RENAISSANCE - The Death of Art

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

RENAISSANCE - The Death of Art

26-10-2023, 22:40

Obrazek

Jeden z dziwniejszych i najbardziej efemerycznych - jeśli nie naj - zespołów, jakie poznałem... Zespół, który powstał i niemal od razu zniknął, pozostawiając po sobie właściwie tylko dwa bardzo długie - ok. 40 minut - utwory (reszta to tylko przypisy), będące istną kaskadą atmosfer rockowych, death metalowych, progresywnych, awangardowych i ogólnie uciekających od schematów, w jakiś niewyjaśnialny sposób przepływających jeden w drugi i drugi w trzeci bez żadnych szwów. Do tego niezrozumiałe teksty, a wszystko to składa się w całość sugerującą, że przemknęli jedynie między wymiarami, zatrzymując się w naszym na cztery lata, wydali "The Death of Art" i polecieli dalej, zostawiając 15-letniego mnie na samotnym spacerze w deszczu, słuchającego tej muzyki z walkmana, a potem zasypiającego w łóżku ze słuchawkami w uszach.

Co ciekawe, nagrali też split z Ancient Rites (Longing for the Ancient Kingdom II/Counterparts).

Kilka osób chyba zna, temat raczej wspominkowy niż promocyjny.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

Re: RENAISSANCE - The Death of Art

27-10-2023, 07:10

Z tymi dwoma utworami to tak nie całkiem Tam jest całe demo bodajże archway jeśli dobrze pamiętam. Gdzieś mi się obiło o uszy że główny spirytus tej zabawy kopnął w kalendarz. Jedna z moich ulubionych kapel
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-10-2023, 09:03

Kilgore pisze:
Z tymi dwoma utworami to tak nie całkiem Tam jest całe demo bodajże archway jeśli dobrze pamiętam. Gdzieś mi się obiło o uszy że główny spirytus tej zabawy kopnął w kalendarz. Jedna z moich ulubionych kapel
A to demo Archway to nie ten sam materiał, który znalazł się na pełniaku jako "Archway"? Generalnie oni nagrali trochę kawałków jako Rinascimento i Red Nucleus, pamiętam że miałem je ściągnięte z jakiejś strony internetowej naście lat temu i były fajne, ale wszystkie takie niedokończone.
Awatar użytkownika
Kilgore
weteran forumowych bitew

27-10-2023, 13:24

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
27-10-2023, 09:03
Kilgore pisze:
A to demo Archway to nie ten sam materiał, który znalazł się na pełniaku jako "Archway"? Generalnie oni nagrali trochę kawałków jako Rinascimento i Red Nucleus, pamiętam że miałem je ściągnięte z jakiejś strony internetowej naście lat temu i były fajne, ale wszystkie takie niedokończone.
No właśnie o tym mówie demo to kilka utworów, wycięli przerwy między utworami i włożyli na death of art
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-10-2023, 14:34

Kilgore pisze:
27-10-2023, 13:24
No właśnie o tym mówie demo to kilka utworów, wycięli przerwy między utworami i włożyli na death of art
A tak, faktycznie, jak przeczytałem drugi raz to widzę że to co napisałeś miało sens. No to zajebiście, wygląda na to że pogadaliśmy sobie we dwóch;-) A tak serio jeszcze to oni chyba wyjątkowo dobrze mieli się w Polsce przez wydanie kasetowe. Mam wrażenie, że repressy są ciągle dostępne dzięki temu, że ludzie zajmujący się muzyką typu labela lubią to, ale szerokiej publiczności nigdy nie znaleźli.
r o b e r t
weteran forumowych bitew

27-10-2023, 16:08

Coś słyszałem muszę poszukać w net tego albumu , może sobie przypomnę albo pomyliłem z Resulection .
ODPOWIEDZ