Zmień olej stara fryto. Nie umiesz w metal. Ha tfu.
DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: DEATH
Z reguły nie wierzę ludziom bazującym na streamingu i mającycm gust jak chorągiewka na wietrze. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Włączyłem piąteczkę. Nie napiszę, że jestem bezkrytyczny wobec Death, bo tak nie jest, ale uwielbiam po całości. Czy zombie, trupy, czy inne pierdololo, zawsze top notch kompozycje, riffy i pomysły.
- Harlequin
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Regularnie słucham tylko debiutu. Podważać klasy późniejszych materiałów nie zamierzam, ale pomimo bicia pokłonów przed tą kapelą przy początkach przygody z death metalem jakoś z wiekiem mi się skalibrowało na wesołe krzyczenie "zombie ritual!" w trakcie profanacji cmentarzy 

I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Harlequin
Polecam zobaczyć skład, w tym roku tez wydali płyte:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Jazz_Professors
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Jazz_Professors
- Hatefire
Pierwsze dwie znakomite, absolutna klasyka, rdzeń, kamień węgielny gatunku. Następne nie powiem dobre, właściwie bardzo dobre, ale mnie trochę nudzą. Ostatnia inna, ale w sumie słucham jej bardzo często, bo było, to bardzo fajne odświeżenie formuły. W cyferki bawić się nie będę i szczegółowe nierówności. Według mojego nieobiektywnego gustu 1,2,7>3,4,5,6,
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sybir
Tak właśnie.est pisze:Włączyłem piąteczkę. Nie napiszę, że jestem bezkrytyczny wobec Death, bo tak nie jest, ale uwielbiam po całości. Czy zombie, trupy, czy inne pierdololo, zawsze top notch kompozycje, riffy i pomysły.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Stoigniew
u mnie tak to wygląda
Scream Bloody Gore 8/10
Leprosy 9/10
Spiritual Healing 10/10
Human 10/10
Individual Thought Patterns 12/10
Symbolic 11/10
The Sound of Perseverance 14/10
zespół ponadczasowy, absolut, monument....
Scream Bloody Gore 8/10
Leprosy 9/10
Spiritual Healing 10/10
Human 10/10
Individual Thought Patterns 12/10
Symbolic 11/10
The Sound of Perseverance 14/10
zespół ponadczasowy, absolut, monument....
- hcpig
Najlepsze i najdziksze płyty oceniłeś najniżej?? Jak coś to 'Leprosy' wyjebiuje skalę ale ok, ten zespół poniżej 9/10 nie schodzi.
Przypomniał mi się cieniutki żart Trockiego, że najlepszą płytą Death jest 'From Beyond'.
Yare Yare Daze
- Stoigniew
nigdy nie ukrywałem że mnie bardziej rusza ten późniejszy, bardziej "progresywny" Death, stąd taka ocena (oczywiście bardzo subiektywna)
zdaję sobie sprawę że dla bardzo wielu osób to właśnie dwie pierwsze płyty, ewentualnie 3 pierwsze to ten najwłaściwszy Death, szanuję to i rozumiem, ja jednak osobiście wyżej stawiam to co było troszkę później.
nie mniej jednak, ujmując całościowo - cała dyskografia jest ponad skalę,
zdaję sobie sprawę że dla bardzo wielu osób to właśnie dwie pierwsze płyty, ewentualnie 3 pierwsze to ten najwłaściwszy Death, szanuję to i rozumiem, ja jednak osobiście wyżej stawiam to co było troszkę później.
nie mniej jednak, ujmując całościowo - cała dyskografia jest ponad skalę,
- Rattlehead
- ozob
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
@Gniewko
Zgadza się, tyle, że odwrotnie.
Od biedy mogłoby być jak zostało powyżej napisane, przy założeniu, że byłoby w tym więcej ducha. A, że ducha Czak nigdy nie wyrucha, a Trej, mocno, że hej, to jest jak jest, tey. Na odwrót. <Reasumując: ćpuński DM> higieniczny DM>
O!
Zgadza się, tyle, że odwrotnie.
Od biedy mogłoby być jak zostało powyżej napisane, przy założeniu, że byłoby w tym więcej ducha. A, że ducha Czak nigdy nie wyrucha, a Trej, mocno, że hej, to jest jak jest, tey. Na odwrót. <Reasumując: ćpuński DM> higieniczny DM>
O!
Ostatnio zmieniony 04-11-2022, 15:46 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys