No i o co chodzi? 'Hell Awaits' to odwrót od wpływów NWOBHM z jedynki na rzecz większej surowizny i brutalności.
SLAYER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SLAYER
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
szkoda , że na tym odwrocie ucierpiała jakośc muzyki
-
- zaczyna szaleć
Ostatnio zmieniony 13-03-2023, 19:42 przez tabaluga, łącznie zmieniany 1 raz.
- ozob
- zahartowany metalizator
Jaki odwrót? Wręcz kontynuacja przeniesiona na inny level ekstremy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kiedyś ktoś tu wyłożył który riff Judas Priest stał się podstawą riffów Slayera, ale widocznie edukacja nie dotarła do niektórych wiosek;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- hcpig
To nie jest dyskusja z czego Slayer się wywodzi (co jest oczywiste) tylko w jakim kierunku z czasem idzie.
Yare Yare Daze
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
-
Prawdziwy i jedyny warty stawiania ołtarzy SLAYER jes na płytach 1-3.wszystko co później nagrali to jakieś tango milonga dla ciot, pedałów i marynarzy ewentualnie rap z metalem czyli =gwip
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nie wiedziałem, że ogólne niedojebanie mózgowe idzie w parze z widzeniem rapu w Slayerze.
Jebać to.
Jebać to.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- KKK
- postuje jak opętany!
Jebac pedałów ze Slayer. Oczywiście bardzo szanuję OLD Slayer.
- TheDude
Dobra rada dla sfrustrowanych: słuchać tego co się lubi a resztę olać. Hailsa!

- ozob
Okres 1996-2001 to najgorszy Slayer. Czas, gdy ten zespół zatracił tożsamosc.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- hcpig
!
Jedynym plusem tej kuriozalnej dyskusji jest to, że po kilkunastu latach można na reszcie w ogóle wchodzić w jakieś spory o Slayerze bo kiedyś się nie dało, wyskakiwały trolle i darły się wypluwały komunikaty w rodzaju 'Slayer, k***a'! Nie pamiętam kiedy ostatni raz ktoś tutaj nazwał Slayera gównem, chyba w 2006 roku.
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak sobie myślę, odpuśćmy już sobie wyzwiska, że widzę to totalnie inaczej - to był koniec okresu, kiedy artystycznie czegoś jeszcze poszukiwali, zanim postanowili zjeść swój ogon i coverować samych siebie, bo tak jest prościej.
- ozob
Re: !
Pomniki padają, ale to głównie dlatego, że dyskusja stała się otwartą, bo nie ma już tych co mieli kije w dupie i urojony abonament na wszelaka prawdę.hcpig pisze: ↑14-03-2023, 06:14Jedynym plusem tej kuriozalnej dyskusji jest to, że po kilkunastu latach można na reszcie w ogóle wchodzić w jakieś spory o Slayerze bo kiedyś się nie dało, wyskakiwały trolle i darły się wypluwały komunikaty w rodzaju 'Slayer, k***a'! Nie pamiętam kiedy ostatni raz ktoś tutaj nazwał Slayera gównem, chyba w 2006 roku.
Możesz to tak ująć, jasne. Ja z kolei lubię urozmaicone CI oraz zachowawcze WPB. Odnoszę wrazenie, że Lombardo wniosl powiew czasów minionych, a te dwie płyty choć różne od siebie mają dobrą muzykę do zaproponowania.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-03-2023, 07:10Tak sobie myślę, odpuśćmy już sobie wyzwiska, że widzę to totalnie inaczej - to był koniec okresu, kiedy artystycznie czegoś jeszcze poszukiwali, zanim postanowili zjeść swój ogon i coverować samych siebie, bo tak jest prościej.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W sumie to posłucham coś więcej tych Slayerów post-GHUA, jakoś nigdy żaden nie zatrzymał mnie na dłużej, nie pamiętam żadnego utworu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywistym jest fakt, że klasyczny Slayer, zwłaszcza z pierwszych płyt, zainspirował wiele wartościowych kapel i wręcz zbudował scenę. Jakie zaś są owoce takiego DiM? Skoro to takie dobre i oryginalne to co z tego zostało?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Zostało wkurwianie po ponad 20 latach takich niedojebow jak ty pacjentov 

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie każdy eksperyment, nawet oryginalny, doczekuje się następców. To raczej taki odpowiednik płyt Kreator z lat 90 albo Septic Flesh "Revolution DNA", to potrafią być dobre płyty ale daleko od kanonu.