POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

17-04-2023, 21:26

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-04-2023, 21:06

Tak jak mówiłem nie znam dobrze tematu, ale ,,względy sanitarne" to historycznie niejednokrotnie była przykrywka do czegoś innego, a Węgry są znane jeszcze bardziej z wojowania z UE niż Polska. Wydawało mi się że słyszałem też coś o Czechach ale mogę się mylić.
trudno powiedzieć, to tylko artykuły,
ale spora afera każe przypuszczać, że ktoś solidnie oberwał po kieszeni i są to nasi rolnicy oraz ci przetwórcy, którzy zakontraktowali droższy i lepszy towar
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-04-2023, 09:18

Nasza wizja przyszłości jest prosta: dom, grill, trawa, dwa samochody i wakacje dla każdego pracującego Polaka.
Sławek (uber)Mentzen
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

18-04-2023, 09:26

Trawa dla każdego Polaka, najs.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
trup

18-04-2023, 09:32

Też mi się skojarzyło, ale chyba chodziło mu o zwykłą trawę trawnikową. Bo to przecież są czyste chłopaki fitnesiaki sportowcy i antydragowcy ;-o
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

18-04-2023, 09:40

Robi się coraz ciekawiej... Nagle PiS zakłada komisję, twór rodem z PRL (a'la trybunał ludowy), składa projekt o zaostrzenie kodeksu karnego (dożywocie za szpiegostwo [link]) a tu takie kwiatki...
Rosja nie tylko już tu jest, ale czuje się wyśmienicie i dawno się urządziła.
Założę się że w zjednoczonej prawicy popłoch i szantaż ze strony rosji - albo działacie i udupiacie swoich wrogów w naszym stylu, albo my udupimy was....

Zdaniem naszych źródeł i ekspertów z dachu budynku na Mokotowie rosyjskie służby mogą prowadzić nasłuch obejmujący nawet całe miasto. "To gniazdo rosyjskiego SIGINT-u" – mówi jeden z byłych wysokich rangą funkcjonariuszy zachodnich służb.

https://frontstory.pl/tu-slucha-moskwa- ... ich-sluzb/

Służby Putina w centrum Warszawy: na dachu budynku rosyjskich dyplomatów na Mokotowie zamontowano specjalistyczny sprzęt do wywiadu radioelektronicznego (SIGINT)

Za pośrednictwem anten z ulicy Beethovena Rosjanie mogą przechwytywać komunikację radiową i śledzić telefony komórkowe

W ramach międzynarodowego śledztwa ESPIOMATS odnaleźliśmy podobny lub identyczny sprzęt na dachach innych rosyjskich placówek w Europie

Kilkunastopiętrowy blok przy Beethovena 3, typowo PRL-owską wielką płytę, okala płot z drutem kolczastym. Na dziedzińcu pusty plac zabaw. Wieczorami światło zapala się w zaledwie kilkunastu lokalach.

Przez dekady właśnie tu, na dolnym Mokotowie, mieszkali wraz z rodzinami rosyjscy dyplomaci pracujący w Warszawie. Po napaści Rosji na Ukrainę w lutym 2022 r., Polska, podobnie jak inne europejskie kraje, wydaliła rekordową liczbę 45 dyplomatów Federacji Rosyjskiej: „Działalność zidentyfikowanych funkcjonariuszy i współdziałających z nimi osób służy realizacji rosyjskich przedsięwzięć wywiadowczych (…) oraz zagraża interesom i bezpieczeństwu Polski” – głosił komunikat ABW.

Pod blokiem na Beethovena wiosną 2022 r. zapanował ruch – do podjeżdżających niebieskich ciężarówek ładowano dobytek przedstawicieli administracji Kremla.
Potem budynek opustoszał.

24 lutego 2023 r., 6 rano. W rocznicę rosyjskiej inwazji na Ukrainę na Beethovena zbiera się niewielka grupka aktywistów z transparentem „Russia is a terrorist state”. Z głośników dźwięki syren i pocisków – Polacy chcą urządzić pobudkę pozostałym tu nadal Rosjanom. Patrzą na nich okrągłe, białe kamery zamontowane na dachu budynku.(...)
========================
Tekst powstał w ramach międzynarodowego śledztwa ESPIOMATS, w którym biorą udział:
Holger Roonemaa, Delfi – Estonia
Lars Bové, Raphael Cockx, De Tijd – Belgia
Mattias Carrlson, Expressen – Szwecja
Anastasiia Morozova, Frontstory – Polska
Tomas Madlenak, Lukas Diko, ICJK – Słowacja
Indre Makaraityte, LRT – Litwa
Anna Gielewska, Szabolcs Panyi, VSquare – portal środkowoeuropejski
Dossier Center – Wielka Brytania
Konsultacja ekspercka: Dossier sigint expert
BOLEK
weteran forumowych bitew

18-04-2023, 15:01

"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
trup

19-04-2023, 13:01

"-Mateuszu, dzwonil mnie kolega z Albanii, który ma budkę z kebabem,
-I co chciał Janku?
-Mówił, że może nam opierdolić wagony do przewozu zboża,
-A gdzie Janku stoją te wagony?
-W RPA."
Obrazek
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

19-04-2023, 13:49

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
18-04-2023, 09:26
Trawa dla każdego Polaka, najs.
Rzuciłem tydzień temu, koniec z tym gownem. Może jak ktoś potrafi kontrolować nałóg to ok, ja przy takiej dostępności całkiem popłynąłem. 2 lata non stop. Stany lękowe przez pierwszy tydzień takie że myślałem że serce mi wyskoczy. Teraz jest lepiej. Ale chyba odpuszczę calkiem
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
trup

19-04-2023, 15:10

Skromność i umiar. Trawa tylko 2x w tygodniu. I nie na czczo.
Awatar użytkownika
trup

19-04-2023, 15:13

BREAKING: Eurozone inflation falls to 6.9%, the lowest since February, 2022.
Mar 2023: 6.9% 🔽
Feb 2023: 8.5% 🔽
Jan 2023: 8.6% 🔽
Dec 2022: 9.2% 🔽
Nov 2022: 10.1% 🔽
Oct 2022: 10.6% 🔺
Sep 2022: 9.9% 🔺
Aug 2022: 9.1% 🔺
Jul 2022: 8.9% 🔺
Jun 2022: 8.6% 🔺
May 2022: 8.1% 🔺
Apr 2022: 7.4%

------------------------------------------
kurwa...

Obrazek
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

19-04-2023, 15:15

trup pisze:
19-04-2023, 15:10
Skromność i umiar. Trawa tylko 2x w tygodniu. I nie na czczo.
+1. Dla mnie ewentualnie raz na miesiąc, po prostu nie mogę tego mieć w domu. Ale wale to, najwcześniej za rok.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
trup

21-04-2023, 09:53

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
trup

21-04-2023, 16:47

węgierski Gessler

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-04-2023, 01:28

Pan_Kimono pisze:

Rzuciłem tydzień temu, koniec z tym gownem. Może jak ktoś potrafi kontrolować nałóg to ok, ja przy takiej dostępności całkiem popłynąłem. 2 lata non stop. Stany lękowe przez pierwszy tydzień takie że myślałem że serce mi wyskoczy. Teraz jest lepiej. Ale chyba odpuszczę calkiem
Kurde, ja myślałem że on ma na myśli dom z trawnikiem:D i śmiałem się że dosłownie trawę chcą dawać a nie marichuaninę. Po Tobie to bym się akurat takiego jarania nie spodziewał no ale ludzie zaskakują. Wiadomo że codzienne jaranie to nie może się dobrze skończyć, tak samo jak codzienne picie, więc dobrze że trochę odstawiłeś.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

25-04-2023, 18:32

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
22-04-2023, 01:28
Pan_Kimono pisze:

Kurde, ja myślałem że on ma na myśli dom z trawnikiem:D i śmiałem się że dosłownie trawę chcą dawać a nie marichuaninę. Po Tobie to bym się akurat takiego jarania nie spodziewał no ale ludzie zaskakują. Wiadomo że codzienne jaranie to nie może się dobrze skończyć, tak samo jak codzienne picie, więc dobrze że trochę odstawiłeś.
heh z ciekawości czemu nie? Zaczeło sie od słuchania muzyki na bombie, świetna sprawa, potem palenie do spania i juz poszlo. Zwlaszcza przy takiej ilosci "kumatych" znajomych jaka mam. Nigdy więcej tego gówna. Jak ktos mówi, ze nie uzależnia to smieję sie na głos. Nie spie od 2 tyg, 4h snu na dobe maks, serducho napierdala jak szalone przy stanach lekowych na ostrym kacu. Cale szczescie nie mam najmniejszej ochoty na powrot do palenia. Zero
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-04-2023, 08:55

Pan_Kimono pisze:

heh z ciekawości czemu nie? Zaczeło sie od słuchania muzyki na bombie, świetna sprawa, potem palenie do spania i juz poszlo. Zwlaszcza przy takiej ilosci "kumatych" znajomych jaka mam. Nigdy więcej tego gówna. Jak ktos mówi, ze nie uzależnia to smieję sie na głos. Nie spie od 2 tyg, 4h snu na dobe maks, serducho napierdala jak szalone przy stanach lekowych na ostrym kacu. Cale szczescie nie mam najmniejszej ochoty na powrot do palenia. Zero
Wydawało mi się że prowadzisz bardziej sportowy tryb życia. A że uzależnia? Pewnie że uzależnia, zresztą o wiele mniejsze rzeczy uzależaniają i szkodzą na zdrowie, to tylko kwestia poziomu.
Awatar użytkownika
trup

03-05-2023, 00:39

Olszewski (naj)wielkim premierem był... cześć i chałwa....
Balcerowicz musi odejść! Przez niego głodowały dzieci...

Kaczyński z 21.05.1992
"Premier Olszewski jest moim wielkim rozczarowaniem politycznym. Co do niego nie miałem złudzeń, jak niektórzy koledzy, ale pewne szanse miał,jednak ich nie wykorzystał. To stanowi mój zawód polityczny"
Obrazek
J. Kaczyński był zwolennikiem planu Balcerowicza. A teraz coś jeszcze mocniejszego. Jarosław Kaczyński w dn. 16.05.1992 opowiedział się za.... odwołaniem rządu Olszewskiego i powołaniem "rządu konsolidacji".
Obrazek
Obrazek
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

07-05-2023, 08:57

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
27-04-2023, 08:55
Pan_Kimono pisze:

Wydawało mi się że prowadzisz bardziej sportowy tryb życia. A że uzależnia? Pewnie że uzależnia, zresztą o wiele mniejsze rzeczy uzależaniają i szkodzą na zdrowie, to tylko kwestia poziomu.
Na szczęście najgorsze już chyba za mną. Zmieniałem koszulki po 3 razy w nocy bo tak się po iłem, ciągle kołatania serca, Stany lękowe. Kurwa aż mi szkoda znajomych którzy pala po kilkanaście lat, jak oni będą rzucać to będzie dramat. Podejrzewam, że miałem jakiś epizod depresyjny spowodowany tragedia rodzinna i uciekłem w zioło i pracę. W każdym razie wyszedłem już z tego i nigdy więcej. Co dziwne bez problemu rzuciłem też fajki, a byłem nałogowym palaczem. Sport zawsze był, ale fakt faktem od czasu polubienia się z lufa poszedł trochę w odstawkę. W sumie w porównaniu z moim dawnym ja to poszedł na śmietnik. Całe szczęście wylazłem z tego gowna
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

07-05-2023, 10:28

Pan_Kimono pisze:
07-05-2023, 08:57

Na szczęście najgorsze już chyba za mną. Zmieniałem koszulki po 3 razy w nocy bo tak się po iłem, ciągle kołatania serca, Stany lękowe. Kurwa aż mi szkoda znajomych którzy pala po kilkanaście lat, jak oni będą rzucać to będzie dramat. Podejrzewam, że miałem jakiś epizod depresyjny spowodowany tragedia rodzinna i uciekłem w zioło i pracę. W każdym razie wyszedłem już z tego i nigdy więcej. Co dziwne bez problemu rzuciłem też fajki, a byłem nałogowym palaczem. Sport zawsze był, ale fakt faktem od czasu polubienia się z lufa poszedł trochę w odstawkę. W sumie w porównaniu z moim dawnym ja to poszedł na śmietnik. Całe szczęście wylazłem z tego gowna
Pamiętam jak na początku lat 2000 koledzy, wcześni nastolatkowie, 13-15 lat, zaczęli słuchać rapu i oczywiście palić zioło, wtedy była narracja że to o wiele lepsze niż papierosy, ale po roku palenia już wiedzieli, że to nieprawda, a w rozmowie z nimi dało się wyczuć, że słabo kumają bazę, opóźnione odpowiedzi, ciężkość zrozumienia co chcesz im przekazać itd. Po prostu możliwości przetwarzania mózgu były wyraźnie gorsze. Sam zawsze paliłem tylko okazjonalnie, w Maroku hasz był codziennie ale to dlatego że ludzie częstowali, rzadko płaciłem, ale to tydzień czy dwa. Teraz nie mam już nawet tolerancji na to, robi mi się niedobrze po ziole i papierosach, i może to i lepiej. Chociaż na festiwalu w USA ostatnio kolega miał i częstował gęsto ziołem z takiego elektronicznego jakby papierosa i słodki Jezu, to było wspaniałe, zero dymu, dławienia się, czysta faza, wrażenia z koncertów +200%.
Awatar użytkownika
trup

10-05-2023, 00:14

Nosz kurwa .... głoszenie ewangelii za 40 mln... i od razu mniej przemocy.
ODPOWIEDZ