dostajemy wciąż dużo wiadomości i słów wsparcia, że nie wyobrażacie sobie, żeby nasz magazyn mógł przestać się ukazywać.
Mam świadomość, że prasa muzyczna (zresztą nie tylko taka) na całym świecie umiera, jesteśmy świadkami ostatniego tańca, ale pozwólmy sobie przedłużyć tę agonię jeszcze o jakiś czas.
Jest jeszcze tyle muzyki do opisania. Jest tyle rozmów do przeprowadzenia.
Wiecie, co możecie zrobić.
https://noisemagazine.8merch.com/prenumerata-cyfra
Dziękuję, Łukasz Dunaj
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
Może powinni wziąć przykład z Marii. Ten to ostatnio umie w wyciąganie drobniaków z kieszeni "followersów" 

- mi666l
- starszy świeżak
no i namówili, wczoraj zaprenumerowałem, niech się trzymają jak najdłużej.
- Medard
ciekawym, czy Żułek wpłacaMass-Turbo pisze: ↑18-10-2022, 07:40Może powinni wziąć przykład z Marii. Ten to ostatnio umie w wyciąganie drobniaków z kieszeni "followersów"![]()
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
250-300 osob? W przypadku magazynu sprzedawanego w empiku? Niesamowite.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Żułek
tak, pozytywne fluidyMedard pisze: ↑19-10-2022, 20:24ciekawym, czy Żułek wpłacaMass-Turbo pisze: ↑18-10-2022, 07:40Może powinni wziąć przykład z Marii. Ten to ostatnio umie w wyciąganie drobniaków z kieszeni "followersów"![]()

-
- zaczyna szaleć

CELTIC FROST (Tom G. Warrior)// SIKSA & TRUCHŁO STRZYGI// HEILUNG// BRUTUS// MACHINE HEAD// VENOM – wywiad na 40-lecie „Black Metal”// JAREK SZUBRYCHT o swojej książce „Skóra i ćwieki na wieki”// PANZERFAUST// GAEREA// UNSANE// KETHA// THE LOVECRAFT SEXTET// KEN MODE// CHAT PILE// A.A. WILLIAMS//NICK SOULSBY o biografii Swans// TENSION SPAN// WAKE// TEMPLE OF VOID// KÖNIGREICHSSAAL// RAPORT: Scena Native American Black Metal // RANKING: Noise Rock// W OBIEKTYWIE: AF Cortés// Rozmowy niekontrolowane: MARCIN PROKOP
Wysyłka od 31.10.
- Żułek
mysle że gdyby Prokop był na okładce skończyły by się problemy ze sprzedażą
nie kupuje

nie kupuje

- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Ta okładka Celtic zajebista na zawsze
Prawa musieli kupić chyba.
Prawa musieli kupić chyba.
-
Pewnie. Lepiej ukraść kilkadziesiąt gównianych filmów miesięcznie niż wydać 30 zyka i cieszyć się, że w obecnych czasach jeszcze komuś chce się pracować i wydawać magazyn papierowy.Żułek pisze:mysle że gdyby Prokop był na okładce skończyły by się problemy ze sprzedażą![]()
nie kupuje
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
bardzo dobrze.to był zawsze chujowy magazyn dla snobów lśniących od zajebistości. jebać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
To jest bardzo dobry magazyn stawiający na różnorodność gatunkową gdzie ludzie bez klapek na oczach tfu uszach mogą wyłowić masę kapitalnych rzeczy dla siebie. W czasach gdzie jeden magazyn(nie mam na myśli stricte muzyczne) zamyka się po drugim tym bardziej pożądany.