Dla mnie to też może być płyta roku. Fantastyczna, wciągająca i piękna jest ta historia, którą jest ta płyta. Produkowałem się zresztą na ten temat przy każdej możliwej okazji.Pelson pisze: ↑05-05-2023, 10:58Świetna płyta, ale mam z nią taki problem, że łapie się na szukaniu, gdzie dany fragment już wcześniej słyszałem.
Tu Virus, tam Arcturus i tak można dalej.
Ale co by nie pitolić- chwyta za wyobraźnię i pięknie pozwala odlecieć myślom w kosmos. Chyba najlepsze, bez podziału na kategorie, co słyszałem w Anno Stolcato 2023.
DODHEIMSGARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: DODHEIMSGARD
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Jebie to przepoconym swetrem i kawą ze starbucksa.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
A kwestii BMC jestem #teamrumburak.
Edit: OK, gdzieś pomiędzy Rumciem a Pelsonem.
Edit: OK, gdzieś pomiędzy Rumciem a Pelsonem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sybir, po 20 ponoć nie wchodzisz na masterfula, kłamco!
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Sybir
Moderacja zawsze czuwa, a ja jestem jak Scheler (nie, nie ten od lodów).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Pelson bardzo celnie to opisał, to jest przegląd norweskiej muzyki, niekoniecznie tylko metalowej. Mnie niestety to nie porwało, momentami wręcz irytowało.
- Raagoon
Doskonała płyta na jesień.
- KKK
- postuje jak opętany!
Dobra brzmieniowo i ciekawa (zazwyczaj) choc niestety rozwodniona kompozycyjnie płyta, której największą bolączką są m.in. niestrawne, chujowe, pretensjonalne wokale, mogące poruszyć co najwyżej emocjonalnie mentalną gimbaze. Do zaorania.
-
Tak to właśnie jest, genialny materiał. Nie słuchałem już parę miesięcy, bo przedawkowałem jak wyszła. AUO to była próba przed BMC.
-
no wiesz, z "geniuszem" to bym się wstrzymał raczej, nic tu przełomowego ani ponadczasowego nie ma, ale mnóstwo wspaniałych pomysłów, to na pewno
Niech będzie. Mój ogólny przekaz jest taki, że wykurwiscie mi się ten album podoba. Najlepszy w ich dysko, bez dwóch zdań.
-
dla mnie pierwsza trójka, ale najlepszego nie potrafię wskazać
- Believer
https://www.facebook.com/share/v/5GiJb5nDVXUgcfSi/
NEW DOEDSMAGHIRD SINGLE & VIDEO ‘HEART OF HELL’ OUT TODAY;
THE FIRST SINGLE TO BE TAKEN FROM THE UPCOMING DEBUT ALBUM 'OMNIVERSE CONSCIOUSNESS'

https://mystic.pl/product-pol-76567-Doe ... sness.html
NEW DOEDSMAGHIRD SINGLE & VIDEO ‘HEART OF HELL’ OUT TODAY;
THE FIRST SINGLE TO BE TAKEN FROM THE UPCOMING DEBUT ALBUM 'OMNIVERSE CONSCIOUSNESS'

https://mystic.pl/product-pol-76567-Doe ... sness.html
BMC było git, ale to już idzie o kapkę za daleko. Za dużo wzdychania i jęku, nie będzie kupowane. Raczej, bo może całość zaskoczy.
- nicram
Mnie się spodobało. Kontynuacja ostatniej płyty DHG, ale mam wrażenie, że w mniej poważnej formie. Niemniej, spodziewałem się, że znacznie bardziej popłyną, ale nie. Powściągnęli lejce i te konie nie pognały za bardzo w nieznane. Tym niemniej "OMNIVERSE CONSCIOUSNESS" to bardzo dobra muzyka jest i jestem nią ukontentowany.
all the monsters will break your heart
- dzik
- zahartowany metalizator
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
Mi nie podeszło wcale. Poczekam na nowe DHG.nicram pisze: ↑06-12-2024, 09:13Mnie się spodobało. Kontynuacja ostatniej płyty DHG, ale mam wrażenie, że w mniej poważnej formie. Niemniej, spodziewałem się, że znacznie bardziej popłyną, ale nie. Powściągnęli lejce i te konie nie pognały za bardzo w nieznane. Tym niemniej "OMNIVERSE CONSCIOUSNESS" to bardzo dobra muzyka jest i jestem nią ukontentowany.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Black Medium Current kocham bezgranicznie, tego nie słucham bo pewnie będzie na nowej płycie i nie chce sobie psuć poznawania jej w całości.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- nicram
A dlaczego miałoby być na nowej płycie DHG jeżeli to zupełnie inny zespół/projekt? I płyta tego innego zespołu? Nie rozumiem tego toku rozumowania.Only_True_Believers pisze: ↑10-12-2024, 14:45Black Medium Current kocham bezgranicznie, tego nie słucham bo pewnie będzie na nowej płycie i nie chce sobie psuć poznawania jej w całości.
all the monsters will break your heart