GRAND BELIAL'S KEY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- December
- postuje jak opętany!
Re: GRAND BELIAL'S KEY
Cd w Garazelu
https://www.utsogp.pl/szukaj.html/szuka ... odprod=tak" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.utsogp.pl/szukaj.html/szuka ... odprod=tak" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Właściwie GBK zlał się w niemal jeden zespół z Absurdem. Co prawda Unhold na wokalu w GBK nic nie nagrał, ale Gelal w składzie Absurd współodpowiada za nagranie demówki.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
Już niedługo Kohanic Charmers. I nie jest to spóźniony prima aprilis. 17 jebanych lat po Kosherat.
WFP008. Grand Belial's Key - Kohanic Charmers - CD / LP / CASS
WFP008. Grand Belial's Key - Kohanic Charmers - CD / LP / CASS
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- bartwa
Może być, jak na razie mojej dupy nie urywa, jestem na żydowskim fiskusie w tym momencie.
Najbardziej podoba mi się tytuł płyty i ostatni numer, który jest streszczeniem demówki.
Najbardziej podoba mi się tytuł płyty i ostatni numer, który jest streszczeniem demówki.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Ubzdur
- w mackach Zła
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Jestem po pierwszym odsłuchu i jestem kupiony. Materiał jednocześnie cholernie odległy od tego co obecnie zalewa scenę, ale też i wyraźnie idący naprzód w stosunku do "Kosherat". Unikalny klimat, nieszablonowe melodie riffów, świetna, organiczna produkcja i to specyficzne połączenie melancholii i radykalnego bluźnierstwa - na taki GBK czekałem choć nie wierzyłem już, że coś pod tym szyldem jeszcze się ukaże.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- weteran forumowych bitew
O kurwa skusilem sie posluchac z youtube'a i szczerze mowiac mam mieszane uczucia. Z jednej strony zajebiscie, ze jest nowy gbk z drugiej - no kolejnego kosherat nie nagraja. riffy i muzycznie to jest jazda bez trzymanki, gelal krol gitary i chuj. tego sie po prostu slucha, czysta przyjemnosc. po tytulach widac, ze rozszarpywanie obrazkowej biblii nigdy sie amrykanom nie znudzi, i chwala im za to. ale, ale - po pierwsze perka - tragedia, w ogole mam wrazenie ze to automat napierdala. po drugie produkcja tej plyty (ale mam nadzieje ze to kwestia chujowej jakosci na yt a z nosnika bedzie to brzmialo) - plasko, bez pierdolniecia w departamencie rytmicznym niestety. no i na koniec wokal oczywiscie. grimnira juz z ziemi sie nie odkopie niestety. wokal pana z wtc jakis strasznie teatralny, momentami pasuje zajebiscie a czasami jest totalna groteska. no nie wiem, moze kwestia osluchania. jedni jest pewne - gelal nadal umie w riffy jak malo kto po drugiej stronie oceanu.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- bartwa
Ta perka to nie automat, ale jest elektroniczna. Nie był to dobry pomysł.
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
- weteran forumowych bitew
no to wiele wyjasnia. dziwna decyzja wedlug mnie bo poprzednie albumy maja bardzo naturalne brzmienie. miedzy kosherat a nowa jest przepasc w tej kwestii.
Seein' me is def not repeated or done twice
- maciek z klanu
Tak jak piszecie, szkoda, ale ogólnie jest bdb płyta. Swietne kompozycje. Zobaczymy jak z płyty będzie to grało.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
-
- rasowy masterfulowicz
U sovy leżą GBK w fajnej cenie
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
- bartwa
- bartwa
- bartwa
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Cazz nie zna tekstu piosenki co grał milion razy? 

-
- rozkręca się
Co tam winterforest, zweryfikowałeś swoje bajeczki, że pousuwałeś posty?
Co do Cazza to on z nimi nie gra od około 20 lat, a i za wiele koncertów nie zagrali, ma prawo nie pamiętać.
Co do Cazza to on z nimi nie gra od około 20 lat, a i za wiele koncertów nie zagrali, ma prawo nie pamiętać.