W środku nocy odczytywałem wiadomości, przeglądałem insta (choć teraz widzę, że musiałem sobie to krautowe, wcześniej do archiwum zrzucić) . Tak mnie się skojarzyło, że byśmy mogli mu to foto ^^^ oddać, pod jak widać, chyba jakieś krautrockowe pierdy, które bloodincantonowiec chce z siebie wydalić.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Szwajcarskie media SRF opublikowały dzisiaj, 11 grudnia, jeden z najbardziej niesamowitych zapisów, jakie kiedykolwiek powstały.
Zjawisko optyczne Halo, które miało miejsce wczoraj (10) w górach Matterhorn w Zermatt, dystrykt Visp, kanton Valais
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Zdobyliśmy Everest z Jackiem Masełko i Tadeuszem Kudelskim. Podczas zejścia bardzo popsuła się pogoda. Jacek szedł pierwszy, Tadzio między nami i gdzieś się zapodział, ostatecznie zginął. Ja schodziłem ostatni, z kamerą. W pewnym momencie spadła mi czołówka (latarka, używana przez himalaistów – przyp. red.). Musiałem biwakować na wysokości 8500 m n.p.m. Wiedziałem, że spędzam noc w strefie śmierci, gdzie ludzie często umierają dużo szybciej niż w kilka godzin.
Od pierwszej minuty motywowałem się, by przetrwać. Nie miałem ze sobą śpiwora, w zasadzie niczego, co mogłoby mi dać jakiekolwiek ciepło. Zauważyłem, że niedaleko mnie leży jakiś Szerpa. Był martwy. Pomyślałem wtedy: "Gdy już zacznę zamarzać, wezmę jego kurtkę, rozerwę ją i owinę sobie nią nogi". Jakoś przetrwałem.
w tatrach w niektórych miejscach już przekroczone 1.5m i do niedzieli ma spaść kolejne 0.5m.Lawinowa czwórka prawdopodobnie zostanie ogłoszona albo już ogłosili
Tatry widziane z okna samolotu. fot. Artem Strakhov
"Z poziomu Chopoka"
Tatromaniak.pl
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Wróciłem z urlopu z naszych wspaniałych Karkonoszy. Pięknie było pochodzone. Nóg nie czuję. Z widoków nici bo sroga zima w górach. Ale był black metal.