Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
RUÏM - Black Royal Spiritism - I. O Sino da Igreja
Chyba można spokojnie i śmiało zakładać temat.
Świetne logo. Rewelacyjna muzyka. Doskonała pozycja.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Blasphemer ta płyta wytarl podłogę ostatnim Mayhem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Płyta juz się u mnie kręci od kilku dni, jest na prawdę znakomita. Oby to był początek nowego projektu a nie jakieś odpady z lat poprzednich ale biorąc pod uwagę jakość to będzie raczej to pierwsze. Wokale w Fall of Seraphs nagrał lepsze niż maniac w swoich najlepszych latach szkoda, że cała płyta takich nie ma.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Mógł zaprosić Maniaca na wokale byłoby jeszcze lepiej
Mi bardziej leży jego wokal niż Maniaca. Nigdy nie rozumiałem tych wielkich zachwytów.
Płyta bdb, dość fajnie rozbudowana i zrównoważona. Poleciała już z co najmniej 10 razy i wkręca się coraz bardziej. Dużo takiej przestrzeni tam jest i jak nawet wychodzą jakieś wolne, budujące dramaturgię momenty gdzie lata sama gitara to magia tych melodii przyciąga maksimum uwagi. Nie wiem czy "Fall of Seraphs" był konieczny, ale fajnie się wpasowuje w resztę, bo duch Mayhem oczywiście unosi się tutaj wszędzie.
Ciekawostka dotycząca tej płyty i dodająca jej więcej zajebistości to to, że produkował ją Jack Control znany ze znakomitych crust punkowych WORLD BURNS TO DEATH i SEVERED HEAD OF STATE.
muszę sobie w końcu posłuchać jak tak zachwalacie. Bardzo lubię sposób riffowania blasphemera, zarówno w mayhem (zwłaszcza wla/oac, chociaż chimera i grand też mają zajebiste momenty) jak i aura, więc duża szansa, że się polubie z tym ruim.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Płyta juz się u mnie kręci od kilku dni, jest na prawdę znakomita. Oby to był początek nowego projektu a nie jakieś odpady z lat poprzednich ale biorąc pod uwagę jakość to będzie raczej to pierwsze. Wokale w Fall of Seraphs nagrał lepsze niż maniac w swoich najlepszych latach szkoda, że cała płyta takich nie ma.
To akurat był gościnnie Proscriptor z Absu według MA.
Narobiliście smaka ale to tylko bdb płyta żadna rewolucja... duże oczekiwania miałem od coveru FoS ale dupy nie urywa i w kategorii najlepsza przeróbka z WLA niezmiennie króluje Seth.
Nie no Paaanieee... jak to TYLKO BDB PŁYTA... to teraz to piszesz? To po co ja tego słuchałem?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)