Jak obchodzicie święta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Believer
- weteran forumowych bitew
Re: Jak obchodzicie święta?
z suszonych śliwek?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zupa cukrowo-drozdzowa na wodzie, tzw Grunwaldzkaest pisze: ↑20-12-2023, 12:05W moim domu rodzinnym przez długie lata, praktycznie całe dzieciństwo, jadało się na wigilię bardzo nietypową jak na wigilijne standardy zupę. Moja mama robi ją chyba dalej. Ten rodzinny zwyczaj nie wziął się oczywiście znikąd, ale jest na tyle stary, że ci krewni, którzy pamiętają skąd to się wzięło już dawno świętują w zaświatach. Użytkownikowi, który zgadnie jaka to zupa wysyłam moczony w spirytusie opłatek oraz gumowce po Turoniu.
woodpecker from space
- Anzhelmoo
Moją tradycją świąteczną jest słuchanie Beherit.
Finlandia, Rovaniemi, Laponia... ta cała otoczka jakoś sprawia, że w tym okresie zespół ten wchodzi mi najlepiej i właśnie ze świętami i zima mi się nieodłącznie kojarzy. Zazwyczaj dużo uwagi poświęcam Engram i EP Celebrate The Dead oraz H4 i EDS, ale oczywiście Drawing też leci.

Chciałbym kiedyś spędzić świeta na krańcu świata, właśnie w egzotycznej zimowej miejscowości tego typu.
A jeśli chodzi o inne tradycje, to nie przepadam za wigilijną kuchnią, wiec zazwyczaj podczas świąt mam spory problem z tradycyjnymi potrawami.
Finlandia, Rovaniemi, Laponia... ta cała otoczka jakoś sprawia, że w tym okresie zespół ten wchodzi mi najlepiej i właśnie ze świętami i zima mi się nieodłącznie kojarzy. Zazwyczaj dużo uwagi poświęcam Engram i EP Celebrate The Dead oraz H4 i EDS, ale oczywiście Drawing też leci.

Chciałbym kiedyś spędzić świeta na krańcu świata, właśnie w egzotycznej zimowej miejscowości tego typu.
A jeśli chodzi o inne tradycje, to nie przepadam za wigilijną kuchnią, wiec zazwyczaj podczas świąt mam spory problem z tradycyjnymi potrawami.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Rejwan
Same here. Na wigilię tylko big mac i coca colaAnzhelmoo pisze:
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Żułek
w sumie podobnie tylko zamiast maca jest sernik

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
Fajne marzenie. Też mam chętkę pomieszkać trochę (ciut dłużej niż święta) w takim ekstremalnym klimacie.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Hatefire
https://przeszloscodkuchni.com/2018/12/ ... dziwy-kfc/
HeheSpośród wszystkich zaskakujących świątecznych tradycji, japońskie wycieczki do kurczakowego fast foodu są chyba najdziwniejsze. Tak, tak, w Japonii najpopularniejszym bożonarodzeniowym daniem jest… kubełek z KFC.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- TheDude
Chciałbym obchodzić święta jak bohaterowie poniższego materiału:
-
- rasowy masterfulowicz
-
dobra, to który z was, szatany, zaraz zasiada do kolacji, będzie się łamał opłatkiem i słuchał kolęd? nie chodzi o żadną gównoburzę, z czystej ciekawości się pytam, no i oczywiście jak to sobie tłumaczycie w razie odpowiedzi pozytywnej
-
skoro jesteś ze śląska, to prawdopodobnie taki obrzydliwy szaro-czarny żur (nie żurek) nigdy tego czegoś nie lubiłem, na szczęście później przeszli u mnie na barszcz z uszkamiest pisze: ↑20-12-2023, 12:05W moim domu rodzinnym przez długie lata, praktycznie całe dzieciństwo, jadało się na wigilię bardzo nietypową jak na wigilijne standardy zupę. Moja mama robi ją chyba dalej. Ten rodzinny zwyczaj nie wziął się oczywiście znikąd, ale jest na tyle stary, że ci krewni, którzy pamiętają skąd to się wzięło już dawno świętują w zaświatach. Użytkownikowi, który zgadnie jaka to zupa wysyłam moczony w spirytusie opłatek oraz gumowce po Turoniu.
- Żułek
u nas nigdy nie bylo koled na cale szczescie bo chyba bym pozabijał 
bede wpierdalał sernik i ogladał tenisa a reszta niech se robi co chce (pewnie pierdolic beda o polityce)

bede wpierdalał sernik i ogladał tenisa a reszta niech se robi co chce (pewnie pierdolic beda o polityce)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- bartwa
Spędzam dzisiejszy dzień jak każdy inny (poza tym ze jest wolne). Nie czuję żadnej magii świąt (chociaż pada śnieg i jest biało), obecne plastikowe czasy skutecznie ją zlikwidowały. Do odtwarzacza za chwilę idzie Zoetrope.
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
- rasowy masterfulowicz
Ja jestem sam i kolacja wygląda tak

-
książka niewyobrażalnie zajebista
- tomekw48
- w mackach Zła
Też spędzam przez covida samotnie święta. I zajebiście się z tego cieszę. To będą moje pierwsze święta bez kolęd, wigilii i tej całej pierdolonej otoczki, gdzie wszyscy się całują i dzielą opłatkiem

Będzie tylko whatsapp z najbliższymi i to mi odpowiada.
Takie święta moja siła wyższa mi zafundowała

Poza tym poznałem nowe pojęcie przez przypadek, które odzwierciedla mój światopogląd... Solipsyzm... Zapoznajcie się z nim, jeśli jesteście faktycznie niezależni

Wesołych świąt

Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- empir
- zahartowany metalizator
Wpierdoliłem na obiad frytki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym. Cały dzień słucham Napalm Death. Zaraz z żonką pooglądam jakiś film. Może sobie cyknę piwko albo winko.
Dawno nie miałem 4 dni wolnego. Trzeba odpocząć.
Dawno nie miałem 4 dni wolnego. Trzeba odpocząć.
-
-
A przy okazji, piję teraz whiskacza i mam w zamiarze zobaczyć co najmniej jeden horror klasy "B"
na tapecie cudowny slasher "Silent night deadly night"....
Oglądałem już dziś zajebisty "The shining".
Zdrówka.

na tapecie cudowny slasher "Silent night deadly night"....
Oglądałem już dziś zajebisty "The shining".
Zdrówka.
-
Wczoraj oglądałem kolejny raz przy wódeczce. Kocham ten film. Punishment!
Przy okazji polecam Ci "Christmas Evil" z 1980 r, trochę mniej oczywisty, ponury, smutny i dziwny.
Zdhowie kuhwa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior