Mam jakąś paczkę sprzed kilkunastu lat. Chciałbym coś nowszego

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
https://rateyourmusic.com/list/DeathOfH ... r-tunings/Mariusz Wędliniarz pisze:Nadal nie dowiedziałem się na jakich strojach na gitarach solowych grają zespoły Immolation, Suffocation, Morbid Angel, Cannibal Corpse czy Hate Eternal. A pytałem o to. I na jak grubych strunach, bo na pewno nie na 9-tkach. To, że mieszkam na wsi i robię w polu to też mam prawo do porządnej informacji jak miastowi. Bez tego nie ruszę z zespołem.
Dzięki!thespectator pisze: ↑16-09-2023, 08:17https://rateyourmusic.com/list/DeathOfH ... r-tunings/Mariusz Wędliniarz pisze:Nadal nie dowiedziałem się na jakich strojach na gitarach solowych grają zespoły Immolation, Suffocation, Morbid Angel, Cannibal Corpse czy Hate Eternal. A pytałem o to. I na jak grubych strunach, bo na pewno nie na 9-tkach. To, że mieszkam na wsi i robię w polu to też mam prawo do porządnej informacji jak miastowi. Bez tego nie ruszę z zespołem.
tutaj poszukaj Mariusz zespołów które Cię interesują. Grubość strun zależy od skali instrumentu ale na pewno będą to zestawy w stylu 11-56 czy tam 12-60.
Mariusz ja na Twoim miejscu bym nie kupował strun. Struna się zerwie i co wtedy kurwa do miasta jechać chuj wie czym i pieniądze wydać na nowe? Możesz użyć do gry np. skręconych krowich albo świńskich jelit, myślałeś o tym?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑11-10-2023, 20:24Struny 11-tki czy 12-tki były by lepsze do gitary elektrycznej 6-cio strunowej, jeśli nastroiło by się ją niżej do stroju C-standart. Chodzi mi o ten konkretny strój.
Instrument to Ibanez taki tańszy za 1000 zł, do domowego grania. Ze stałym mostkiem. Menzura chyba 25,5. Chodzi mi raczej o granie riffów deathowych w niższych tonacjach. Raczej niższych od D standart. Myślałem nad przestrojeniem do C standart, ale spróbował bym też do Cis ją nastroić, czyli o pół tonu niżej od D standart. Podobno Vader tak się stroi. Peter mówił w wywiadzie, że używa strun 10-52 przy tym stroju. Mówił, że powinien w sumie troszkę grubszych, ale używa dużo tremolo i takie mu do tego pasują. Ja tam tremolo używał nie będę i na razie póki co solówek raczej też nie będę grał.thespectator pisze: ↑11-10-2023, 20:46Jaka skala instrumentu? Pokaż konkretne sety które cię interesują. Będziesz ćwiczył sola czy raczej tylko riffy?