POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

30-08-2023, 19:53

Hatefire pisze:
30-08-2023, 19:30
Ta mityczne startup. Tylko warto zauważyć, do założenia innowacyjnego startupu wcale nie wystarczy dobry pomysł jak tak się sprzedaje gawiedzi, tylko określone środowisko, na które składają się dostęp do wysoko wykwalifikowanych pracowników i dostęp do finansowania przede wszystkim. Tak może to wydać się dziwne, ale w kapitalizmie istotny jest kapitał. Potrzebne są np fundusze inwestycyjne stawiające na tego typu inicjatywy, bo na każdy startup, który ma miliardowe wyceny na giełdach przypadają setki, w które ktoś zainwestował grube miliony, a które utonęły. Uczenie w szkole nic nie zmieni, bo nie w tym rzecz.
jasne, poza tym startupy to crème de la crème działalności gospodarczej,
ale od czegoś trzeba zacząć, choćby od mitycznej szczęki z trampkami na stadionie 10 lecia,

imho to nie zadziała, bo biorą się za to niewłaściwi ludzie, kobieta ma możliwości 4 dzieci i otrzymać 4x800 PLN/mc,
albo wyłożyć odziedziczoną kasę na badania np. nowego eko płynu do mycia naczyń na którym kiedyś po sprzedaniu pomysłu zarobi przypuszczalnie jakąś kasę, ale jeszcze nie wiadomo jaką, co wybierze? w naszych warunkach jedynie środki unijne wchodzą jako finansowanie
Die Welt ist meine Vorstellung.
bartwa

01-09-2023, 10:05

Poseł Łukasz Mejza będzie kandydował z list PiS w wyborach parlamentarnych.

To jest ambitny, młody polityk, który jest bardzo aktywny medialnie, ma skrystalizowane poglądy, potrafi funkcjonować w przestrzeni mediów społecznościowych.

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 28915&ei=4

No, w końcu mam na kogo głosować.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

01-09-2023, 10:14

bartwa pisze:

To jest ambitny, młody polityk, który jest bardzo aktywny medialnie, ma skrystalizowane poglądy, potrafi funkcjonować w przestrzeni mediów społecznościowych.

Wystawianie takiej qrwy mentalnej na liście to otwarty komunikat do elektoratu: "jesteście debilami, my to wiemy i wy to wiecie. No to macie kogoś, kto jest taki jak wy, żebyście się czuli lepiej". Rzygam dalej niż widzę.
bartwa

01-09-2023, 10:21

frankmullen pisze:

Wystawianie takiej qrwy mentalnej na liście to otwarty komunikat do elektoratu: "jesteście debilami, my to wiemy i wy to wiecie. No to macie kogoś, kto jest taki jak wy, żebyście się czuli lepiej". Rzygam dalej niż widzę.
Tak to mniej więcej jest. Coraz mniej mnie łączy z tym społeczeństwem.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-09-2023, 10:53

bartwa pisze:

/\ "... ma skrystalizowane poglądy..." - ODWAŻNE swtierdzenie.
Jeszcze jest bONkiewicz. "Ave! Ave! Chrystus rex!"

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 10:57

Marzy im się na powrót "demokracja socjalistyczna". Hatefire, popierasz?

Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

01-09-2023, 11:00

trup pisze:

Obrazek
To tak jak Giertych, też ma skrystalizowane. Rzekłbym nawet skamieniałe.

-Mamo, możemy mieć liberalną opozycję?
- Przecież mamy liberalną opozycję.
Liberalna opozycja w Polsce:

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 11:02

Hatefire pisze:
01-09-2023, 11:00
trup pisze:

Obrazek
To tak jak Giertych, też ma skrystalizowane. Rzekłbym nawet skamieniałe.

-Mamo, możemy mieć liberalną opozycję?
- Przecież mamy liberalną opozycję.
Liberalna opozycja w Polsce:

Obrazek
Czyli twoim zdaniem zwykła Mejza i Bonkiewicz też mają skrystalizowane poglądy i są odpowiednikami Giertycha?
Awatar użytkownika
Hatefire

01-09-2023, 11:07

trup pisze:
Czyli twoim zdaniem zwykła Mejza i Bonkiewicz też mają skrystalizowane poglądy i są odpowiednikami Giertycha?
Tak, a o co chodzi? Powiem więcej Giertych ma zdecydowanie bardziej obciążone konto od nich. Stworzył organizację i partię, które stały się organizacyjnym zapleczem dzisiejszej Konfederosji. Co więcej żaden z nich nie był nigdy wicepremierem w rządzie Kaczyńskiego. Przy tym kolesiu, to płotki, pośledni szkodnicy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

01-09-2023, 11:16

co do Giertycha - pełna zgoda z Hatefire.
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 11:44

Hatefire pisze:
01-09-2023, 11:07
trup pisze:
Tak, a o co chodzi? Powiem więcej Giertych ma zdecydowanie bardziej obciążone konto od nich. Stworzył organizację i partię, które stały się organizacyjnym zapleczem dzisiejszej Konfederosji. Co więcej żaden z nich nie był nigdy wicepremierem w rządzie Kaczyńskiego. Przy tym kolesiu, to płotki, pośledni szkodnicy.

Nie wiem czy jest sens tej dyskusji, niemniej pytanie uważam, za zasadne:
"Mejza i Bonkiewicz też mają "skrystalizowane poglądy" i są odpowiednikami Giertycha?
Bo ja uważam jednak że bonkiewicz i zwykła mejza to są płazińce etyczne, mentalne, ludzie bez jakiechkolwiek zasad poza chęcią zysku.
Roman, jak w Metal Archives:
beton, katofaszol, przeciwnik UE, ojciec chrzestny konfederosji (early),
konserwatysta katolicki, beton, chuj wie co, (later).

To prawda. Roman ma za uszami. Nie lubię go. Myślę, że pisiory nie lubią go bardziej. Ba! Obawiają się go. Że prawie zacytuję mojego guru idola i pana myśli "Mam z nim dyskomfort. Ale Jarosław ma większy".
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

01-09-2023, 11:47

no, spoko argumentacja, następny w kolejce na listy Putin bo Kaczyński ma dyskomfort.
rzułf
Awatar użytkownika
Hatefire

01-09-2023, 11:56

trup pisze:
01-09-2023, 11:44
To prawda. Roman ma za uszami. Nie lubię go. Myślę, że pisiory nie lubią go bardziej. Ba! Obawiają się go. Że prawie zacytuję mojego guru idola i pana myśli "Mam z nim dyskomfort. Ale Jarosław ma większy".
Dlaczego mieliby się go obawiać? Serio uważasz, że nie wiem PO wzrośnie dzięki Romanowi na listach o 5%? Czym się wykazał dotychczas poza biciem Twitterowej piany? Raczej widać, że sporo umiarkowanych zwolenników PO jest wściekła za wpuszczenie faszola na listy. Przecież, on nic się nie zmienił, tylko wkurwiony jest, że swego czasu Kaczor rozjebał mu te jego NDSAP.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 12:04

A ja tam wiem czy PO wzrośnie? Może właśnie nie? Może wzrośnie konfie? Nie wiem jak to się odbije na sondażach, nastrojach...
Uważam, że większym "występkiem" (choć w polityce to się pewnie nazywa zagranie taktyczne) było wprowadzenie komucha Millera do Parlamentu Europejskiego.
Roman może zagrać bardziej na nastrojach ANTYpis niż PROpo. Gdyż ponieważ wydaje mi się, że strategia jest taka, kto bardziej rozbuja EMOCJE. Te ANTY mogą przeważyć. Głupie. Puste. Ważne jednak żeby było tym razem skuteczne.

Do tego Roman właśnie przez jątrzącą się ranę jest jak wściekły byk i jest szansa, że zazna spokoju jak znacząco wspomoże rozliczanie tej obecnej grupy rekonstrukcyjnej PRLu.
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 12:11

wonsz pisze:
01-09-2023, 11:47
no, spoko argumentacja, następny w kolejce na listy Putin bo Kaczyński ma dyskomfort.
Powiem tak. Już zawsze będzie to argument, z którym trudno polemizować.
To gówno zaschnie na bucie Tuska i on mam wrażenie to wie.
Dlatego Roman nie jest na sztandarach. Nie będzie miał łatwo. O ile w ogóle cokolwiek osiągnie.
Gdzie fiutin a gdzie Roman?
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

01-09-2023, 12:13

bartwa pisze:
01-09-2023, 10:21
frankmullen pisze:

Tak to mniej więcej jest. Coraz mniej mnie łączy z tym społeczeństwem.
Let's sing together.

Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

01-09-2023, 12:14

trup pisze:
Do tego Roman właśnie przez jątrzącą się ranę jest jak wściekły byk i jest szansa, że zazna spokoju jak znacząco wspomoże rozliczanie tej obecnej grupy rekonstrukcyjnej PRLu.
będzie jęczał o debatę, a Kaczyński będzie miał go w dupie :D
rzułf
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 12:24

wonsz pisze:
01-09-2023, 12:14
trup pisze:
będzie jęczał o debatę, a Kaczyński będzie miał go w dupie :D
Tak. Kaczyński nie może sobie pozwolić na debatę z kimkolwiek. Ze swoją wiedzą na temat życia i umiejętnościami oratorskimi brutto-netto - POLEGŁ BY. W dodatku zgoda na debatę z Romanem to degradacja byłaby dla niego we własnym środowisku. wg którego ich geniusz, tytan polityki jest ponad to. Ponad zadawanie się z maluczkimi.

Roman ma jeszcze jeden kłopot. przyjechać do Polski czy nie? Bo może być szarpanina z policjantami na lotnisku i próba doprowadzenia na przesłuchanie do prokuratury. Jeśli przyjedzie, pokaże, że ma jaja. Przynajmniej tyle. Jeśli nie - przepadł.
Awatar użytkownika
Hatefire

01-09-2023, 12:29

trup pisze:
Tak. Kaczyński nie może sobie pozwolić na debatę z kimkolwiek. Ze swoją wiedzą na temat życia i umiejętnościami oratorskimi brutto-netto - POLEGŁ BY.
Przede wszystkim nie musi. Bo i tak od lat wygrywa wybory, a brak zgody na debaty nie ma to żadnego wpływu. Ta próba racjonalizowania za wszelką cenę tego, że Tusk, za podszeptem drugiego byłego pisowca Sikorskiego, po prostu wpuścił swojego funfla-faszola na listy, jest w betonowym elektoracie Platformy, po prostu komiczna :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

01-09-2023, 12:40

Hatefire pisze:
01-09-2023, 12:29
trup pisze:
Tak. Kaczyński nie może sobie pozwolić na debatę z kimkolwiek. Ze swoją wiedzą na temat życia i umiejętnościami oratorskimi brutto-netto - POLEGŁ BY.
Przede wszystkim nie musi. Bo i tak od lat wygrywa wybory, a brak zgody na debaty nie ma to żadnego wpływu. Ta próba racjonalizowania za wszelką cenę tego, że Tusk, za podszeptem drugiego byłego pisowca Sikorskiego, po prostu wpuścił swojego funfla-faszola na listy, jest w betonowym elektoracie Platformy, po prostu komiczna :D
Żadna próba. Masz uczulenie na Romana. I wykorzystujesz każdą okazję, żeby się tego czepiać, a nie przeszkadza Ci komuch Miller w Parlamencie Europejskim. To jest próba rozdmuchania, że start Romana z ostatniego miejsca list Platformy to jest jakaś tragedia. Nie jest. A może napsuć krwi pisiorom i nakręcić emocjonalnie parę osób do zagłosowania ANTYpis.

Sikorski Radek ma aktualnie mój szacunek za to co robił i robi poza polityką. Był dawno temu w pis i co z tego?

Nie wiem co jest komiczne a co nie jest w betonowym elektoracie Platformy. Przecież na nią nie głosujesz, to skąd taki ból?

Kaczyński może i nie musi, ale też i NIE MOŻE sobie pozwolić na debatę. Sztabowcy nie dopuszczą go do takiej kompromitacji. I tak jadą na oparach pomysłów.
ODPOWIEDZ