Do poprzedniej nie mogę się przekonać. Pisząc bez ogródek, nudzi mnie. Ta urzekła mnie od pierwszego odsłuchu. Też zamawiam.
DJEVEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Re: DJEVEL
- ozob
- zahartowany metalizator
To już kwestia indywidualnych preferencji. Poprzedniczka zjeżyła mi włosy tutaj tego efektu brak.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Bohdan
Dziwne, to są bardzo do siebie podobne, przenikające się dźwięki.
Słucham dopiero drugi raz całości i cieszę się że ekipa norweskich ziomixów, starych załogantów potrafiła wyrazić ducha norsecorea, często przecież te supergrupy to takie tam zwykłe pierdolenie aż się człowiek zastanawia jak kolesie mogli nagrać taką kupę.

Oczekiwania były duże i jeśli o mnie chodzi zostały spełnione, w tym przypadku nie chodziło o wymyślenie prochu tylko wysranie klasycznej dla gatunku płyty. No i hops! oto i ona!
- Rumburak
No nie wiem, na tamtej było może więcej gruzu a ta jest bardziej mainstreamowa.
XD
XD
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja poprzednie wydawnictwa przesłuchałem po łebkach. Za wcześnie żebym jaką opinię wydawał. Na to jeszcze potrzebuję kilkunastu przesłuchań na spokojnie. Ale ten zespó to jedno z największych moich odkryć muzycznych w tym roku. Słabo siedzę w BM, wręcz po łebkach ale podoba mi się. Zajebiście mi się podoba.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
Świetna jest ta nowa płyta. Chyba podoba mi się bardziej od poprzedniej. Chociaż może być to efekt tego, że doskonale trafiła w aurę za oknem. W zimową pogodę chłonę takie dźwięki każdym porem swojego ciała. Też słyszę tu całe masę Norwegii lat 90. Słychać Emperor z okresu ItNE, słychać Satyricon i wspominany DB, Czwarty kawałek wg mnie bardzo "Ulverowy", także przez te wokale. W ogóle wokale na tej płycie bardzo mi odpowiadają.
Fajnie, że Ciekals i reszta czują taki klimat bo człowiek znów może poczuć się młodo. Przez chwilę odżywają we mnie te emocje z młodzieńczych lat.
Jak dla mnie 110% Norwegi i zimy w tym albumie.
Fajnie, że Ciekals i reszta czują taki klimat bo człowiek znów może poczuć się młodo. Przez chwilę odżywają we mnie te emocje z młodzieńczych lat.
Jak dla mnie 110% Norwegi i zimy w tym albumie.
-
- świeżak
Do poprzedniej długo się przekonywałem, jednak w końcu zaskoczyło tak, że z przyjemnością do niej wracam. Ta nowa weszła od razu, aż za bardzo nawet i trochę mnie to martwi czy mi się nie znudzi za szybko.... póki co jednak jest bardzo dobrze.
- dzik
No świetna jest ta płyta. Zresztą wszystko, co panicz Ciekals z różnymi kolegami wydał jako Djevel, jest bdb.
Profesore Drone bardzo się pomylił w tym przypadku.
Profesore Drone bardzo się pomylił w tym przypadku.
dobry kościół to kościół spalony
- Stoigniew
Ja jestem zachwycony, znam ten zespół od kilku płyt wstecz, nigdy nie zawiedli, zakupiłem preorder, i niecierpliwie czekam aż przyjdzie, z tej niecierpliwości nie wytrzymałem i posłuchałem z internetów... kurwa, cudo, popuściłem w majty... co w tym jest takiego ?? nie wiem, bo po prawdzie tam jest tyle oryginalności co prawa i sprawiedliwości w PISie

ta płyta to wehikuł czasu do tego co było najlepsze w tzw. drugiej fali norweskiego black metalu w połowie lat 90tych, ta muzyka tak pięknie brzmi, tak pięknie płynie... tam jest dużo zwolnień, tam nie ma bardzo dużo jakichś szaleńczych temp i galopad, ta płyta trwa godzinę, to niemało, ale mnie zleciało jakby trwało 15 minut. Piękne, majestatyczne, epickie, dostojne, wspaniałe...
ja pierdzielę co to jest za płyta...

ta płyta to wehikuł czasu do tego co było najlepsze w tzw. drugiej fali norweskiego black metalu w połowie lat 90tych, ta muzyka tak pięknie brzmi, tak pięknie płynie... tam jest dużo zwolnień, tam nie ma bardzo dużo jakichś szaleńczych temp i galopad, ta płyta trwa godzinę, to niemało, ale mnie zleciało jakby trwało 15 minut. Piękne, majestatyczne, epickie, dostojne, wspaniałe...
ja pierdzielę co to jest za płyta...
-
- zaczyna szaleć
Przy ostatniej miałem "no dobra, to jest naprawdę mocarne". Tutaj mam "na kolana i bić pokłony". Nie słuchałem wielu tegorocznych premier, ale to na pewno jest u mnie AOTY. 100% black metalu w black metalu, jeszcze zaserwowano to wszystko z odpowiednimi przyprawami, no palce lizać.
- ozob
Myślę, że z ta płyta będzie jak z ostatnią Mgła. Zachwyty, peany - słuszne zresztą - a później, po upływie czasu każdy zda sobie sprawę z tego, że poprzednia jednak lepsza.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- ozob
Czas prawdę powie.
-
Ja osobiście nie uważam przedostatniej płyty za ich najlepszą. Najbardziej lubię Blant Svarte Graner . A najnowsza jest najbardziej przystępna i klimatyczna, to może spowodować że więcej osób będzie ją cenić bardziej niż poprzednią. Tak czy inaczej , wszystkie ich płyty to jest sztos. Zacząłem śledzić ich twórczość od drugiej płyty i nigdy mnie nie zawiedli.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
CD od dzisiaj już dostępne w FT i MV.
- Stoigniew
juppi, teraz tylko czekać na paczkę 

- COFFIN
Orientuje się ktoś na szmatach jakiej firmy Aftermath robi im merch?
'Come the Blessed Madness'
- COFFIN
- ozob
Bardzo dojebanie to wygląda. Cieszę się, że zamówiłem.
- Stoigniew
pytanie do tych co już maja CD w domu - tez macie porysowane, czy tylko ja, kurwa, mam takie szczęście że nówka w folii a jest porysowana... ?
na szczęście nie przeskakuje i gra płynnie
a tak w ogóle to ta płyta tak mi się zajebiście podoba...
pomimo długości (godzina), mimo że więcej jest średnich temp niż szybkich, mimo że oryginalności tam nie żadnej
, tak to cudownie płynie....
świetna płyta
na szczęście nie przeskakuje i gra płynnie
a tak w ogóle to ta płyta tak mi się zajebiście podoba...
pomimo długości (godzina), mimo że więcej jest średnich temp niż szybkich, mimo że oryginalności tam nie żadnej

świetna płyta
Ostatnio zmieniony 09-12-2022, 21:42 przez Stoigniew, łącznie zmieniany 1 raz.