SAP i Jar of Flies nie odbiera metalowości Dirt.
Nie chcę się powoływać na autorytet prasy muzycznej, bo nie czytam, a Rolling Stone wcale nie znam, ale magazyn umieścił Dirt w top 100 płyt metalowych.
Przeglądam też jakieś nieznane mi listy i topy, na których płyta znajduje się w gatunku heavy metal.
Jak dla kogoś metal zaczyna się na blackmetalu, a kończy na death, to zapewne nie będzie to płyta metalowa.
ALICE IN CHAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ALICE IN CHAINS
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dla mnie to jest rock ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
Biohazard wyklinają na MA a tam tyle thrashowych riffów
Biohazard wyklinają na MA a tam tyle thrashowych riffów

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
Możecie się śmiać ale na skutek tutejszych wpisów paru Mastrefulowiczów chce sie zapoznać z twórczoscią. W ramach nadrabiania braków muzycznych a może sieknie.
-
- w mackach Zła
Trudno sobie wlasciwie wyobrazic, by nie sieklo
Jeden z naprawde wybitnych zespolow. Jedz po kolei, albo zacznij od razu od drugiego LP, ktory byl ich najwiekszym sukcesem.
-
Dzięki wielkie . Tak zrobię:)
-
- w mackach Zła
Dobry zespolu rockowy, momentami bardzo dobry. No i jeden z tych rockowych, ktore maja bardzo charakterustyczny styl, brzmienie+ te harmonie wokalne - nie da sie tego pomylic z inna kapela choc z czasem wiele kapelek z nich rznelo na potege (te post grunge'owe chocby ale I w ciezkim graniujest sporo odniesien np. z ostatnich lat Hangman's Chair).
Mialem okres, ze Dirt mnie meczylo bo za gowniaka sluchalem na potege, teraz chetnie poslucham. Facelift ok, lubie te kowbojskie I szczeniackie kawalki.
Natomiast najczesciej wracam do wspaniale Tripod (self titled), ktora jest prxytlaczajaca I pierwszej Po powrocie Black Gives Way to Blue gdzie same hity sa.
Pierdolnij sobie Tomasz na poczatek zestaw takich czterech pioseneczek, ktore niezle oddaja tworczosc tej kapeli - Man in the Box, Would?, Frogs* i Moze Private Hell z nowszych.
* Moj number, rozwala mnie to wykonanie unplugged z ledwo zyjacym I wydobywajacym glos Staleyem
Mialem okres, ze Dirt mnie meczylo bo za gowniaka sluchalem na potege, teraz chetnie poslucham. Facelift ok, lubie te kowbojskie I szczeniackie kawalki.
Natomiast najczesciej wracam do wspaniale Tripod (self titled), ktora jest prxytlaczajaca I pierwszej Po powrocie Black Gives Way to Blue gdzie same hity sa.
Pierdolnij sobie Tomasz na poczatek zestaw takich czterech pioseneczek, ktore niezle oddaja tworczosc tej kapeli - Man in the Box, Would?, Frogs* i Moze Private Hell z nowszych.
* Moj number, rozwala mnie to wykonanie unplugged z ledwo zyjacym I wydobywajacym glos Staleyem