PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- ggfh
- w mackach Zła
czyli na londynski koncert szykuja wydanie
czas chyba rozejrzec sie za biletami do londynkowa

czas chyba rozejrzec sie za biletami do londynkowa
- Lukass
Ja po cichu jednak liczę, że ktoś tu pomyśli i zorganizuje trasę Paradise Lost/My Dying Bride po całej Europie. Ja jebię, ależ to by była jazda, gdyby obie kapele postawiły na taki bardzo klasyczny set. Już i tak się cieszę jak dziecko na październikowe spotkanie z Paradise Lost/Primordial, bo to też mocarna para.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
MDB będzie na SDL, doskonały lineup w tym roku, każdy dzień.Lukass pisze: ↑26-07-2023, 21:34Ja po cichu jednak liczę, że ktoś tu pomyśli i zorganizuje trasę Paradise Lost/My Dying Bride po całej Europie. Ja jebię, ależ to by była jazda, gdyby obie kapele postawiły na taki bardzo klasyczny set. Już i tak się cieszę jak dziecko na październikowe spotkanie z Paradise Lost/Primordial, bo to też mocarna para.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Lukass
Wiem, wiem. Rozważałem nawet, ale chyba jednak nie. A koncert klubowy >>> koncert na festiwalu.Medard pisze: ↑26-07-2023, 22:10MDB będzie na SDL, doskonały lineup w tym roku, każdy dzień.Lukass pisze: ↑26-07-2023, 21:34Ja po cichu jednak liczę, że ktoś tu pomyśli i zorganizuje trasę Paradise Lost/My Dying Bride po całej Europie. Ja jebię, ależ to by była jazda, gdyby obie kapele postawiły na taki bardzo klasyczny set. Już i tak się cieszę jak dziecko na październikowe spotkanie z Paradise Lost/Primordial, bo to też mocarna para.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- weteran forumowych bitew
Paradise Lost , Primordial kusi na SDL oczywiście obowiązkowo jestem .Lukass pisze: ↑26-07-2023, 22:16Wiem, wiem. Rozważałem nawet, ale chyba jednak nie. A koncert klubowy >>> koncert na festiwalu.Medard pisze: ↑26-07-2023, 22:10MDB będzie na SDL, doskonały lineup w tym roku, każdy dzień.Lukass pisze: ↑26-07-2023, 21:34
Ja po cichu jednak liczę, że ktoś tu pomyśli i zorganizuje trasę Paradise Lost/My Dying Bride po całej Europie. Ja jebię, ależ to by była jazda, gdyby obie kapele postawiły na taki bardzo klasyczny set. Już i tak się cieszę jak dziecko na październikowe spotkanie z Paradise Lost/Primordial, bo to też mocarna para.
- ggfh
- w mackach Zła
na razie - PL + MDB na dwoch koncertach w UK
-
- rasowy masterfulowicz
- empir
Pytania trochę z dupy
- Sgt. Barnes
Ostatni wywiad z Gregiem i Nickiem w Noise znakomity.
Z jajem, typowe angielskie poczucie humoru...
- Sgt. Barnes
- Rattlehead
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po co to skoro niewiele się różni od wersji pierwotnej, która jest lepsza? Gdyby chociaż nagrano tu growling w stylu płyt 1, 2.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Czyli Matt Archer wcale nie byl tak chujowym perkusista (jak twierdzili) i jego partii perkusji nie da sie za bardzo poprawic ani ulepszyc zeby nie zgubic klimatu
woodpecker from space
- ozob
Oryginał brzmi lepiej.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
Oczywiscie, Wolalbym nawet w druga strone - Draconian Times z Mattem, bo mnie to fircykowate bebniemie na tej plycie nieco irytuje
woodpecker from space
- tomekw48
- w mackach Zła
Ta płyta to skok na kasę. O ile Vadera z nową wersją The Ultimate Incantation rozumię, bo te kawałki się zestarzały i teraz brzmią inaczej, to w przypadku Paradise Lost to po prostu odgrzewanie dobrze brzmiącego kotleta na nowo. Mimo wszystko ten utwór jest wtórny w porównaniu z oryginałem. Paradajsi lepiej by zrobili wydając koncertową wersję Icon - przynajmniej byłaby w tym magia występu na żywo.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Jan_Bińczycki
- zaczyna szaleć
Niewielkie róznice względem oryginału. To dobrze, tylko po co? (Wiem, wiem...)
- Sgt. Barnes
Lepiej by było, jakby wydali dema One Second bez udziału Sanka, który im wszystko przewrócił do góry nogami . Ponoć takie Mercy to był całkiem metalowy kawałek pierwotnie, a wyszło DM wannabe.
-
"Host" w wersji death/doom to byłoby coś.Triceratops pisze: ↑06-10-2023, 10:40Oczywiscie, Wolalbym nawet w druga strone - Draconian Times z Mattem, bo mnie to fircykowate bebniemie na tej plycie nieco irytuje
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.