POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

Re: POlitykowanie

25-08-2023, 22:05

Ma
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-08-2023, 22:19

oczywiście że ma. Bardzo ma. Niemniej jest to tylko część problemu.
Przypuszczam, że te osoby ( głównie panowie albo raczej chłopcy) mają problem z tym, że to "wrogi, ułomny, wadliwy" świat innych ludzi należy zmienić tak, żeby się czuli w nim "królami dnia".
Dochodzi problem meeeega kompleksów, nie radzenia sobie ze związkami lub ich w ogóle brak i totalna ułomność emocjonalna (np. brak umiejętności okazywania uczuć, które "środowisko" może uznać za słabość). Nie wiem... ale to są socjopatyczne jednostki.
Czują się gorsi dlatego chcą wszystko ujebać i ulepić żeby było wg ich wizji i może wtedy poczują się lepiej.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

27-08-2023, 17:57

Petru ten szmaciarz się wycofał z kandydowania na posła?

Koleś który wiedział od zawsze jako członek rady nadzorczej do czego jego spółka powiązana sie zbliża i gdzie pełni prominentne stanowsko.

Jak można na takich balasów złamanych głosować.

Widły i piec.

https://www.money.pl/ubezpieczenia/mili ... 7264a.html

Co to kurwa za luje. Zejbać 100 mln złotych i udawać świetęgo.

To moja była najsilnniejsza konkurencja. Była.........ja pierdole. Petru

https://euco.pl/ryszard-petru-nowym-czl ... kodowan-3/

Zebyscie wiedzieli kto zapierdolił w porozumieni z kim te pieniądze i nie dali się ogłupić.

Zajebisty ekonomista -nie ma to tamto.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

27-08-2023, 20:03

trup pisze:
Nie wiem... ale to są socjopatyczne jednostki.
To trafna diagnoza.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

27-08-2023, 20:13

trup pisze:
oczywiście że ma. Bardzo ma. Niemniej jest to tylko część problemu.
Przypuszczam, że te osoby ( głównie panowie albo raczej chłopcy) mają problem z tym, że to "wrogi, ułomny, wadliwy" świat innych ludzi należy zmienić tak, żeby się czuli w nim "królami dnia".
Dochodzi problem meeeega kompleksów, nie radzenia sobie ze związkami lub ich w ogóle brak i totalna ułomność emocjonalna (np. brak umiejętności okazywania uczuć, które "środowisko" może uznać za słabość). Nie wiem... ale to są socjopatyczne jednostki.
Czują się gorsi dlatego chcą wszystko ujebać i ulepić żeby było wg ich wizji i może wtedy poczują się lepiej.
Doskonały opis sporej częsci działaczy lewicowych. Ostatnie zdanie jest esencją! Brawo!
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire

27-08-2023, 20:31

Nigdy w życiu nie zagłosowałem na PiS ani PO. Wyjątek robiłem w drugiej turze wyborów, gdzie głosowałem na kandydata PO, nawet jeśli był nim Hrabia Myśliwy, na zasadzie mniejszego zła. Teraz w drugiej prezydenckich nie pójdę, bo wystawili teraz w parlamentarnych Giertycha. Jak bym chciał głosować na faszystów, to bym wspierał Konfederastów. Przegięli. No Pasaran.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

27-08-2023, 20:41

Hatefire pisze:
27-08-2023, 20:31
Nigdy w życiu nie zagłosowałem na PiS ani PO. Wyjątek robiłem w drugiej turze wyborów, gdzie głosowałem na kandydata PO, nawet jeśli był nim Hrabia Myśliwy, na zasadzie mniejszego zła. Teraz w drugiej prezydenckich nie pójdę, bo wystawili teraz w parlamentarnych Giertycha. Jak bym chciał głosować na faszystów, to bym wspierał Konfederastów. Przegięli. No Pasaran.
Mój tata twierdzi, że się mylisz. Nie wystawili. Ponoć zadecydował głos lewicy, zagrozili wyjściem z paktu senackiego.
Awatar użytkownika
Hatefire

27-08-2023, 20:44

bartwa pisze:
Mój tata twierdzi, że się mylisz. Nie wystawili. Ponoć zadecydował głos lewicy, zagrozili wyjściem z paktu senackiego.
Lewica zablokowała mu start na senatora, ale teraz PO ogłosiła, że będzie z ich list kandydował do Sejmu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

27-08-2023, 20:53

Hatefire pisze:
bartwa pisze:
Lewica zablokowała mu start na senatora, ale teraz PO ogłosiła, że będzie z ich list kandydował do Sejmu.
O tym mój tata już nie słyszał. Musi zwiększyć dawkę telewizorni.
[V]

27-08-2023, 21:03

Najpierw Kołodziejczak teraz Giertych. Millera niech jeszcze wystawi rudy Niemiec jebany.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

28-08-2023, 00:58

Chuj z tym. Ktokolwiek byle nie PiS i konfederacja.
[V]

28-08-2023, 05:07

Ktokolwiek byle nie PO.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
trup

28-08-2023, 08:25

[V] pisze:
28-08-2023, 05:07
Ktokolwiek byle nie PO.
No to masz. Lewica, PSL, 3cia Droga, Zieloni, Nowoczesna, Mniejszość Niemiecka....
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

28-08-2023, 08:28

Hatefire pisze:
bartwa pisze:
minister od mundurków W Kielcach z ostatniego miejsca. Tylko dlatego, że tam żoliborski konus będzie kandydował.
Romek żywi osobistą urazę do Jarkacza. Będzie szoU.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2023, 08:46

trup pisze:
28-08-2023, 08:28
Hatefire pisze:
bartwa pisze:
minister od mundurków W Kielcach z ostatniego miejsca. Tylko dlatego, że tam żoliborski konus będzie kandydował.
Romek żywi osobistą urazę do Jarkacza. Będzie szoU.
Rozkoszne jest to popuszczanie, że wykonali ten sprytny manewr z Romanem. Aż tu czuć smród, jak się kilku zesrało. Obok dobrej taktycznej zagrywki, liczę, że dostanie się do sejmu i weźmie się za tych, którym otworzył drogę do polityki. Faszolkom z rn i tym podobnym słodkim krzysiom, dobierze się do wiadomo czego. Liczę, że ma kwity na tą wesołą tęczową ekipę. Zawsze jest czas na naprawę błędów. Co nie? Bo, że ma otwartą ranę i żywi zdrową ludzką nienawiści do pisssssu, chyba nikt nie wątpi.

Co do po są większe problemy. Ruski agent, kroczący drogą Leppera i jakaś larwa co była w konfie a teraz się przefarbowała. Biorą już nawet z tych odpadów. Jeszcze tą od uboju psów powinni wziąć xD
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2023, 08:58

Ascetic pisze:
Rozkoszne jest to popuszczanie, że wykonali ten sprytny manewr z Romanem. Aż tu czuć smród, jak się kilku zesrało. Obok dobrej taktycznej zagrywki, liczę, że dostanie się do sejmu i weźmie się za tych, którym otworzył drogę do polityki.
No właśnie, nie wiem. Wątpię, że Giertych przyciągnie jakiś nowych wyborców. Ci jego fanboje z twitterka, to i tak przecież 100% zadeklarowanie zwolennicy PO. Co to zagłosowaliby na KO nawet jakby im Trynkiewicza wystawili na listach. Jak z tego znanego rysunku.

Obrazek

Natomiast Giertych ma też olbrzymi elektorat negatywny, no bo ten tego, jednak nie wszyscy lubią faszystów, nawet jak się trochę przypudrują. Tak intuicyjnie myślę, że dla części wahających się może, to być o jeden most za daleko.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2023, 09:09

Hatefire pisze:
28-08-2023, 08:58
Ascetic pisze:
Rozkoszne jest to popuszczanie, że wykonali ten sprytny manewr z Romanem. Aż tu czuć smród, jak się kilku zesrało. Obok dobrej taktycznej zagrywki, liczę, że dostanie się do sejmu i weźmie się za tych, którym otworzył drogę do polityki.
No właśnie, nie wiem. Wątpię, że Giertych przyciągnie jakiś nowych wyborców. Ci jego fanboje z twitterka, to i tak przecież 100% zadeklarowanie zwolennicy PO. Co to zagłosowaliby na KO nawet jakby im Trynkiewicza wystawili na listach. Jak z tego znanego rysunku.

Obrazek

Natomiast Giertych ma też olbrzymi elektorat negatywny, no bo ten tego, jednak nie wszyscy lubią faszystów, nawet jak się trochę przypudrują. Tak intuicyjnie myślę, że dla części wahających się może, to być o jeden most za daleko.
Sugerujesz, że lubię faszystów? :facepalm: A tak najzupełniej poważnie, postawa trupa, betonu pełowego jest znamienna. Częściowo, też moja. Każde ręce na pokład & - wiadomy rozkład jazdy, jazda z ... - Właśnie tak na to patrzę, że nie negatywny elektrorat, bo Ty akurat byś nigdy nie zagłosował, a moblizacja, pełna. U pełowców, wezmą każdego, byleby dorżnąć watahę. Inaczej to widzą, na pewno nie jako odepchnięcie i zniesmaczenie. Innymi słowami, wyjdź, ulubiony kolego z banieczki, i postaraj się spojrzeć innymi oczami na sprawę.

Co i tak nie zmienia sytuacji: "słychać wycie? - wiadomka, znakomicie "
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2023, 09:20

Ascetic pisze:
Sugerujesz, że lubię faszystów? :facepalm: A tak najzupełniej poważnie, postawa trupa, betonu pełowego jest znamienna. Częściowo, też moja. Każde ręce na pokład & - wiadomy rozkład jazdy, jazda z ... - Właśnie tak na to patrzę, że nie negatywny elektrorat, bo Ty akurat byś nigdy nie zagłosował, a moblizacja, pełna. U pełowców, wezmą każdego, byleby dorżnąć watahę. Inaczej to widzą, na pewno nie jako odepchnięcie i zniesmaczenie. Innymi słowami, wyjdź, ulubiony kolego z banieczki, i postaraj się spojrzeć innymi oczami na sprawę.
No, ale na logikę, każda masowa partia siłą rzeczy ma wyborców o w sumie dosyć szerokim zakresie poglądów. Ba w samych dużych partiach istnieje zróżnicowanie wewnętrzne, w postaci tzw skrzydeł. Moja myśl jest taka, że z entuzjazmem/niechętną akceptacją (to chyba będzie twój przypadek) do kandydowania Giertycha podchodzą ludzie, którzy z jakiś względów i tak są w pełni zdecydowani głosować na PO. Natomiast dla części mniej zdecydowanej, wahającej się, a zarazem mieszczącej się w spektrum liberalizmu, względnie nawet jakoś tam w niektórych kwestiach lewicowej, przeszłość Giertycha i jego poglądy mogą być języczkiem u wagi, żeby np olać wybory. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, bo nie mam kwitów na to w postaci badań czy sondaży, to nie zamierzam bronić tego jak niepodległości. Natomiast taka jest moja intuicyjna teza.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

28-08-2023, 09:29

Hatefire pisze:
28-08-2023, 09:20
Ascetic pisze:
No, ale na logikę, każda masowa partia siłą rzeczy ma wyborców o w sumie dosyć szerokim spektrum poglądów. Ba w samych dużych partiach istnieje zróżnicowanie wewnętrzne, w postaci tzw skrzydeł. Moja teza jest, że z entuzjazmem/niechętną akceptacją (to chyba będzie twój przypadek) do kandydowania Giertycha podchodzą ludzie, którzy z jakiś względów i tak są w pełni zdecydowani głosować na PO. Natomiast dla części mniej zdecydowanej, wahającej się, a zarazem mieszczącej się w spektrum liberalizmu, względnie nawet jakoś tam w niektórych kwestiach lewicowej, przeszłość Giertycha i jego poglądy mogą być języczkiem u wagi, żeby np olać wybory. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, bo nie mam kwitów na to w postaci badań czy sondaży, to nie zamierzam bronić tego jak niepodległości. Natomiast taka jest moja intuicyjna teza.
Błędna. Teza. Bo ani nie taki wybór, więc tym samym, nie mam mowy o zdecydowaniu i przymykaniu oczu. Do wyborów jeszcze chwila, dynamika spora, a ja lubię nawet sam siebie zaskoczyć, takżetegoten, nie ma być co wszystkowiedzącym.

Teza. Prawdziwa. Że każda masowa, poszerza się, dobiera, na pewnym etapie i każde, powiedzmy 0,3% głosów zaczyna ważyć. Jakoś ten szklany sufit, trzeba przebijać. A przy takiej mobliziacji pełowców, każda przewina, każde dobranie, nawet najbardziej nietypowe, może przejść gładko (choć ta od "aborcji na żądanie", nawet 13 latka co nie chce się uczyć i sprawia problemy wychowawcze - już nie przeszła i została odwołana z szeregów).

Swoją drogą nie bardzo ruzumiem. Tutaj polemizujesz, a później piszesz, że właściwie zrozumiałe, że wzięli Giertycha. No, zrozumiałe, tym bardziej, że jak piss, ma to pole już zawężone, no może bąk-iewicz ze spotem o reparacjach został dobrany, tak peło, jak wcześniej napisałem, pod przykrywką, - cel uświęca środki -, mogą przygarnąć nawet Millerra, jak sobie życzy ulany emigrancki przegryw.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

28-08-2023, 09:35

Ascetic pisze:
28-08-2023, 09:29
Tutaj polemizujesz, a później piszesz, że właściwie zrozumiałe, że wzięli Giertycha.
Gdzie, to napisałem? Przecież konsekwentnie argumentuję, że moim zdaniem Giertych, żadnych nowych wyborców nie przyciągnie, a jakiś może zniechęcić. Niemniej tak jak mówię, to gdybanie bez kwitów, a zobaczymy jak ten manewr wyjdzie w praniu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ