VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: VADER
A w piatek im merch sprzedawał. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Zawsze chciałem poczytac te guwnoburze, dysponuje ktos skanem?est pisze: ↑10-10-2023, 22:39Pamiętam odpowiedź Kmiołka na pewien list do redakcji - była taka rubryka w TEA -sugerujący, że z Vadera robi się świętą krowę i porównujący stosunek do zespołu do stosunku polskich katolików do JPII (było to trochę przed tym zanim zaczęła się jakakolwiek poważniejsza krytyka Wojtyły w Polsce). Otóż w odpowiedzi tej Maryjusz starał się wyjaśnić, że tak samo jak w skali światowej krytyce nie podlega Slayer, tak w skali krajowej krytyce nie podlega Vader. To było na serio.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Oni nie umieli w internety ale faktem jest, że zawsze znajdą się bezmózgi, którzy rzucają gównem w tych co coś osiągnęli. Najlepiej w internecie.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- empir
Mam oryginały. Mogę w wolnej chwili poszukaćAlkoholokaust pisze: ↑11-10-2023, 07:06Zawsze chciałem poczytac te guwnoburze, dysponuje ktos skanem?

-
- postuje jak opętany!
W następnym roku VADER gra w całości BttB na koncertach. A przy okazji, w pierwszej części 2024 będzie wznowienie tego materiału.
- Sgt. Barnes
Przydałby się dobry remastering tej płyty, bo brzmi trochę dziwacznie. Zawsze lubiłem kawałki z tej płyty w wersjach koncertowych, potęga!Soundterror pisze: ↑12-12-2023, 11:20W następnym roku VADER gra w całości BttB na koncertach. A przy okazji, w pierwszej części 2024 będzie wznowienie tego materiału.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Godplayer
- w mackach Zła
BttB ma już remaster, ale wiele się nie zmieniło. W tej wersji jak i i w oryginale ,plyta brzmi imo amatorsko i garażowo, ale w złych znaczeniach tych słów. Przede wszystkim brakuje basu . No i mix jest dziwny, jakieś takie rozlazłe to jest.
No trzeba nad tym popracować, ale nie wiem czy z materiału wyjściowego da się jeszcze zrobić jakąś znacząca poprawę.
No trzeba nad tym popracować, ale nie wiem czy z materiału wyjściowego da się jeszcze zrobić jakąś znacząca poprawę.
- Sgt. Barnes
Zostaje tylko opcja Play and record IT again, Peter!
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie strasz

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
Naprawdę nie chciałbyś usłyszeć bardziej mięsnej wersji tej płyty? Ja akurat nie mam nic przeciwko 
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie na nowo nagranej wersji, zresztą nigdy nie była moim faworytem 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Believer
Takie vaderowe heretic jesli chodzi o brzmienie. Mi pasuje.Godplayer pisze: ↑16-12-2023, 17:41BttB ma już remaster, ale wiele się nie zmieniło. W tej wersji jak i i w oryginale ,plyta brzmi imo amatorsko i garażowo, ale w złych znaczeniach tych słów. Przede wszystkim brakuje basu . No i mix jest dziwny, jakieś takie rozlazłe to jest.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
No nie powiem, posluchalbym. Zdecydowanie moje ulubione wiadro.Soundterror pisze: ↑12-12-2023, 11:20W następnym roku VADER gra w całości BttB na koncertach. A przy okazji, w pierwszej części 2024 będzie wznowienie tego materiału.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Anzhelmoo
Mi się bardzo podoba brzmienie BttB. Oczywiście mogło być inne, ale tego materiału nie wyobrażam sobie z innym. No słyszy się pierwsze dźwięki i od razu wiadomo kto gra. Kiedyś BttB nie doceniałem, a dziś to chyba mój ulubiony pełniak, ale generalnie Vader ma świetną dyskografię, więc trudno wybrać najlepszy.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Believer
No tu się nie zgodze, dla mnie to proste - De Profundis, potem debiut, BttB, litany i reszta. Na pewno nigdy nie nagrali żadnej sraki i każdy album jest co najmniej solidny.Anzhelmoo pisze: ↑16-12-2023, 21:24Mi się bardzo podoba brzmienie BttB. Oczywiście mogło być inne, ale tego materiału nie wyobrażam sobie z innym. No słyszy się pierwsze dźwięki i od razu wiadomo kto gra. Kiedyś BttB nie doceniałem, a dziś to chyba mój ulubiony pełniak, ale generalnie Vader ma świetną dyskografię, więc trudno wybrać najlepszy.
Szkoda, że ten numer nie wszedł na pełną płytę, uwielbiam:
- Anzhelmoo
Osobiście uwielbiam Blood i Reign Forever World i stylistykę, która jest tam zaprezentowana. Vader w konwencji, którą cenię u nich najbardziej. Brzmienie RFW to dla mnie w sumie ideał jak dla mnie dla tego zespołu, a zwłaszcza to w jaki sposób zostala wyeksponowana perkusja.
Wybór między Profundis, a TUI i BTTB jest bardzo trudny. Można je ustawiać w dowolnej kolejności i w żadnej sytuacji nie będzie skandalu. Uwielbiam De Profundis, ale wracam do niego relatywnie rzadko, a do BTTB co rusz.
Wybór między Profundis, a TUI i BTTB jest bardzo trudny. Można je ustawiać w dowolnej kolejności i w żadnej sytuacji nie będzie skandalu. Uwielbiam De Profundis, ale wracam do niego relatywnie rzadko, a do BTTB co rusz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.