Wybory 2023.

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo oddasz swój głos?

Hołownia/PSL
9
7%
Nowa Lewica
27
21%
PiS
11
9%
Konfederacja
19
15%
Koalicja Obywatelska
41
33%
Pierdole nie głosuje
12
10%
Nie wiem
4
3%
Bezpartyjni
3
2%

Liczba głosów: 126
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybory 2023.

18-10-2023, 13:00

Hatefire pisze:
18-10-2023, 12:58
Ascetic pisze:
18-10-2023, 12:56
Dobrze. Zapewne pomyliłem się. Jakie są w taki razie uwarunkowania, że po drugim posiedzeniu sejmu, będzie musiał się rozwiązać? Bo jak sądzę, wiesz, że o to mi na końcu chodziło.
Gdzie napisałem, że po drugim posiedzeniu będzie musiał się rozwiązać?
Ja piszę. Nie działa to tak? Za pierwszy razem wyznacza morawieckiego, czy kogoś innego, kto się zgodzi na tworzenie rządu. Nie otrzymuje on większość. I co dalej? Co się dzieje na kolejnym posiedzeniu? Albo co po nim? Są jakieś uwarunkowania, że w styczniu, są przedterminowe wybory, nie mówiąc o wariancie, że KO+2025+LEWICA, się nie dogaduje.

Generalnie piszę, że łapanie bajtów i popuszczanie, bo kamysz powiedział to, a nie tamto, jest nawet zabawne, ale mało poważne. Wariantów jest co najmniej kilka. Ja mam nawet taki nieoczywisty w głowie.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

18-10-2023, 13:03

Ascetic pisze:
18-10-2023, 12:55
Widzisz, a nasz lewarek nie zadowolony. Frekwencja - eeee, to jednorazowe (zapewne, i co z tego?), wyniki - eeee, bo lewusy powinny mieć 25% (może by miały z 12%, jakby czarzasty, nie musiał powstrzymywać żukowską, co wywaliła z mał.gej, albo sam najebany nie densował na bulwarach i .... i .... .... lista przewin chyba po tych od przewracania stolika, równie długa), całościowo - eeeeeeeeeeee eeeeeee eeeeeee

Tak się zastanawiam jak tym polaczkom dogodzić. Jak nie tak źle, to inaczej też źle.
Serio z tobą nie da się rozmawiać. Nic nie pisałem o Lewicy i jej wyniku. Wskazałem po prostu potencjalne problemy jakie czekają na potencjalną opozycję. Ok, zwykłem przyjmować scenariusze pesymistyczne. Może się okaże, że miałem rację, może, że nie. Niemniej jakoś, to wszystko poparłem jakąś argumentacją. Powodzenia Silni Razem, po prostu w tym stylu nie będę uprawiał dyskusji.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2023, 13:07

Hatefire pisze:
18-10-2023, 13:03
Ascetic pisze:
18-10-2023, 12:55
Widzisz, a nasz lewarek nie zadowolony. Frekwencja - eeee, to jednorazowe (zapewne, i co z tego?), wyniki - eeee, bo lewusy powinny mieć 25% (może by miały z 12%, jakby czarzasty, nie musiał powstrzymywać żukowską, co wywaliła z mał.gej, albo sam najebany nie densował na bulwarach i .... i .... .... lista przewin chyba po tych od przewracania stolika, równie długa), całościowo - eeeeeeeeeeee eeeeeee eeeeeee

Tak się zastanawiam jak tym polaczkom dogodzić. Jak nie tak źle, to inaczej też źle.
Serio z tobą nie da się rozmawiać. Nic nie pisałem o Lewicy i jej wyniku. Wskazałem po prostu potencjalne problemy jakie czekają na potencjalną opozycję. Ok, zwykłem przyjmować scenariusze pesymistyczne. Może się okaże, że miałem rację, może, że nie. Niemniej jakoś, to wszystko poparłem jakąś argumentacją. Powodzenia Silni Razem, po prostu w tym stylu nie będę uprawiał dyskusji.
Przecież na kilometr widać frustrację. "Bo miało być inaczej", a nie jest. To się raczej wylewa z mazurków, propagandzistów tvpissowskich, ale lewary też jakieś rozsierdzone. Zamiast spojrzeć, że na końcowce zjebały sprawę, to teraz jakieś takieś defetyzmy i stękania. Smajl. Nawet jakby miałby to być 2 dniowy smajl.

Tak. Będą problemy. Bo to specyfika układu 3 koalicjantów. Przecież, to można było założyć od dnia kiedy hołownie nie poszły na marsz, i kiedy był układ, że na debacie tusek gra na kotłownię*. Był układ na wówczas, teraz jest układ na teraz. Lewica - morda, 2025 - gada, peło - słucha.

* W pewnym sensie, sam to Donek wygenerował, ale chyba niespecjalnie miał inną opcję, jak okłamać wyborców, że tamci to jakby my, a, że my mamy, dużo negatywnego ele, to dajcie na tamtych (moje napisane tutaj "wspólny wór")

Bym zapomniał. Fur deutschland! Ale to oczywiste.
Poro
Awatar użytkownika
trup

18-10-2023, 13:28

Dziewczęta nie drapcie się.

dajcie wyrzygać jakiś komunikat "zwycięzcom" z Nowogrodzkiej. Będą fikoły.
Nie liczyłbym że rezydent Dupa okaże się "mężem stanu".
Przed chwilą powołał 72 nowych neosędziów. Dalej robi swoje gówno. Nie ma co na niego liczyć.
Nie pójdzie szybko. Będą schody.

Ma zdaje się 30 dni na decyzję.
Pinokio właśnie był u niego z wizytą. Pewnie się dogadali.
Potem będą przedłużać jeszcze bardziej. Parę złotych wpadnie.
w tzw międzyczasie ziobraki pewnie "wyjdą" i spróbują coś tam przejąć (rozdrapać część pisuarów i może kogoś z konfy).
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

18-10-2023, 13:30

„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2023, 13:33

Dobre ujęcie. Z tym drapaniem. No nie dogodzisz. Jeden "straszy", że ktoś polaczkowi okruchy zabierze, zwane - "PRZYWILEJEM" !!!, drugi w rozdarciu - bo miało być tak pięknie i czerwono!! (szkoda, że nie zielono jednak, jak na nowoczesną lewicę przystało). Kilku kolejnych, olaboga, co to będzie!!! Będzie co ma być. Ten co polazł i prawilnie zagłosował, zrobił co miał zrobić, teraz cza czekać i sobie na luzaju obserwować jak się wiją. Ci niech się drapią. Taki ich dżob, za nasze. Na pewno nie wbijać w pisowską retorykę - nie dogadają się, oj nie ... bo skrobanki* .... - Ekh.

* tak to jest jak się po wyborach nie odpięło z tt rachoni, mem-cenów i tym podobnych co uciekli z zoo.
Poro
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

18-10-2023, 13:52

Czy to prawda, że nadminister już łowi w *** i konpedorosji?
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
trup

18-10-2023, 14:11

Duban pisze:
18-10-2023, 13:52
Czy to prawda, że nadminister już łowi w *** i konpedorosji?
THIS \/
https://wiadomosci.wp.pl/koniec-zjednoc ... 886158784a
Zdrada wisi w powietrzu. W kuluarach PiS aż huczy, potwierdzają

Parlamentarzyści Suwerennej Polski dyskutują o oderwaniu się od PiS i poważnie rozważają utworzenie własnego klubu - dowiaduje się WP. Rozmowy są zaawansowane, ale decyzja jeszcze nie zapadła. Zamiar rozłamu potwierdziliśmy w trzech źródłach. To byłby koniec Zjednoczonej Prawicy.

(...)- Poważnie rozmawiamy na temat powołania własnego klubu. Wyborcza porażka Zjednoczonej Prawicy to początek bitwy o to, jak ma w ogóle ma wyglądać przyszłość prawicy w Polsce. Nie wyobrażam sobie, żeby miała ona twarz Mateusza Morawieckiego. W tym wyścigu na pewno weźmie udział Konfederacja - mówi nieoficjalnie WP współpracownik Ziobry.(...)

(...)
PiS potwierdza. "Rozłam jest możliwy"

Władze PiS nie są zdziwione zapowiedziami rozłamu. - Choć na razie to mogą być tylko groźby, nie zdziwię się, jeżeli się zrealizują - mówi nam dwóch współpracowników Kaczyńskiego. - To PiS straciło mandaty, a nie partia Ziobry. Mogą na tym tylko zyskać - komentuje ważny polityk blisko Nowogrodzkiej.
d24ln39

- Nie byłbym zaskoczony, gdyby Suwerenna Polska rzeczywiście powołała swój klub - mówi kolejny poseł PiS.

Jak jednak dodaje, emocje w ugrupowaniu są tak duże, że zajmowanie się ziobrystami schodzi na dalszy plan. - Napięcia widać na górze i na dole. Na horyzoncie nie widać nadziei na poprawę, bo na razie mamy przed sobą wizję zejścia do opozycji, utraty mediów publicznych i wpływu na spółki. Nastroje z godziny na godzinę są coraz gorsze - puentuje poseł PiS.(...)
Awatar użytkownika
Hatefire

18-10-2023, 14:13

Spoko Tusk przytulił Giertycha, to i dla Ziobro znajdzie się miejsce XD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
est

18-10-2023, 14:16

Tusk jest pragmatykiem. Mógłby tak dobić PiS, a za jakiś czas przybłędę można porzucić 😀
Awatar użytkownika
Sybir

18-10-2023, 14:20

To dopiero byłaby Zjednoczona Opozycja - od lewa do prawa. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

Hatefire pisze:
Obrazek

A jak jeszcze do spraw pegazusowych się dobierze, lewe dupska rozerwie jak na g-party w DG.

Ale tak. Dawać mu ten stołek w MS. Jak już ku uciesze tych i tamtych się dostał.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

18-10-2023, 14:24

Ascetic pisze:
Obrazek

A jak jeszcze do spraw pegazusowych się dobierze, lewe dupska rozerwie jak na g-party w DG.

Ale tak. Dawać mu ten stołek w MS. Jak już ku uciesze tych i tamtych się dostał.
Ty masz jakąś obsesję. Wskaż jeden post gdzie bóldupiłem o wynik lewicy. Znajdziesz natomiast taki, gdzie piszę, że mnie zadowala. Normalnie jak Pacjent, tylko z innym wektorem :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
TheDude

18-10-2023, 14:28

Ciekawe jak Mariusz z babką sobie poradzili z wynikami wyborów.
Awatar użytkownika
Ascetic

Hatefire pisze:
18-10-2023, 14:24
Ascetic pisze:
Obrazek

Ty masz jakąś obsesję. Wskaż jeden post gdzie bóldupiłem o wynik lewicy. Znajdziesz natomiast taki, gdzie piszę, że mnie zadowala. Normalnie jak Pacjent, tylko z innym wektorem :D
Ten akurat ból dupy dotyczy Giertycha. Normalnie jak pacjent z gejami, żydami. Giertych. Giertych. Wszędzie Giertych.
Z tych nerwów nakłada Ci się tam wszystko na raz.

A to, ok, jak Ciebie zadowala, że frajerstwo dostało 500 tys. głosów mniej niż poprzednio. Tu jesteśmy zgodni. Mnie to nawet bardzo zadowala. Każdy rozsądny przyzna, że to takie same odklejeńce, jak ci od stablinego niewywracalnego stolika, tylko wektor inny.
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

18-10-2023, 14:33

Friendship ended with Hatefire
Now Roman Giertych is my best friend
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire

18-10-2023, 14:34

Ascetic pisze:
Ten akurat ból dupy dotyczy Giertycha. Normalnie jak pacjent z gejami, żydami. Giertych. Giertych. Wszędzie Giertych.

A to, ok, jak Ciebie zadowala, że frajerstwo dostało 500 tys. głosów mniej niż poprzednio. Tu jesteśmy zgodni. Mnie to nawet bardzo zadowala.
No bardzo dziwne, że ktoś deklarujący poglądy lewicowe poglądy nie lubi Giertycha. Kto by się spodziewał :lol: Ty widać takich problemów nie masz i w pewnych sytuacjach jesteś w stanie bronić wszystkiego, na przykład kumpla kłusującego na chroniony gatunek :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2023, 14:37

Pierwsze z błędną tezą.
Drugie z błędną tezą.

Jak to lubi pisać Hatefire. Tutaj gdzieś najbliżej, jak ktoś szuka mniej błędnej tezy. Utylitaryzm. Albo realpolitikfurcośtamcośtam.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2023, 14:40

Hatefire pisze:
18-10-2023, 14:34
Ascetic pisze:

A to, ok, jak Ciebie zadowala, że frajerstwo dostało 500 tys. głosów mniej niż poprzednio. Tu jesteśmy zgodni. Mnie to nawet bardzo zadowala.
No bardzo dziwne, że ktoś deklarujący poglądy lewicowe poglądy nie lubi Giertycha. Kto by się spodziewał :lol: Ty widać takich problemów nie masz i w pewnych sytuacjach jesteś w stanie bronić wszystkiego, na przykład kumpla kłusującego na chroniony gatunek :D

Ty tam akurat wiesz najlepiej kogo ja bronię. Jeszcze do tego w jakiej konkretnej sprawie. Mało wiesz.

Prawdę powiedziawszy, ja tam mam inną ocenę, skąd ten giertych akurat się tam z Tobą zblatował, choć rzeczywiście, mogę się mylić. I jakbym się jednak mylił, tylko potwierdzałoby to moja wizję lewicy, tłumaczyłoby, skąd taki a nie inny wynik wyborczy. Ludzie zwyczajnie dopuszczają kompromisy, a samą linijkę ideologiczną, nie zawsze i nie wszędzie muszą przykładać. Inaczej mówiąc, myślenie zerojedynkowe, zasadniczo niezbędne, ale z założeniem odchyleń.

Tutaj u Ciebie, jakby inaczej. Też zero różnicy, w taki podejściu, do podejścia odklejeńców pokroju pacjentova. Inny wektor, tej samej, według was "słusznej sprawy". >> I tutaj można by przejść, do współczesnych wypowiedzi np. Millera, na temat wojny w Ukrainie. Albo zobaczyć kto na te listy lewicy trafił, z jaką kartą. Tylko po huj? GIERTYCH, przecież.
Poro
Awatar użytkownika
trup

18-10-2023, 14:58

Hatefire pisze:
Obrazek
ODPOWIEDZ