Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Co ty pierdolisz? Przesyłk pocztową bliska osoba zameldowana odbiera bez specjalnego pełnomocnictwa. Koniec. Kropka.
- bartwa
Jak znasz panią Halinkę, to wszystko jest możliwe 

PLASTIK NIE JEST METALEM
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
cieszę się, że wrócił Tomek najebany jak księciunio więc można poczytać gawędy lublinieckie 

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
tomaszm pisze: ↑26-11-2023, 14:28Nieprawda. Może odebrać. jeśli ma ten sam adres zameldowania.
Zgodnie z obowiązującym prawem pocztowym paczkę bądź list polecony może odebrać nie tylko adresat lub pełnomocnik, lecz także osoba pełnoletnia zamieszkała pod tym samym adresem. Reguluje to art. 37 pkt 3 Ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. o prawie pocztowym.
No, udawaj dalej, że nie przekopiowałeś tego stąd:)

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
normalnie jak czat-gejpete albo ten ziomek z jeden-z-dziesieciu
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
Chłopie oczywiście ,że stad przekowiaowałem. Zaklinasz rzeczywitośc tasm gdzie jej nie ma.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-11-2023, 20:21tomaszm pisze: ↑26-11-2023, 14:28Nieprawda. Może odebrać. jeśli ma ten sam adres zameldowania.
Zgodnie z obowiązującym prawem pocztowym paczkę bądź list polecony może odebrać nie tylko adresat lub pełnomocnik, lecz także osoba pełnoletnia zamieszkała pod tym samym adresem. Reguluje to art. 37 pkt 3 Ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. o prawie pocztowym.
No, udawaj dalej, że nie przekopiowałeś tego stąd:)
![]()
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W tym samym artykule który cytujesz piszą, że trzeba, na co odpowiadasz ,,Co ty pierdolisz? Oczywiście że nie trzeba!" I to ja zaklinam rzeczywistość:) Nawet nie przeczytałeś tego artykułu, który przekleiłeś.
-
Mój synek. Nie ma większego szczęścia.Niech dorasta i całą energię Skupiam na nim. JeST wspaniały. Najwieksze szczęsćie jakie w zyciu mnie spotkało:)
-
Tak swoją droga myśmy z Przemkiem w ogóle nie myśleli o wyborach przedparlamentarnych. Obudziliśmy gdzieś tam na poziomie sierpnia/września mysląc o wyborach lokalnych-samorządowych.Dwóch kumpli(ba przyjaciół zajebistych) co z osiedla co ma niezły bałagan w głowie ale słusznie intencje.
Wszycy się śmiałi- Tomek tyś jest fest debil- jak ty Bryrlanta przechniesz do sejmu ?:D
Jacek mój księgowy -uwielbiuam faceta, to geniusz dlatego jest moim księgowym - mówi, z Przemem będzie to w chuj cięzkie wręcza awykonalne- zyczymy Wam powodzenia. heiehiehie i co?
Wszycy się śmiałi- Tomek tyś jest fest debil- jak ty Bryrlanta przechniesz do sejmu ?:D
Jacek mój księgowy -uwielbiuam faceta, to geniusz dlatego jest moim księgowym - mówi, z Przemem będzie to w chuj cięzkie wręcza awykonalne- zyczymy Wam powodzenia. heiehiehie i co?
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
a dziękuję, piękne były te koncerty, żałuję tylko, że na merch Arkangel się nie załapałem. zapowiedziana już kolejna edycja, a na niej min. Exploited. jutro będzie zdychanie w robocie.
rzułf
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Hm... w ustawie, do której jest odnośnik, czytamy:ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-11-2023, 19:00
Skopiowales to z artykulu na business insider, ktorego nawet nie przeczytales, prawda? Bo gdybys przeczytal, to doszedlbys do tego fragmentu: ,,Jeśli ktoś mieszka sam i nie może liczyć na współlokatora, istnieje opcja przygotowania specjalnego pełnomocnictwa pocztowego, które upoważnia do odbioru przesyłek w czyimś imieniu. Może ono mieć charakter jednorazowy (czasowy) albo trwały."
Czyli nie trzeba żadnego pełnomocnictwa, wystarczy oświadczenie o wspólnym zamieszkiwaniu.Art. 37.
[...]
2. Przesyłka pocztowa, jeżeli nie jest nadana na poste restante, może być także wydana ze skutkiem doręczenia:
[...]
3) osobie pełnoletniej zamieszkałej razem z adresatem, jeżeli adresat nie złożył w placówce pocztowej zastrzeżenia w zakresie doręczenia przesyłki rejestrowanej lub przekazu pocztowego:
a) pod adresem wskazanym na przesyłce pocztowej, przekazie pocztowym lub w umowie o świadczenie usługi pocztowej,
b) w placówce pocztowej, po złożeniu na piśmie oświadczenia o zamieszkiwaniu razem z adresatem;
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No to wlasnie pisalem wcześniej o upoważnieniu, nie o pełnomocnictwie.WaszJudasz pisze: ↑27-11-2023, 09:45Hm... w ustawie, do której jest odnośnik, czytamy:ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-11-2023, 19:00
Skopiowales to z artykulu na business insider, ktorego nawet nie przeczytales, prawda? Bo gdybys przeczytal, to doszedlbys do tego fragmentu: ,,Jeśli ktoś mieszka sam i nie może liczyć na współlokatora, istnieje opcja przygotowania specjalnego pełnomocnictwa pocztowego, które upoważnia do odbioru przesyłek w czyimś imieniu. Może ono mieć charakter jednorazowy (czasowy) albo trwały."
Czyli nie trzeba żadnego pełnomocnictwa, wystarczy oświadczenie o wspólnym zamieszkiwaniu.Art. 37.
[...]
2. Przesyłka pocztowa, jeżeli nie jest nadana na poste restante, może być także wydana ze skutkiem doręczenia:
[...]
3) osobie pełnoletniej zamieszkałej razem z adresatem, jeżeli adresat nie złożył w placówce pocztowej zastrzeżenia w zakresie doręczenia przesyłki rejestrowanej lub przekazu pocztowego:
a) pod adresem wskazanym na przesyłce pocztowej, przekazie pocztowym lub w umowie o świadczenie usługi pocztowej,
b) w placówce pocztowej, po złożeniu na piśmie oświadczenia o zamieszkiwaniu razem z adresatem;
- WaszJudasz
No, ale tutaj w ogóle ani upoważnienia, ani pełnomocnictwa najwyraźniej nie trzeba?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Bawimy sie tutaj juz w roznice slow, podczas gdy koledze pierwotnie chodziło najprawdopodobniej o to, czy ktos moze odebrac za niego przesylke bez żadnego papieru.WaszJudasz pisze: ↑27-11-2023, 10:02No, ale tutaj w ogóle ani upoważnienia, ani pełnomocnictwa najwyraźniej nie trzeba?
- WaszJudasz
No nie wiem, po mojemu to jednak istotna różnica, czy jakiś papier wypisany przez adresata jest potrzebny, czy nie. Okazuje się, że ów adresat nie musi swojego współmieszkańca w żaden sposób do odbioru upoważniać, bo dzieje się to automatycznie z mocy ustawy.
-
Umrę przez tą sprawę parę lat szybciej ale się cieszę ,że dobiega końca.
żadna sprawa mnie tak emocjnalnie nie wykończyła.
Bywałem przy róznych jebnych tragediach ale tu był taki łądunek emocjonalny, że nie chce takich spraw sprowadzić. Za żadne pieniądze, Nie na moją głowę.
Muszę tu kiedyś wkleić zdjęcia czym ja się param na codzień. Każdemu odjedzie entuzjazm do życia.
żadna sprawa mnie tak emocjnalnie nie wykończyła.
Bywałem przy róznych jebnych tragediach ale tu był taki łądunek emocjonalny, że nie chce takich spraw sprowadzić. Za żadne pieniądze, Nie na moją głowę.
Muszę tu kiedyś wkleić zdjęcia czym ja się param na codzień. Każdemu odjedzie entuzjazm do życia.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Gigantyczne propsy dla Tomaszam, który praktycznie całe swoje poświęcił na walkę z kurestwem i zbudował cały swój majątek na realnej pomocy pokrzywdzonym z jakichkolwiek powodów . Tylko i wyłącznie dzięki niemu nie zostałem właśnie wydymany na ostatnie środki do życia przez te podstepne jebabane kurwiska, które z takich ludzi jakimi zajmuje się Tomek zdarli by ostatni grosz, by się wzbogacić, a ja zamierzam udowidnić, ze moje motto zyciowe, czyli "jazda z kurwami" to nie szczeniacka odzywka dla patoli, tylko mój legitny sposob na życie, a Tomek mi to umożliwia, także szacun dozgonnny
Stay clean! 

- bartwa
WMC, że pobiegam dziś na nartach po lesie. Nie było grzybów w tym roku, ale jest jebany śnieg!
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Sybir
Muszę zwrócić honor kurierowi InPost - paczka dotarła i mam w chuj radochy. 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sgt. Barnes
Dziś moja córka, niecałe cztery lata, znalazła płytę Iron Maiden The best of the beast i zakochała się w Eddiem
musiałem jej pokazać wszystkie jego wcielenia, była wielka radość 
muzyka też jej się podoba, tańczyliśmy przy FOTD. Ale tak ogólnie lubi Devina Townsenda, w kółko puszcza sobie Empath. Jest więc nadzieja 
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.