MARDUK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: MARDUK
Ale nowa piosenka mi robi jak żadna z tym "nowym" krzykaczem. Inna sprawa, że tych płyt nie słuchałem za dużo i raczej żadnej w całości.
Ot nie przypadł mi do gustu na koncercie w Proximie, który chyba potem stał się "Warschau" .
Z drugiej strony gość drze sie jak należy, wszystko podręcznikowe, ale.. no nie ma tego szaleństwa i błysku w oku co Pan Erik Legion.
A moze wydaje sie zbyt jakis taki natchniony?
O.. no. Legion to przy nim prosty systematyczny napierdalator. Cos jak George Fisher w CC.
Czym się teraz para Legion? Drze sie gdzies?
Ot nie przypadł mi do gustu na koncercie w Proximie, który chyba potem stał się "Warschau" .
Z drugiej strony gość drze sie jak należy, wszystko podręcznikowe, ale.. no nie ma tego szaleństwa i błysku w oku co Pan Erik Legion.
O.. no. Legion to przy nim prosty systematyczny napierdalator. Cos jak George Fisher w CC.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jeździ na motorze. Mocno się postarzał. Jest łysy. Z środowiskiem metalowym nie chce się bratac. Gdzieś tu zdjęcia umieszczałem. W każdym bądź razie nie do poznania z imago w czasie grania w kapeli metalowej.
- hcpig
Wyżej stawiam:
'Dark Endless'
'Plague Angel'
'Rom 5:12'
'Wormwood'
'Frontschwein'
'Iron Dawn'
Era Ariocha ma wpadki w postaci 'Serpent Sermon' i 'Viktoria' ale całościowo dała najwięcej dobrej muzy, zajebisty 'Plague Angel' po tylko dobrym 'World Funeral' brzmi jak wielki reset i drugie życie tego hordu.
Yare Yare Daze
-
Ależ Ty pierdolisz. Jeśli te całkiem niezłe płyty z Archiochem stawiasz ponad jakość, która bm z Legionem wniosła na wyżyny grania w ekstra lidze to ja wysiadam. Tego się kurwa nie da porównać. Legion był najlepszym frontmenem jakiego mógł mieć Marduk. To inna kwestia.
Plauge Angel jest kapitalny. Tylko w wcześniejszym okresie tam jest z 5 płyt sztosowych, które w bm zamieszały kocioł zupełnie i wpłynęły na całe scenę.
A jeśli chodzi o imago i sceniczną prezencję a przede wszystkim wykonastwo i wokalne możliwości to Arioch co najwyżej pluje rogrzanymi kamykami, Legion rzygał lawą.
Plauge Angel jest kapitalny. Tylko w wcześniejszym okresie tam jest z 5 płyt sztosowych, które w bm zamieszały kocioł zupełnie i wpłynęły na całe scenę.
A jeśli chodzi o imago i sceniczną prezencję a przede wszystkim wykonastwo i wokalne możliwości to Arioch co najwyżej pluje rogrzanymi kamykami, Legion rzygał lawą.
- ozob
Sam utwór "Nightwing" zdmuchuje cały okres z Ariochem. Wspaniała kapela od debiutu do pancernej dywizji. Później bywało różnie, raczej z przebłyskami niż z równą wysoka forma na kolejnych albumach, choć trzeba przyznać, że PA to bdb album.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- hcpig
'Those of the Unlight', 'Otwórz No Trumnę' i 'Heaven Shall Burn..' słabo przetrwały próbę czasu, dużo poniżej legionwych a co dopiero ariochowych.
Yare Yare Daze
- ozob
Że co proszę? XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- vicek
Ociechuj , przecież unlajt to jedna z najlepszych płyt w Black metaliuuuuuu
-
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=64ED5599Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-07-2023, 17:33Ale nowa piosenka mi robi jak żadna z tym "nowym" krzykaczem. Inna sprawa, że tych płyt nie słuchałem za dużo i raczej żadnej w całości.
- dzik
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nawet ja to wiem a nie lubie black metalu

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Those of the unlight to jedna z pierwszych BM rzeczy jakie słyszałem. Zawsze spoko aczkolwiek daaaaawno nie słuchałem bo deck mi się zjebał i obecnie nie mam na czym odtwarzać taśm :>
- Believer
- weteran forumowych bitew
-
- ozob
A była na forume chwalona, że wyjebongo. (:
- hcpig
Tak, pojebało mi się ale jest nasłabsza z nim, jak odświeżałem kilka miesięcy temu po latach to ledwo do końca dotrwałem.
DE - 10/10
TOTU - 6/10
ON - 6/10
HSBWWG - 5/10
N - 8/10
PDM - 6/10
LGDM - 7/10
WF - 7/10
PA - 9,5/10
R5:12 - 8,5/10
W - 8
SS - 5
FRNTSCHWN- 8/10
V - 4/10
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
- DST
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie osobiście najbardziej traumatyczne doświadczenie to "Serpent Sermon". Totalne gówno, w szczególności tytułowy kawałek.
Ze starych bardzo lubię "Panzer Division Marduk", "World Funeral" i spoko jest "Nightwing". Niemniej ogółem bardziej mi robi Ariochowy okres, a "Plague Angel" uważam za ich najlepszą płytę. "Those of the Unlight" i "Heaven Shall Burn" są ok, ale nie przekonałem się nigdy w pełni do tych płyt, męczą mnie po prostu.
Ze starych bardzo lubię "Panzer Division Marduk", "World Funeral" i spoko jest "Nightwing". Niemniej ogółem bardziej mi robi Ariochowy okres, a "Plague Angel" uważam za ich najlepszą płytę. "Those of the Unlight" i "Heaven Shall Burn" są ok, ale nie przekonałem się nigdy w pełni do tych płyt, męczą mnie po prostu.
- ozob
Wychodzi na to, że Marduk w latach 90-tych było gównem. XDhcpig pisze: ↑31-07-2023, 18:19Tak, pojebało mi się ale jest nasłabsza z nim, jak odświeżałem kilka miesięcy temu po latach to ledwo do końca dotrwałem.
DE - 10/10
TOTU - 6/10
ON - 6/10
HSBWWG - 5/10
N - 8/10
PDM - 6/10
LGDM - 7/10
WF - 7/10
PA - 9,5/10
R5:12 - 8,5/10
W - 8
SS - 5
FRNTSCHWN- 8/10
V - 4/10