PRIMORDIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lukass
- zahartowany metalizator
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Re: PRIMORDIAL
29 września
-
- postuje jak opętany!
Primordial jak Primordial, nic nowego, kawałek sam w sobie dupy nie urywa. Ale na płycie może być zupełnie inaczej, oni przecież umieją w albumy tworzące spójny ciąg z własną dramaturgią.
Tytuł płyty może sugerować kolejną pożegnalną...
Tytuł płyty może sugerować kolejną pożegnalną...
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Byłoby chujowo, gdyby to było pożegnanie.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Lukass
Mam mocno mieszane uczucia. Znaczy się, sam wałek to 100% Primordial w Primordial, wszystko się zgadza. Zapewne też będzie dobrze komponował się z resztą płyty, jak już kolega Sturm zasugerował. Ogólny klimat przypomina mi nieco zapomniane "Storm Before Calm" i jest to dla mnie pożądany kierunek. Tyle dobrego.
Co mnie martwi, to jawny, wręcz bezczelny recykling całych motywów, choćby z "Sons of the Morrigan" czy "No Grave Deep Enough". OK, zawsze trochę tak robili, ale tu jest to już nachalne. Być może to celowy zabieg, okaże się po premierze. Być może rzeczywiście postanowili zrobić pa, pa i w taki sposób się pożegnają. Zobaczymy. Zaraz po premierze grają koncert w Polsce, więc będzie też okazja posłuchać na żywo.
Co mnie martwi, to jawny, wręcz bezczelny recykling całych motywów, choćby z "Sons of the Morrigan" czy "No Grave Deep Enough". OK, zawsze trochę tak robili, ale tu jest to już nachalne. Być może to celowy zabieg, okaże się po premierze. Być może rzeczywiście postanowili zrobić pa, pa i w taki sposób się pożegnają. Zobaczymy. Zaraz po premierze grają koncert w Polsce, więc będzie też okazja posłuchać na żywo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Przy tym to będzie dziesiąta płyta, czyli zamknięcie cyklu, podsumowanie, takie tam... Jeżeli nie jest to wyciąganie wniosków z przysłowiowej dupy, tym bardziej się cieszę, że grają w październiku akurat we Wrocławiu z Paradajsami.
- shagwest
- zaczyna szaleć
Mam wrażenie, że oni już kilka albumów temu doszli do ściany i od tego czasu nagrywają ciągle to samo.
So say we all.
- Hellion
- w mackach Zła
Kawałek w stylu 'juz to gdzieś słyszałem', ale ja Primordial uwielbiam i mnie to nie przeszkadza.
Bardzo się cieszę na wieść o nowym albumie, wszak 5 lat od Exile to kawał czasu.
Szczegóły płyty
https://metalblade.indiemerch.com/produ ... it-ends-cd
Bardzo się cieszę na wieść o nowym albumie, wszak 5 lat od Exile to kawał czasu.
Szczegóły płyty
https://metalblade.indiemerch.com/produ ... it-ends-cd
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
u mnie podobnie, ale jednak trochę się przejadło, dla urozmaicenia ostatnimi laty częściej sięgam po Dread Sovereign
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ozob
Ostania płyta to sztos. Z tych wcześniejszych to oczywiscie TtND.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Hellion
- w mackach Zła
DS też bardzo dobre, szczególnie Alchemical Warfare. Her Master's Voice to hicior, że czapeczka spada
- Hellion
- w mackach Zła
Nowy kawałek.
Fajny, mnie się podoba.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Dobre ale, z Primordial to trzeba poczekać aż sie pogoda spierdoli, wtedy lepiej wchodzi 

-
DokładnieJimmy Boyle pisze: ↑05-09-2023, 20:34Dobre ale, z Primordial to trzeba poczekać aż sie pogoda spierdoli, wtedy lepiej wchodzi![]()
-
- postuje jak opętany!
Taki mocno na zasadzie „Tribute to Primordial”. Źle nie jest, płyta powinna być klasowa, ale j.w., zdziwię się, jeżeli nie będzie to finał tego zespołu.
- Bohdan
Pierwszy singiel chujowy, taki potupaj, wolę te mroczniejsze kawałki, których jest ostatnio jakby mniej.
-
Czuć zmęczenie materiału. Im częściej słucham tego nowego kawałku, tym wydaje mi się on bardzo przeciętny. Żeby nie powiedzieć słaby w zestawieniu z przeszłością.
Obawiam się tej płyty trochę.
Obym się mylił , bo uwielbiam Primordial.
- Lukass
Jak dla mnie lepiej. Oczywiście, to jeden z tych ich numerów, gdzie motyw ciągnie się w nieskończoność, ale klimat jest dobry. I, w odróżnieniu od poprzedniego kawałka, tu nie widzę takiego drastycznego recyklingu starych pomysłów.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Bohdan
O jaa, świetny album!
Z każdym, kolejnym kawałkiem jestem coraz milej zaskoczony (bo nie spodziewałem się i te dwa wałki zajawkowe wcale na to nie wskazywały). Oczywiście słychać tu przegląd praktycznie całej dyskografii i zaczynam się aż zastanawiać czy tytuł albumu faktycznie nie wskazuje na pożegnanie z bronią - jeśli tak to bardzo godne.
Z każdym, kolejnym kawałkiem jestem coraz milej zaskoczony (bo nie spodziewałem się i te dwa wałki zajawkowe wcale na to nie wskazywały). Oczywiście słychać tu przegląd praktycznie całej dyskografii i zaczynam się aż zastanawiać czy tytuł albumu faktycznie nie wskazuje na pożegnanie z bronią - jeśli tak to bardzo godne.
- Dragazes
- w mackach Zła
Najbardziej Primordialowe były jednak single, reszta jakoś inaczej chodzi. Wiadomo, że to ciągle ten zespół, ale jest nieco inaczej. Btw. O'Floinn odszedł z zespołu (?), nie ma go na tej płycie już https://www.metal-archives.com/artists/ ... loinn/1456
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.