Nie będzie żadnych konsekwencji ponieważ ostatnie duże startupy były porażką - kto miał trochę rozsądku dawno wycofał z tego fundusze. Firmom technologicznym dostarczającym hardware i soft nic nie grozi ( chyba że pozwolą sobie na ryzykowne eksperymenty)mistrzsardu pisze: ↑11-03-2023, 23:05Ciekawy tydzień się zapowiada. Pytanie czy to będzie katalizator czegoś większego? W każdym kryzysie upadała albo jakaś duża firma albo państwo teraz jeszcze tego nie ma. Dodatkowo zazwyczaj dołki/szczyty na giełdach statystycznie najczęściej wypadają w marcu i październiku. Zobaczymy.
ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- zaczyna szaleć
Re: ekonomia - o cenach cebuli, jarmużu, masła i majonezu
-
- rasowy masterfulowicz
To się okaże. To był 16 największy bank w USA a nie jakiś fundusz inwestycyjny. Nawet notowana na GPW firma coś tam trzymała:
11.03.2023, Warszawa (PAP) - Huuuge miał zdeponowane w Silicon Valley Bank, amerykańskim banku zamkniętym przez nadzór, ok. 24 mln USD, czyli ok. 10 proc. wszystkich środków pieniężnych oraz ich ekwiwalentów - podała spółka w komunikacie.
"Stan wszystkich środków pieniężnych oraz ich ekwiwalentów emitenta wynosił około 237 milionów USD na dzień 10 marca 2023, z czego około 10 proc. było zdeponowane w SVB. Pozostała część środków emitenta jest zdeponowana w kilku dużych, renomowanych instytucjach finansowych, zgodnie z wewnętrzną polityką inwestycyjną emitenta" - podała spółka.
11.03.2023, Warszawa (PAP) - Huuuge miał zdeponowane w Silicon Valley Bank, amerykańskim banku zamkniętym przez nadzór, ok. 24 mln USD, czyli ok. 10 proc. wszystkich środków pieniężnych oraz ich ekwiwalentów - podała spółka w komunikacie.
"Stan wszystkich środków pieniężnych oraz ich ekwiwalentów emitenta wynosił około 237 milionów USD na dzień 10 marca 2023, z czego około 10 proc. było zdeponowane w SVB. Pozostała część środków emitenta jest zdeponowana w kilku dużych, renomowanych instytucjach finansowych, zgodnie z wewnętrzną polityką inwestycyjną emitenta" - podała spółka.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Historyczny moment dla tego temete,
mleko droższe od masła, mleko po 4-5 (bez laktozy),
a masło ekstra 82% w biedrze za 3,95
mleko droższe od masła, mleko po 4-5 (bez laktozy),
a masło ekstra 82% w biedrze za 3,95
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ciekawa sesja w kontekście komunikatów dot. SVB i samego otwarcia DJIA.

Poro
-
Uważam, że ceny w polskich sklepach powinny mieć ukraińskie flagi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- electricwizard
- rozkręca się
To co Ty uważasz gówno kogokolwiek obchodzi śmieciu 

Хороший русский - мертвый русский.
- Ascetic
Ja uważam, że powinien przetestować "swoje" "poglądy" na żywym organizmie

Poro
-
- w mackach Zła
^
Zdroowo pierdolnieci to są takie antypolskie bydlaki jak Ty. Jesteście tu tylko by szczuć i skłócać Polaków i Rosjan. Tacy jak Ty to najgorsze ludzkie ścierwo. Mam nadzieję, że przyjąłeś wszystkie boosterki. Im mniej gnoju, tym lepszy będzie świat.
Zdroowo pierdolnieci to są takie antypolskie bydlaki jak Ty. Jesteście tu tylko by szczuć i skłócać Polaków i Rosjan. Tacy jak Ty to najgorsze ludzkie ścierwo. Mam nadzieję, że przyjąłeś wszystkie boosterki. Im mniej gnoju, tym lepszy będzie świat.

- Ascetic
Ja jebie - Skłócać Polaków i Rosjan?* xD
Jesteś kacapem?
Kurwa, tego typa jeszcze brakowało z tymi kowidowymi boosterkami LOL
Jesteś kacapem?
Kurwa, tego typa jeszcze brakowało z tymi kowidowymi boosterkami LOL
Poro
-
- w mackach Zła
Jesteś ukro poliniakiem? Może niech se będę kacapem wg. ciebie bo w dupie to mam co myślisz o mnie, ale przynajmniej
za mną nie wlecze się smród banderyzmu. Mam wyjbane na upadlinę i ruskich - niech się ku.rwa napierdalają
a jak Ty dołączysz to może szybciej ruskie padną. Zostaniesz przechuj ukropoliniakiem - więc zamiast się
tu udzielać wypierdlaj na upadlinę i bij tam słabego kacapa. Na chuj czekasz !?
za mną nie wlecze się smród banderyzmu. Mam wyjbane na upadlinę i ruskich - niech się ku.rwa napierdalają
a jak Ty dołączysz to może szybciej ruskie padną. Zostaniesz przechuj ukropoliniakiem - więc zamiast się
- electricwizard
- rozkręca się
Dobra, idź głosuj na swoją kofederację i zamknij mordę bo nudzisz
.

- Ascetic
Jakiś taki nieokreślony jesteś. Kacap i anty-ukropoliniak (jakiś kamrat to wymyślił, to pojęcie? xD) zarazem? Z płcią też tam masz, te niedookreślenie xDFanatyk pisze: ↑13-03-2023, 19:16Jesteś ukro poliniakiem? Może niech se będę kacapem wg. ciebie bo w dupie to mam co myślisz o mnie, ale przynajmniej
Wątek tłuczenia się obu stron i potencjalnego zagrożenia ze strony Ukraińców i realnego ze strony kacapii, już był przeze mnie omawiany. Nie uważałeś, jak zawsze. Pała. Wiesz gdzie.
Poro
-
- w mackach Zła
^
To co piszesz, to nic innego jak propaganda dla idiotów i obrzucanie błotem ludzi myślących.
To co piszesz, to nic innego jak propaganda dla idiotów i obrzucanie błotem ludzi myślących.

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ukrpol to już stary wymysł szurów, twierdzą że państwa się połączą a Polacy zostaną sługami innego narodu.
Czekam na nowe buzzwordy.
Yare Yare Daze
-
Śmieciem to ty jesteś. Na ukraińskim wysypisku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
Tak jak żyrynowski nam proponował? W sensie, przejęcia części Ukrainy? To się powinni cieszyć właściwie, bo wschodnie resentymenty u nich ciągle żywe. Co do sługusostwa, coś o tym wiedzą, jak czytam tutaj wolą ruski mir.
Poro
-
- w mackach Zła
I tutaj mamy kolejny przykład debilizmu. Jaki ruski mir, o czym ty pieprzysz?
- Ascetic
Też mi sie ten "mir" kłoci ze stanem faktycznym, ale takiego zwrotu używacie. Nie kojarzysz? Skontaktuj się z bazą, prowadzący pewnie rozwinie temat.Fanatyk pisze: ↑13-03-2023, 19:43I tutaj mamy kolejny przykład debilizmu. Jaki ruski mir, o czym ty pieprzysz?
Poro
-
- w mackach Zła
- electricwizard
- rozkręca się
Co tam kłapiesz synu dworcowej kurwy i wiejskiego pedofila?