Rzadko myślimy podobnie. Ale słyszymy podobnie.
DJEVEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: DJEVEL
Na tle tego tałatajstwa wszechobecnego co wychodzi od jakichś ładnych paru lat to naprawdę znakomity album i zjada je bez popity, jednak w kontekście samego Djevel to poprzedni album był po prostu "kapkę" lepszy.
-
- weteran forumowych bitew
Dla mnie za wcześnie jeszcze aby ocenić która lepsza. Tak czy srak, to ma być podobno jakaś trylogia i uważam że póki co obie trzymają podobny, wysoki poziom.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Kapitalna płyta. Na pierwszy rzut ucha całości - świetnie wyeksponowany bassss, czasem śmigają mi tu echa pierwszego Borknagar. Płyta wydaje się mieć więcej klimatu od poprzedniej, jest mniej "do przodu" a więcej melancholii.
Wokale klasa sama w sobie.
Wokale klasa sama w sobie.
-
- postuje jak opętany!
przepyszny album, doskonały na obecną aurę
w porównaniu do poprzedniej, do której jeszcze się do końca nie przekonałem, tutaj wszystko gra od pierwszego odsłuchu
w porównaniu do poprzedniej, do której jeszcze się do końca nie przekonałem, tutaj wszystko gra od pierwszego odsłuchu
Hjertet mitt slår i mørket
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
jak ktoś ma fejsbuczka to proszę niech zapyta o to kiedy będą mieli na stanie i kiedy będzie wysyłany nowy Djevel
w preorderze pisali że na dzień premiery powinni mieć, ale chyba jeszcze nie maja....
w preorderze pisali że na dzień premiery powinni mieć, ale chyba jeszcze nie maja....
- ozob
Tu są całe pokłady tego przaśnego black metalu z lat 90-tych, którym tak wiele osób na tym forum w pogardza. Dwa pierwsze Satyricon, jedynka Emperor, wspomniany wyżej Dimmu Borgir. (:
https://www.aftermath-music.com/collections/all
https://www.aftermath-music.com/collections/all
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie tak to słyszę.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wyszedłem sobie dzisiaj na spacer i odpaliłem ten album. Dotrwałem trzy pierwsze kawałki i było to strasznie nudne i pozbawione treści. Zaznaczam, że poprzedni album słuchałem z przyjemnością dziesiątki razy. Dam jeszcze szansę, ale nie będzie to łatwe.
- ozob
Taki album jak TSRN to się nagrywa raz w karierze.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Im więcej słyszę sprzecznych opinii tym bardziej jestem podniecony.Serio. Od dwóch tygodni muzyka tylko okazjonalnie przelatuje w samochodzie ,bo nie ma czasu. Po 4 gdunia będę zapieralać po lasach i te wszytkie smakołyki bm łapać na słuchawkach,
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
Tu naprawdę nie ma się o co sprzeczać. Jak ktoś lubi np. wspomniany wcześniej Borknagar, Bergtatt czy Kronet Til Konge i czuje ten klimat to nie będzie się z nikim sprzeczał, tylko słuchał.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wrzuciłem kolejny raz i chyba będę musiał to odszczekać niedługo:D Znacznie lepiej weszło tym razem. Pożyjemy, zobaczymy.
- ozob
Bardzo dobrze znam debiut Borknagar i jego tu nie ma. Debiutu Ulver też nie, a tym bardziej nie ma KTK. Tu jest panie DMT, TS, ItNE i ciut wczesnych Gehenna. Oczywiście parapety od Dimmu też są. Tak to słyszę.
Bardzo dobra płyta. Order zrobiony, choć poprzedniej nie przebili.
- COFFIN
Mogliby już zostawić tę niebieską kolorystykę w wersji CD:

To samo było z poprzednią.

To samo było z poprzednią.
'Come the Blessed Madness'
-
Twisted Sister?
Nie żebym chciał się kłócić - bo jak napisałem nie ma o co, ale moje skojarzenia są zdecydowanie trafniejsze. W razie potrzeby robimy ankietę.
- ozob
Są bardziej życzeniowe. Powód jest oczywisty. (:
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
To jak to ostatecznie wygląda, są dwie wersje CD czy tylko z okładką b/w? LP jak poprzednia ma dwie wersje i trzymam się tej czarno-białej, z racji, że poprzednią nieświadomie kupiłem w takiej wersji.
-
Czy jednym z nich jest nowy trend w metalu?
- COFFIN
3 wersje CD:
- Jewel z foty powyżej
- Brazylijskie Digi Die-Cut z wyciętym krzyżem, jak na poprzedniej i w kolorze niebieskim.
- Strictly limited deluxe tinbox edition! Comes with a inverted cross digipack, bonus CD-single and exclusive Tshirt! Limited to 300 handnumbered copies.
'Come the Blessed Madness'