Oni tam chyba wszyscy te projekty ustaw po piwie z Mentzenem piszą. Albo ośmiu sądząc po ich poziomie. Ta partia to mem a ich wyborcy to upośledzeni debile

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1
Oni tam chyba wszyscy te projekty ustaw po piwie z Mentzenem piszą. Albo ośmiu sądząc po ich poziomie. Ta partia to mem a ich wyborcy to upośledzeni debile
Powinni dostawać na partię dotacje z PFRON, w ramach programu aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych intelektualnieNerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1

Hatefire pisze: ↑16-11-2023, 10:18Powinni dostawać na partię dotacje z PFRON, w ramach programu aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych intelektualnieNerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1

. Przecież to jest jakieś kuriozum
. Przecież to jest jakieś kuriozum  I pomyśleć że ktoś w ogóle głosował na tych jebanych patałachów
 I pomyśleć że ktoś w ogóle głosował na tych jebanych patałachów 
Momentami brzmi to jak młody kleryk czytający ogłoszenia parafialne. AI okazuje się mieć już więcej świadomości niż większość społeczeństwa

Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Zaczynam wierzyć, że po dojściu do władzy wywrócili by stolik. Wysadzili by wszystko w kraju w powietrze jak nawet nie są w stanie ogarnąć pracy tego swojego klubiku sejmowego. Nie dziwne, że konfederaści pokroju Ozoba musieli spierdalać do UK czyścić kible u Pakoli. Zatrudnij takiego w warzywniaku, to pomyli kartofla z marchewką.Nerwowy pisze: ↑17-11-2023, 10:31
"Koalicja" która ma sztandarach obniżenie i uproszczenie podatków a jej przewodniczący jest przedstawiany jako guru ekonomii i najlepszy, możliwy minister finansów zapomina skonsultować z nim projektu ustawy realizującej jeden z jej najważniejszych postulatów. Przecież to jest jakieś kuriozum
I pomyśleć że ktoś w ogóle głosował na tych jebanych patałachów

Ale co konkretnie zrobił? jakieś przykłady poproszę, bo nie kojarzę poza przekopem Mierzei, ale czy to jakaś istotna inwestycja, czy raczej zrobiona, bo były tam przepychanki z Rosją o kanał do żeglugi, raczej to drugie,ozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
Natomiast faktem jest, że pod względem ekonomicznym i ogólnej modernizacji kraju, PiS zrobił kawał dobrej roboty.
za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
Natomiast faktem jest, że pod względem ekonomicznym i ogólnej modernizacji kraju, PiS zrobił kawał dobrej roboty.

czipsy można za 6-8 zyla,Rejwan pisze: ↑17-11-2023, 14:27za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
za kaczora - płaca 3000zł, chipsy za 12zł

gdzie tak tanio? jakiś czas temu w netto:Medard pisze: ↑17-11-2023, 14:44czipsy można za 6-8 zyla,Rejwan pisze: ↑17-11-2023, 14:27za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
za kaczora - płaca 3000zł, chipsy za 12zł

ale czytam na masterfulu, że jest tanio, to w którym kraju jest tanio?
chleb za Tuska 3,5, a za Morawieckiego 7 (najtańszy w piekarni),
w knajpach w krajach UE płaciłem w tym roku taniej niż w PL za to samo zamówienie, np. pizza

(ale czasami też kupuje...)
 (ale czasami też kupuje...) 

ozob pisze: ↑17-11-2023, 15:48No bo się żyje. Wszystkie wskaźniki ekonomiczne potwierdzają, że w Polsce żyje się teraz lepiej niż 10 lat temu. Nowe dworce, nowe drogi, lepsze skomunikowanie, to stało się za PiS. Kiedyś jazda autem z Kłodzka do Stalowej Woli to był jakoś koszmar. Dziś ekspresówka, autostrada i ekspresówka. 5h zlatuje miło, szybko i można hod doga na Orlenie strzelic. Cywilizacja, a był trzeci swiat.
A to, że Ci się jeździ lepiej oznacza jedynie, że ubywa obszarów nieskomunikowanych ekspresówką i drogowa mapa PL coraz bardziej przypomina sieć. Gdyby podejść do tego rzetelnie, to jest to w takim samym stopniu zasługa poprzedników jak i odchodzącej ekipy.Między rokiem 2004 a końcem czerwca 2022 r. w Polsce oddano do użytku łącznie 4 896 km dróg i autostrad w tym:
1 381 km autostrad
2 768 km dróg ekspresowych
7 47 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
Między 2015 r. a końcem czerwca 2022 (za rządów PiS, 7,5 lat) oddano do użytku:
237 km autostrad
1 514 km dróg ekspresowych
217 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
łącznie: 1 968 km.
W latach 2007-2015 (za rządów PO-PSL, 8 lat) oddano do użytku:
884 km autostrad
1 220 km dróg ekspresowych
460 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
łącznie: 2564 km.