LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: LUX OCCULTA
Wersja MMP, pierwsze bicie, prawie £25.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Muszę spytać zanim pójdziemy dalej, próbujesz udowodnić na podstawie wyższej ceny z discogs, że to jest warte 200-300 zł? Bo nie do końca wiem o co ci chodzi.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ozob
Pisze jakie są ceny, a nie ile jest to warte. To oczywiste.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie kupujesz zbyt wiele na discogs, prawda? Oceniajac w ten sposob masz blad przezywalnosci - oceniasz cene po ofercie, na ktora nikt nie wylozyl pieniedzy. Na tej samej zasadzie wisialy plyty Wongraven za +50 euro, poczekalem z miesiac i kupilem za 17. Wiada w.gorne ceny z discogs to niewiarygodna naiwnosc.
- ozob
Ostatnia została sprzedana za £17 + poczta. Jakby nie liczyć to dalej nie jest €3-€5. (:
I gdybyś nie zrozumiał to powtórzę:
I gdybyś nie zrozumiał to powtórzę:
EDIT: I kupuje na Discogs tyle tylko , że starocie, których jeszcze nie mam lub które po latach mi się spodobały. Niewiele w sumie tego zostało. Kiedyś kupowałem więcej i tylko i wyłącznie z UK żeby było taniej, bo poczta po kraju kosztuje mnie góra £2. Najwięcej kasy jednak poszło na angielskim eBay, bo tam często można było dostać płyty grubo poniżej realnej wartości z uwagi na źle opisany produkt bądź źle zamieszczony. Teraz natomiast kupuje niemal same nowości.ozob pisze:Pisze jakie są ceny, a nie ile jest to warte. To oczywiste
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No to te 90 zł to nie jest jakaś rarowa cena. Tyle to potrafią nowe płyty kosztować. Pewnie bardziej realna niż 200-300.. 3-5 EUR kosztują inne, albo ta sama tylko w innym wydaniu.
- ozob
No nie, bo ruska wersja jaka ostania poszła zakręciła się wokół £10 + poczta.
-
- postuje jak opętany!
To ja swoje pierwsze bicie "Matki" kupiłem za 9,99 zł. Nadal lubię ten album, łącznie z trip-hopowymi kawałkami. Właściwie do wszystkich płyt poza kołysankami wracam z przyjemnością.
heykvísl og ofn
- ozob
Tak, kiedyś rzeczywiście chodziło to bardzo tanio.
- devastator77
Maior Arcana przez lata leżała w Pagan po 10 czy 15zł,inne płyty Luxy też można było kupić za grosze,ale potem pojawiły się chciwe żydki i rarozjeby i dziś już nie można kupić płyty po normalnej cenie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- hcpig
Konkretnie to do połowy lat 00'ych, porównujesz dostępność z np. 2003 do tej z 2022? Spiseq?devastator77 pisze: ↑31-10-2022, 16:34Maior Arcana przez lata leżała w Pagan po 10 czy 15zł,inne płyty Luxy też można było kupić za grosze,
Yare Yare Daze
- devastator77
Kupiłem 2 sztuki,jedną dla siebie i jedną dla kumpla,było to z 5 czy 6 lat temu,pamiętam,że razem z Lux Occulta kupiłem też Shade-Blind Sower of Violence,też za grosze.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- hcpig
Rozumiem, że jeżeli płyty LO nie przejdą testu 350 to wystawisz na allegro za 20 zł wyłącznie w 'kup teraz' aby nie nakręcać szaleństwa spekulantów a może nawet popsuć im szyki dorzucąc w ten sposób kamyczek do obniżenia ceny tych płyt w skali makro?
Yare Yare Daze
- devastator77
Szaleństwo z cenami płyt już trwa od kilku lat i nie ma niestety szans na jego powstrzymanie,chociażby za sprawą żydohandlarzyn,rarozjebów czy płytowych murzynów z tego forum.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
- weteran forumowych bitew
Ale wznowienia Aion to.pewnie sam byś kupiłdevastator77 pisze: ↑01-11-2022, 12:07Szaleństwo z cenami płyt już trwa od kilku lat i nie ma niestety szans na jego powstrzymanie,chociażby za sprawą żydohandlarzyn,rarozjebów czy płytowych murzynów z tego forum.
-

Wódka i Piwo pisze: ↑01-11-2022, 16:47Ale wznowienia Aion to.pewnie sam byś kupiłdevastator77 pisze: ↑01-11-2022, 12:07Szaleństwo z cenami płyt już trwa od kilku lat i nie ma niestety szans na jego powstrzymanie,chociażby za sprawą żydohandlarzyn,rarozjebów czy płytowych murzynów z tego forum.![]()

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- devastator77
Czekałem kiedy się pojawią tu Głupi i Głupszy i wyjadą z Aion i są.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?