KING DIAMOND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KING DIAMOND
Po jednym utworze nie ma co oceniać. Wyjdzie cały album to będzie można zrobić odsłuch przy piciach i wtedy się wypowiedzieć :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie numer zajebisty, 100% KD w KD. Maestro w dodatku w znakomitej formie, więc może nie będziemy musieli już słuchać jego żonki na płytach. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
A moze lepiej nowy by MF by nagrac? Nie sluchalem tego nowego kawalka nawet - ostatnia plyta mnie kompletnie nie wziela, Puppet Master sprzedalem jakis czasu temu (ale chyba chetnie odkupie), Abigail II byla slaba...
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- zaczyna szaleć
Czy miał ktoś w rękach tegoroczne wznowienia płyt z Metal Blade w wersjach na CD? Jaka jest jakość wykonania opakowania?
-
- świeżak
Mam "Abigail" z Metal Blade.
Solidnie wykonany, mega gruby, sztywny karton. Zajebista jakość druku.
Jest trochę wyższy od standardowej płyty.
Moim zdaniem spoko pomysł, wygląda jak mini gatefold LP.
Solidnie wykonany, mega gruby, sztywny karton. Zajebista jakość druku.
Jest trochę wyższy od standardowej płyty.
Moim zdaniem spoko pomysł, wygląda jak mini gatefold LP.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
"Puppet master" wg mnie to bardzo dobra płyta
odkup koniecznie !
-
- zaczyna szaleć
Rozumiem, że nie ma tray'a do mocowania krążka jak w normalnym wydaniu albo digipacku, tylko wrzucamy CD do kieszonki - coś na wzór ekopacka?
-
- świeżak
nie ma traya, to jest identycznie rozwiązane jak w gatefold LP, tylko że mniejsze.
W jednym skrzydle poster, w drugim płyta.
Tu można zerknąć jak to wygląda z bliska
W jednym skrzydle poster, w drugim płyta.
Tu można zerknąć jak to wygląda z bliska
-
- postuje jak opętany!
Hal Patino zarzucił pomysłem trasy w oryginalnym składzie King Diamond z czasów Abigail i Them, czyli on, King, Andy, Mickkey oraz Michael. NA koncertach grali by tylko utwory z Fatal Portrait, Abigail oraz Them. Mickkey jest bardzo zainteresowany. Wszystko zależy od Kinga. Nie ukrywam, że dla mnie by to był jeden z ważniejszych koncertów. Jakby jeszcze to sfilmowali i nagrali na nowe dvd i cd koncertowe. Nie mówiąc już, by razem nagrali wspólnie kolejny album 
https://www.blabbermouth.net/news/forme ... W7HsKwMsSs

12345
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
12345 pisze: ↑30-01-2021, 10:44Hal Patino zarzucił pomysłem trasy w oryginalnym składzie King Diamond z czasów Abigail i Them, czyli on, King, Andy, Mickkey oraz Michael. NA koncertach grali by tylko utwory z Fatal Portrait, Abigail oraz Them. Mickkey jest bardzo zainteresowany. Wszystko zależy od Kinga. Nie ukrywam, że dla mnie by to był jeden z ważniejszych koncertów. Jakby jeszcze to sfilmowali i nagrali na nowe dvd i cd koncertowe. Nie mówiąc już, by razem nagrali wspólnie kolejny album
O Panie, taki kolektyw na jednej scenie... obowiązkowo bym jechał.
- vicek
- zahartowany metalizator
Kurde a co z nowym albumem ????? utwór promocyjny z rok temu się ukazał ...
-
- postuje jak opętany!
12345
- Antton213
- w mackach Zła
podupczył i wraca na stare tory;)
King said: "The KING DIAMOND is next year for sure. MERCYFUL FATE will be ready to be released next year — a hundred percent sure too — but it will have to wait until KING DIAMOND is done, if you know what I mean. In the meantime, we'll be getting the writing done."
- Darekthrone
- w mackach Zła
Ile to można pisać nowe kawałki. Gdyby jeszcze te czekanie się opłacało, ale powiedzmy szczerze, te wszystkie stare, zasłużone kapele najlepsze lata mają za sobą i rewelacji już nie nagrają. Kiedyś wychodziła płyta co roku i każda to był sztos a teraz zespół 5 lat się produkuje i szału z tego nie ma. No ale mimo to, czekam. Bo to jednak Król, jakby nie było.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
kastrat w gościach 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ciekawe. Jak dla mnie Mercyful Fate bez brzmienia z lat 80 się nieźle broni, ale KD już nie do końca. The Eye jako ostatnia miała TO brzmienie.Antton213 pisze: ↑24-06-2021, 00:30podupczył i wraca na stare tory;)
King said: "The KING DIAMOND is next year for sure. MERCYFUL FATE will be ready to be released next year — a hundred percent sure too — but it will have to wait until KING DIAMOND is done, if you know what I mean. In the meantime, we'll be getting the writing done."
I dream of colour music,
-
- postuje jak opętany!
Niedawno w sklepie Kinga pojawiły się różne wzory t-shirtów, w tym do The Institude i możliwe, że tak będzie wyglądała okładka płyty.

12345
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
-
- rozkręca się
Ten wzór ma tak naprawdę 3 lata, więc różnie może być.

Grafika pewnie sprawdziłaby się nieźle w roli okładki, choć na stare lata King mógłby się odezwać do Holma, żeby ten machnął mu jakiś obrazek w stylu Abigail/Them.

Grafika pewnie sprawdziłaby się nieźle w roli okładki, choć na stare lata King mógłby się odezwać do Holma, żeby ten machnął mu jakiś obrazek w stylu Abigail/Them.
-
- postuje jak opętany!
Myślę, że koncept płyty i okładka mogły powstać w 2019, wtedy też wyszedł singiel z innym obrazkiem. Jak na cyfrową grafikę (bo chyba taka jest) to jest całkiem okej i by pasowała do KD. Logo jest fajnie kolorystycznie wkomponowane w grafikę. Niemniej jednak zastanawia mnie co im tyle czasu zajmuje pisanie tej płyty, poprzednia wyszła ponad dekadę temu, a od zapowiedzi tej też minęło już dużo czasu. Bardzo bym chciał by The Institute wyszło na wiosnę by KD wrócił na festiwale latem 2023
12345