DRAWN AND QUARTERED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DRAWN AND QUARTERED
Zrozumiałem. Żartuję sobie tylko, bo ja mam zupełnie inny punkt widzenia z racji tego, że poznałem te materiały w innym czasie niż ty. Napisałbym pytanie czy słyszałeś demosy Vader, tym bardziej, że na De Profundis są jeszcze kawałki z tego okresu, ale jestem w stanie zrozumieć twój stosunek do debiutów obu wspomnianych kapel.
-
- rasowy masterfulowicz
To jedna sprawa, a druga , że jedni wolą chleb, a inni dajmy na to córkę piekarza. Chodzi mi tylko o barwę wokalu konkretnie, bo w obu przypadkach to decydujący aspekt jak chodzi o styl obu kapel, nie umniejszam tym albumom w żaden sposób ich jakości, czy wpływu jakie miały na późniejsze dyskografie obu ww zespołów
Stay clean! 

- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
u Karola widziałem

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Bolt
- weteran forumowych bitew
OUT in June 27th, 2025!
Relentless and unwavering, Drawn and Quartered return to desecrate all that is holy with the release of their brand-new full-length album, "Lord of Two Horns", set to drop in LP, CD and MC format on June 27th, 2025 via Nuclear Winter Records.
True standard-bearers of the most vile and uncompromising American death metal, the Seattle-based horde have spent decades defying trends, weathering every storm the underground could throw at them, only to emerge more savage and resolute than ever.
"Lord of Two Horns" delivers eight tracks and 34 minutes of unfiltered DRAWN AND QUARTERED carnage: a maelstrom of blast-driven violence, suffocating atmosphere, and riff work sharp enough to flay flesh from bone. While doom-laden passages and crypt-born melodies still lurk within the shadows, the prevailing force is one of unhinged ferocity - this is death metal crafted to maim, forged in fire and performed with malicious intent.
First advance track "Black Castle Butcher" available here:
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Harlequin
Dobra łupanka, choc mam wrazenie, że gitary za mocno schowane pod perkusją. Tak czy owak jest bardzo konkret
-
- zaczyna szaleć
Świetny utwór . Choć do brzmienia trzeba się przyzwyczaić . Ale to samo miałem z poprzednią płytą . Kocham taki DEATH METAL !
-
Zgadzam się świetny. Świetna załoga. Świetna dyskografia.
Łupnąłbym jakaś bluzę. Jest do dostania gdzieś sensowny Merch tych załogantów?
Łupnąłbym jakaś bluzę. Jest do dostania gdzieś sensowny Merch tych załogantów?
-
- zaczyna szaleć
Z merchem to ciężko , jedynie na bandcamp grupy . Sam bym przytulił shirt , ale nie ma skąd. Może NUCLEAR WINTER wypuści coś. Takie grupy trzeba wspierać !
- Żułek
podoba mnie siem 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- nicram
-
- zaczyna szaleć
Jestem pewny że jeśli lubisz poprzednie albumy polubisz też nowy. Jeśli nie , to nie ma tu czego szukać.
- Żułek
- Bloodcult
Solóweczki pierwsza klasa. Szkoda że doomowych elementów nie jest więcej.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Seattle’s unrelenting death metal force DRAWN AND QUARTERED have unveiled a full stream of their highly anticipated new album "Lord of Two Horns".
Out June 27th, 2025 on Nuclear Winter Records, the record delivers eight tracks of morbid devastation steeped in occult atmosphere and vicious intent. With their trademark blend of sinister riffing and feral precision, DRAWN AND QUARTERED once again affirm their status as true stalwarts of the underground.
Out June 27th, 2025 on Nuclear Winter Records, the record delivers eight tracks of morbid devastation steeped in occult atmosphere and vicious intent. With their trademark blend of sinister riffing and feral precision, DRAWN AND QUARTERED once again affirm their status as true stalwarts of the underground.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Sybir
Czy można już ponownie spuścić Immolation do szamba?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ależ zajebisty jest ten materiał.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- zaczyna szaleć
Nowa płyta jest zajebista ! Szybki , bezkompromisowy , szczery DEATH METAL !!! Płyta zamówiona u wydawcy.
- Sybir
Tak właśnie. Również zamówiłem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- nagrobek
- zahartowany metalizator