METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: METALLICA
Słaby w chuj jest ten nr.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
płyta z generatora, brzmi jak nagrywanie żeby wypełnić kontrakt z nielubianą wytwórnią.
rzułf
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- vicek
Płyta najlepsza od lat
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To oczywiste.
Tylko ta solówa na 3:38 albo jakoś tak w Room. Power metyl, bez powera i zagrany jak koślawy niemiecki stadionowy Power, znów metyl. I ten bas jak od pchlarza fleji z redhotów. Ale to może dobrze, że truchiłło jest choć trochę słyszany.
I to wszechobecne cyk, cyk, też w pytke jest. To pewnie dlatego, żeby randomowy odbiorca metki nie pogubił się przez przypadek w zagraniach pana perkusisty. Jest urokliwie prosto, naiwnie wręcz.
Tylko ta solówa na 3:38 albo jakoś tak w Room. Power metyl, bez powera i zagrany jak koślawy niemiecki stadionowy Power, znów metyl. I ten bas jak od pchlarza fleji z redhotów. Ale to może dobrze, że truchiłło jest choć trochę słyszany.
I to wszechobecne cyk, cyk, też w pytke jest. To pewnie dlatego, żeby randomowy odbiorca metki nie pogubił się przez przypadek w zagraniach pana perkusisty. Jest urokliwie prosto, naiwnie wręcz.
Poro
- Sgt. Barnes
Przesłuchałem dwa razy, nie chce mi się więcej. Wróciłem do Load, jest przepaść. Niby inna muzyka, inna produkcja, ale wolę ten ich country/stoner/danzig metal niż te powroty do "korzeni". Jak słucham Bleeding me na maca, to ściany się poruszają, chociaż to prawie ballada...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- weteran forumowych bitew
ja zakończyłem swą przygodę na re Load następnych płyt nie słuchałem oprócz jakiś tam zajawek szkoda czasu
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- TheDude
- hcpig
Ta płyta gorsza wariacja ostatniej, z poprawianymi komputerowo wokalami (Hetfield już prawie 'nie wyciąga') i wszystkimi wadami 'Death Magnetic'. Nie ma na szczęście żadnej chujowej ballady ale nie podobają mi się kompozycje, brak hitów, mało jest luzu i tego ducha Metalliki, który powrócił tak mocno na ostatniej. Poprzednio mieliśmy sporo Load / Reload, teraz chyba tylko 'You Must Burn!' tym pachnie (walec pod 'Devil's Dance'), jest to na pewno najmocniej osadzona w NWOBHM płyta Mety i jak ktoś lubi takie klimaty to wejdzie na 6-7/10, ja tam jak kolega poniżej cytowany:
A, no i nawet w słabszej formie współczesna Meta niszczy 'Repentless' Slayera.Sgt. Barnes pisze: ↑15-04-2023, 12:53wolę ten ich country/stoner/danzig metal niż te powroty do "korzeni".
Yare Yare Daze
- ozob
Wyjebalbym nr ostatni, Crown of Barbed Wire, You Must Burn i Sleepwalk My Life Away. Płyta by tylko zyskała, bo byłaby krotrsza i odpadłyby zamulacze. Ogólnie jest dobrze, a mogło być świetnie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Hellion
- w mackach Zła
O chuju zloty, wez ty już nie pierdol z tym niszczeniem.hcpig pisze: ↑15-04-2023, 14:20Ta płyta gorsza wariacja ostatniej, z poprawianymi komputerowo wokalami (Hetfield już prawie 'nie wyciąga') i wszystkimi wadami 'Death Magnetic'. Nie ma na szczęście żadnej chujowej ballady ale nie podobają mi się kompozycje, brak hitów, mało jest luzu i tego ducha Metalliki, który powrócił tak mocno na ostatniej. Poprzednio mieliśmy sporo Load / Reload, teraz chyba tylko 'You Must Burn!' tym pachnie (walec pod 'Devil's Dance'), jest to na pewno najmocniej osadzona w NWOBHM płyta Mety i jak ktoś lubi takie klimaty to wejdzie na 6-7/10, ja tam jak kolega poniżej cytowany:
A, no i nawet w słabszej formie współczesna Meta niszczy 'Repentless' Slayera.Sgt. Barnes pisze: ↑15-04-2023, 12:53wolę ten ich country/stoner/danzig metal niż te powroty do "korzeni".
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Można nie lubić Load albo Reload, ale tam zawsze były jakieś wyraźne kawałki które trafiły do kanonu i każdy je zna, zwłaszcza na Reload, a od St. Anger włącznie nie znam takiego ani jednego...Sgt. Barnes pisze: ↑15-04-2023, 12:53Przesłuchałem dwa razy, nie chce mi się więcej. Wróciłem do Load, jest przepaść. Niby inna muzyka, inna produkcja, ale wolę ten ich country/stoner/danzig metal niż te powroty do "korzeni". Jak słucham Bleeding me na maca, to ściany się poruszają, chociaż to prawie ballada...
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- postuje jak opętany!
Mam takie niejasne wrażenie, że kiedy muzycy Mety i Fidelman czytają opinie, że to można było wywalić, tamto skrócić, Larsa schować z samego tyłu, a za to wysunąć bas, uśmiechają się pod wąsem. No bo załóżmy, że wychodzi płyta optymalna — 40-45-minutowa, wyprodukowana tak, jak trzeba. No fajnie, jest dobra, może bardzo dobra, ale i tak prochu nie wymyślają, nie te lata, zatem żyje parę miesięcy i tyle. A tak ludzie będą robić swoje składanki bez tych gorszych utworów. Jeden powie, że powinna się kończyć „Crown of Barbed Wire”, a „Inamorata” wyjebać, drugi — że wyjebać to starą tamtego z brzucha jej starej, bo właśnie „Crown of Barbed Wire” jest do niczego, a „Inamorata” genialna, tylko z odpowiednim brzmieniem. I zdolniachy z YT będą przycinać za długie kawałki, robić własne miksy, chować Larsa, wszyscy zachwyceni swoimi wersjami i sobą. W ten sposób płyta będzie żyła oddolnie całe lata.
- ozob
"Zwłaszcza na Relaoad". XDŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-04-2023, 15:35Można nie lubić Load albo Reload, ale tam zawsze były jakieś wyraźne kawałki które trafiły do kanonu i każdy je zna, zwłaszcza na Reload, a od St. Anger włącznie nie znam takiego ani jednego...Sgt. Barnes pisze: ↑15-04-2023, 12:53Przesłuchałem dwa razy, nie chce mi się więcej. Wróciłem do Load, jest przepaść. Niby inna muzyka, inna produkcja, ale wolę ten ich country/stoner/danzig metal niż te powroty do "korzeni". Jak słucham Bleeding me na maca, to ściany się poruszają, chociaż to prawie ballada...
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie znam Relaload, to chyba jakiś musical Disneya, natomiast na Reload jest masa doskonale zapamiętywalnych kawałków, The Memory Remains, Where the Wild Things Are, Fuel, Fixxxer, Attitude, aż chyba puszczę zaraz.
- Hellion
- w mackach Zła
Load ma chyba więcej hitów - until it sleeps, king nothing, hero of the day, mama said
Reload chyba za to bardziej nośne - the memory remains, fuel, unforgiven II
Reload chyba za to bardziej nośne - the memory remains, fuel, unforgiven II
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Niezły trik, czyli chodzi o to, żeby zrobić płytę jak najgorszą, żeby potem latami ją poprawiano, i przez to będzie żyła oddolnie całe lata. Kalifornijska szkoła marketingu.Sturm pisze: ↑15-04-2023, 15:36Mam takie niejasne wrażenie, że kiedy muzycy Mety i Fidelman czytają opinie, że to można było wywalić, tamto skrócić, Larsa schować z samego tyłu, a za to wysunąć bas, uśmiechają się pod wąsem. No bo załóżmy, że wychodzi płyta optymalna — 40-45-minutowa, wyprodukowana tak, jak trzeba. No fajnie, jest dobra, może bardzo dobra, ale i tak prochu nie wymyślają, nie te lata, zatem żyje parę miesięcy i tyle. A tak ludzie będą robić swoje składanki bez tych gorszych utworów. Jeden powie, że powinna się kończyć „Crown of Barbed Wire”, a „Inamorata” wyjebać, drugi — że wyjebać to starą tamtego z brzucha jej starej, bo właśnie „Crown of Barbed Wire” jest do niczego, a „Inamorata” genialna, tylko z odpowiednim brzmieniem. I zdolniachy z YT będą przycinać za długie kawałki, robić własne miksy, chować Larsa, wszyscy zachwyceni swoimi wersjami i sobą. W ten sposób płyta będzie żyła oddolnie całe lata.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kiedyś strasznie lubiłem Wasting my Hate i Hero of the Day (wciąż lubię), ale trochę uszło ze mnie powietrze jak przeczytałem w wywiadzie że to w zasadzie zapychacze zrobione na odpierdol, bo płyta była za krótka. No bo jak sam twórca uważa, że kawałek jest słaby, to tak trochę głupio go w ogóle wypuszczać.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
na poprzedniej było kilka zapadających w pamięć hitów jak np. Moth Into Flame, gdzie była jakaś energia w sumie,
no a na nowej brak hitów i energii
no a na nowej brak hitów i energii
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Sgt. Barnes
Ja chciałbym, żeby dziś wypuszczali takie "wypełniacze"ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-04-2023, 15:47Kiedyś strasznie lubiłem Wasting my Hate i Hero of the Day (wciąż lubię), ale trochę uszło ze mnie powietrze jak przeczytałem w wywiadzie że to w zasadzie zapychacze zrobione na odpierdol, bo płyta była za krótka. No bo jak sam twórca uważa, że kawałek jest słaby, to tak trochę głupio go w ogóle wypuszczać.

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.