III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

24-02-2023, 13:40

No to jeszcze gorzej.

- Czyż nie-, nie pytam, bo widzę, że nie masz wyrobionego zdania.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

24-02-2023, 15:51

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

24-02-2023, 15:59

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Nasum

25-02-2023, 13:04

Ascetic pisze:
24-02-2023, 13:15

Mam tylko jedno małe "ale". Brakuje mi informacji ile konkretny sprzęt rozjebał kacapów. Rozumiem, trudne, w tej skali mielenia mięcha, ale byłoby miło, jakieś może przynajmniej foto zamieszczać na twitterku. Tu haubica, a tu proszę państwa, efekt

Obrazek

Szkoda, też, że nie ma jeszcze zdjęć russkofilnych kolaborantów. Jakaś galeria śmieci by się przydała. Choćby żywych. Mogą też być ryje z Polski.

To byłoby ciekawe - efektywność sprzętu dostarczonego na Ukrainę. laikom może nic nie mówić kaliber broni, zasięg, waga pocisku artyleryjskiego.... Ale efekt ostrzału działałby na wyobraźnię.

A co do kolaborantów - ostatnio czytałem wywiad z merem ( teraz wyleciało mi z głowy - Mariupola? ) o tym, że mieszkańcy czekają na deokupację. A miejscowe wtyczki zbierają informację kto co zrobił, jak się sprzedał, jak pomógł okupantom na szczeblu wojskowym, administracyjnym czy jakimkolwiek innym. I mówił też o tym, że kilku znacznych udało im się już odstrzelić - a to jakiegoś mera nadanego z ramienia FSB, a to jakiegoś blogera który rozsiewał propagandę.... Zero litości dla zdrajców. Wszyscy będą rozliczeni. To też będzie ciekawe jak ta wojna się zakończy.

A w ramach ciekawostki - ponoć żołnierze rosyjscy mieli być poinformowani o tym, że miejscowa ludność tylko ich oczekuje a mer przywita ich chlebem, solą i kwiatami. Dlatego jak rozpoczęły się wiece a ludzie wyszli zaprotestować, kacapy nie wiedzieli z początku co się dzieje. Nieźle muszą mieć nasrane we łbie skoro tak mocno wbiła im się w psychikę alternatywna rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2023, 13:10

Ten moment, kiedy zgadzasz się z "drugą stroną". Pod warunkiem, że nie masz tam do czynienia z kolaborantami pokroju forumowych pacjenotova i mistrzova.

Obrazek

Opisane coś gorszego niż LGBT. Taka inżynieria na dzieciach? Tworzenie kolejnych ukradzionych pokoleń i ich sswowietyzowanie? Nie wiem, czy nie jest, jak to skategoryzował autor, największa zbrodnia kacapska.

Swoją drogą taka, akcja, kiedyś z aparatami (nie, nie z dyktafonami) trafiliśmy na manifę "środowiska GP". Bardziej strasznie niż śmiesznie było. Ciekawą woltę dokonało to towarzystwo. Z założenia mocno kacapskie.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2023, 13:20

Nasum pisze:
25-02-2023, 13:04
Ascetic pisze:
24-02-2023, 13:15

Mam tylko jedno małe "ale". Brakuje mi informacji ile konkretny sprzęt rozjebał kacapów. Rozumiem, trudne, w tej skali mielenia mięcha, ale byłoby miło, jakieś może przynajmniej foto zamieszczać na twitterku. Tu haubica, a tu proszę państwa, efekt

Obrazek

Szkoda, też, że nie ma jeszcze zdjęć russkofilnych kolaborantów. Jakaś galeria śmieci by się przydała. Choćby żywych. Mogą też być ryje z Polski.

To byłoby ciekawe - efektywność sprzętu dostarczonego na Ukrainę. laikom może nic nie mówić kaliber broni, zasięg, waga pocisku artyleryjskiego.... Ale efekt ostrzału działałby na wyobraźnię.

A co do kolaborantów - ostatnio czytałem wywiad z merem ( teraz wyleciało mi z głowy - Mariupola? ) o tym, że mieszkańcy czekają na deokupację. A miejscowe wtyczki zbierają informację kto co zrobił, jak się sprzedał, jak pomógł okupantom na szczeblu wojskowym, administracyjnym czy jakimkolwiek innym. I mówił też o tym, że kilku znacznych udało im się już odstrzelić - a to jakiegoś mera nadanego z ramienia FSB, a to jakiegoś blogera który rozsiewał propagandę.... Zero litości dla zdrajców. Wszyscy będą rozliczeni. To też będzie ciekawe jak ta wojna się zakończy.

A w ramach ciekawostki - ponoć żołnierze rosyjscy mieli być poinformowani o tym, że miejscowa ludność tylko ich oczekuje a mer przywita ich chlebem, solą i kwiatami. Dlatego jak rozpoczęły się wiece a ludzie wyszli zaprotestować, kacapy nie wiedzieli z początku co się dzieje. Nieźle muszą mieć nasrane we łbie skoro tak mocno wbiła im się w psychikę alternatywna rzeczywistość.
Za mało zasadniczo jest tej wojny w mediach. To odsunięcie zbrutalizowania powoduje, że coraz mniej oburzenia na onucowanie. A wystarczy raz na jakiś czas wbić na sadistica choćby i zobaczyć ludzi bez nóg, bez głów. Setki. Jakby oczywiście się podało ile dana broń zabiła może zwizualizowałoby się kilku matołom czym jest ta wojna.

Ten wywiad też czytałem. Powinien dać do myślenia kolaborantom.
lys på slutten av lys
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

25-02-2023, 13:25

Obrazek

Priekrasnyj widok. Takich Rosjan lubię najbardziej.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2023, 13:34

Wódka i Piwo pisze:
Obrazek

Też. Do tego stopnia, że zastanawiam się, czy pod każdym kolejnym troll postem kacapova, sorry pacjentova, nie zamieszczać jakieś rozdupconej, już nie uśmiechniętej, kacapskiej mordeczki. Opór tego w internetach. Można przebierać do woli. Bez łba, pustego już wcześniej, bez goleni, dłoni, co tam każdy sobie w rozczłonkowaniu wymyśli, bo nie zamarzy przecież.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

25-02-2023, 14:59

Ascetic pisze:
25-02-2023, 13:34
Wódka i Piwo pisze:
Obrazek

Też. Do tego stopnia, że zastanawiam się, czy pod każdym kolejnym troll postem kacapova, sorry pacjentova, nie zamieszczać jakieś rozdupconej, już nie uśmiechniętej, kacapskiej mordeczki. Opór tego w internetach. Można przebierać do woli. Bez łba, pustego już wcześniej, bez goleni, dłoni, co tam każdy sobie w rozczłonkowaniu wymyśli, bo nie zamarzy przecież.
Nie jestem za ruskimi absolutnie, ale ukraińcom też nie ufam. Pamiętliwy też jakoś nigdy za bardzo nie byłem.. ale jak sobie przypominam o tej rzezi wołyńskiej.. co było wyprawiane, to mi się gorzej robi. Normalne to to nie było.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-02-2023, 15:14

Miej Waćpan choćby minimum poczucia różnicy pokoleń.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

25-02-2023, 15:31

Olo pisze:
Ja wiem, że to historia, inne pokolenia itp. Rozumiem to, ale to jednak nie było normalne. Przynajmniej z tych opisów, opowiadań ludzi to wynika. Wiadomo, każdy naród ma coś za uszami. Polacy też nie aniołki.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

25-02-2023, 17:11

Mariusz Wędliniarz pisze:
25-02-2023, 15:31
Olo pisze:
Ja wiem, że to historia, inne pokolenia itp. Rozumiem to, ale to jednak nie było normalne. Przynajmniej z tych opisów, opowiadań ludzi to wynika. Wiadomo, każdy naród ma coś za uszami. Polacy też nie aniołki.
Mariuszu a klękałbyś na swoje spracowane kolana żeby np. któregoś sąsiada przeprosić za to że Twój pradziadek zabił mu dziadka i babkę? Nie mówię że to miało miejsce ale nie mówię że nie miało.
shitshow
postuje jak opętany!

25-02-2023, 17:23

Ukraińcy po wygranej wojnie (oby) będą musieli ten temat przepracować czy im się to podoba czy nie.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2023, 22:25

Obrazek
lys på slutten av lys
bartwa

25-02-2023, 22:30

Jedyne roszczenie jakie mam to Królewiec.
Awatar użytkownika
Ascetic

25-02-2023, 22:35

Moje to; picca hałajzka na cieńkim. A i Burdzum na discogs, allegro, fejsie/metalcollectors i w każdym kiosku ruchu.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

25-02-2023, 23:16

Kończy się chyba epopeja obrony Bachmutu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

26-02-2023, 12:54

Ciekawe rzeczy - Ukraińcy wybrali jednak walkę w rejonie Bachmutu. Wygląda na to, że Rosjanie po cichu, mrówczym trudem, zmagazynowali tam sporo amunicji artyleryjskiej różnych kalibrów, a ostatnie ograniczone działania ich baterii i wypowiedzi m.in. Prigożyna to była zasłona dymna przed szturmem. Wczoraj sytuacja Ukraińców dramatycznie się pogorszyła - w nocy dystans między wierzchołkami ramion kleszczy rosyjskiego ataku skrócił się do 3-4 km, ale potem w ruch poszły ukraińskie odwody (17. brygada pancerna, wróciła też 46. brygada - ta szkolona w UK, która oberwała w Soledarze) i lotnictwo. W samym Bachmucie walki miejskie - już w zeszłym tygodniu były sygnały, że SZU wycofują ciężki sprzęt z miasta, obecnie znajduje się tam tylko ekwiwalent brygady piechoty. Najcięższe walki toczą się na północ-północny zachód i południe-południowy zachód od miasta.
Pytanie, jak rozpoznaną mają sytuację Ukraińcy - wg źródeł osintowych Rosjanie mieli tam skumulować duże zasoby sprzętowe i ludzkie (mówiło się o 170 czołgach, 300 apc/ifv i kilkudziesięciu tysiącach żołnierzy). Niektórym marzy się, że SZFR skończą się żołnierze i amunicja, a następnie pójdzie ukraińska kontra, może nawet przełamanie.
Edit: A najpewniej chodzi Ukraińcom o to, żeby cofnąć się w Bachmucie za rzekę, ew. ewakuować cały garnizon.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ