inne źródła też podają, nie tylko ten niemniaszek, poza tym miało być RUS zawieszenie broni, bo der putin tak przecież powiedział,
że święta nadchodzą

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
inne źródła też podają, nie tylko ten niemniaszek, poza tym miało być RUS zawieszenie broni, bo der putin tak przecież powiedział,
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
że Bachmut padnie niedługo, bo RUS lada dzień odetną ogniem drogi dojazdowe do tego miasta,
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
pod Sievierdonieckiem UKR nie odpuścili, rzucili wsparcie, nic to nie dało, tylko ponieśli duże straty, a i tak utracili razem z Lisiczańskiem,Sybir pisze: ↑07-01-2023, 00:34Drogi dojazdowe są w zasięgu rosyjskiej artylerii od co najmniej kilku tygodni i jakoś nie poskutkowało to ewakuacją ukraińskiego garnizonu. Zasięg to jedno, ilość amunicji - to drugie, celność - to trzecie.
Cel obrony jest jasny - wytrzymać jak najdłużej i zabić jak najwięcej Rosjan. Na razie udaje się te cele realizować, w innym przypadku Ukraińcy odpuściliby i przeszli na kolejną linię obrony.
Czytałem o tym. Plus w porcie stoi ten szybki rorowiec wynajęty przez USA z masą sprzętu.Sybir pisze: ↑06-01-2023, 23:44Czyli F-16 i Mirage. Czyżby Francuzi poczuli się urażeni postawą Rosjan w Europie i ich ruchami w Afryce?
A to Pan widział, Panie Kolego?
https://nos.nl/artikel/2458803-honderde ... n-litouwen
jeśli chodzi o ukraińską propagandę to nic się nie zmieniło, trzeba obniżyć o 30% level ich sukcesów i wtedy obraz jest bardziej klarowny,
a co to ma do UKR propagandy? akurat pod Bachmutem może się skończyć bardzo podobnie, czyli dużymi stratami Ukrów i zmianą pozycji obronnych bardziej na Zachód, a same miasta już teraz wizualnie wyglądają podobnie
pytania jakie zadajesz to jakaś dziecinada, oczywiste odpowiedzi,Sybir pisze: ↑07-01-2023, 11:34Nie wiem, mnie nie interesuje ukraińska propaganda. Zwyczajnie zadałem Ci kilka prostych pytań.
Nie wiem też, czy zauważyłeś, ale Ukraińcy w zasadzie od początku kolejnej rundy konfliktu z FR w lutym zeszłego roku nie starają się jakoś utrzymywać miast, w których nie da się już bronić, i odchodzą wówczas na kolejne linie obrony, które przygotowywali od dłuższego czasu (na linii ATO np. gdzieś od 2015r.). Dlatego opuszczenie Bachmutu jest kwestią czasu. Zresztą, Rosjanie podobnie zachowali się w Chersoniu.
Taaa... Za Wołyń i holodomor też. Może jeszcze mają przeprosić że się bronią przed rosja?Medard pisze: ↑07-01-2023, 12:39pytania jakie zadajesz to jakaś dziecinada, oczywiste odpowiedzi,Sybir pisze: ↑07-01-2023, 11:34Nie wiem, mnie nie interesuje ukraińska propaganda. Zwyczajnie zadałem Ci kilka prostych pytań.
Nie wiem też, czy zauważyłeś, ale Ukraińcy w zasadzie od początku kolejnej rundy konfliktu z FR w lutym zeszłego roku nie starają się jakoś utrzymywać miast, w których nie da się już bronić, i odchodzą wówczas na kolejne linie obrony, które przygotowywali od dłuższego czasu (na linii ATO np. gdzieś od 2015r.). Dlatego opuszczenie Bachmutu jest kwestią czasu. Zresztą, Rosjanie podobnie zachowali się w Chersoniu.
wiadomo, że dostawy muszą być przygotowane i wszystko trochę potrwa razem ze szkoleniem,
lepiej niech pokażą rezultaty działań Nasamsów, pewnie nie ma czego pokazywać, bo już by się chwalili,
niech przeproszą za Przewodów,
bo cała akcja to wygląda jakby sąsiad, który strzela z procy do gołębi trafił w oko sąsiadki i twierdzi, że to wina gołębi
jakichkolwiek zestrzeleń bym oczekiwał,
ale czy ty wiesz, że Wołyń i holodomor to zupełnie coś innego? że, kto inny wywołał?trup pisze: ↑07-01-2023, 12:46Taaa... Za Wołyń i holodomor też. Może jeszcze mają przeprosić że się bronią przed rosja?Medard pisze: ↑07-01-2023, 12:39pytania jakie zadajesz to jakaś dziecinada, oczywiste odpowiedzi,Sybir pisze: ↑07-01-2023, 11:34Nie wiem, mnie nie interesuje ukraińska propaganda. Zwyczajnie zadałem Ci kilka prostych pytań.
wiadomo, że dostawy muszą być przygotowane i wszystko trochę potrwa razem ze szkoleniem,
lepiej niech pokażą rezultaty działań Nasamsów, pewnie nie ma czego pokazywać, bo już by się chwalili,
niech przeproszą za Przewodów,
bo cała akcja to wygląda jakby sąsiad, który strzela z procy do gołębi trafił w oko sąsiadki i twierdzi, że to wina gołębi
przecież będą inne szczątki rakietSybir pisze: ↑07-01-2023, 13:02I jak potwierdzić, że to akurat pocisk z NASAMS uziemił cel, a nie z S-300 czy MANPAD? Słyszałeś może o czymś takim, jak opsec w kontekście użycia szczególnie ważnego elementu uzbrojenia? Wydaje mi się, że kmwtw, jakie są efekty użytkowania darowanego sprzętu, ale poczekam na opinię eksperta.
dlaczego? akurat może ciebie nie być w domu i będziesz mógł się z zachwytem rozpisywać jak to sojusznicy pomagają