Dzieki za line rat.Tomek.tomaszm pisze: ↑30-12-2023, 11:22Z chomikuj
Ja ostatnio - Wielki Mur z mlodzieza na odmozdzenie. Srednio to smakowalo choc warstwa wizualno-dzwiekowa korzystnie sie prezentuje.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Dzieki za line rat.Tomek.tomaszm pisze: ↑30-12-2023, 11:22Z chomikuj
Refleksja żadna. Z tego filmu, dla mnie. To, że z gówna powstaliśmy, i w gówno się obrócimy, jak ktoś szybko złapie, sprawniej w tym gównie popłynie. To, że wieczne rozczarowanie, jest wieczne, też warto szybko przyswoić. Tak jak to, że porażka czyha na sukces. Też, i tym łatwiej się człowiek nie rozczaruje się. Choć jako lubimiś lejzi & smutnego kina, zasadniczo film mi się podobał. Dalej (choć/ pomimo story) będę uważał, że w jedno warto inwestować. W wąskie stadko, taką małą wataszkę, nawet 2-3 osobową. Mniej gorzko wówczas, nie, nie słodko. Choćby dlatego, że czasem trzeba coś dla tego składu od siebie oddać, kawałek siebie urwać. Mi do tej pory plusy pokrywały minusy. Pewnie stąd, z mojej perspektywy przyzwoity rodzinny film, w sam na ten rodzinny czas.
Smutne kino, rozlazłe kino. To mi pasujeAscetic pisze: ↑31-12-2023, 02:26Refleksja żadna. Z tego filmu, dla mnie. To, że z gówna powstaliśmy, i w gówno się obrócimy, jak ktoś szybko złapie, sprawniej w tym gównie popłynie. To, że wieczne rozczarowanie, jest wieczne, też warto szybko przyswoić. Tak jak to, że porażka czyha na sukces. Też, i tym łatwiej się człowiek nie rozczaruje się. Choć jako lubimiś lejzi & smutnego kina, zasadniczo film mi się podobał. Dalej (choć/ pomimo story) będę uważał, że w jedno warto inwestować. W wąskie stadko, taką małą wataszkę, nawet 2-3 osobową. Mniej gorzko wówczas, nie, nie słodko. Choćby dlatego, że czasem trzeba coś dla tego składu od siebie oddać, kawałek siebie urwać. Mi do tej pory plusy pokrywały minusy. Pewnie stąd, z mojej perspektywy przyzwoity rodzinny film, w sam na ten rodzinny czas.
Zaliczone, no i podobało się, dzięki za polecenie.Polecam taką ciekawostkę. Czarna komedia, ale pełna nietypowych niespodzianek.
To ten od The Rubber czyli Morderczej Opony, bdb rezyser, mocno zryty
O Paniczu, ale to tylko przygrywka i wstęp do wspaniałego "Pearl", gdzie ta sama aktorka (nie będę już zdradzał szczegółów, ale link jest dość ciekawy) odgrywa taką rolę, że ho ho. Całość znakomita, a ostatnie piętnaście minut to jest jedna z najlepszych rzeczy, jakie widziałem w gatunku, i bez wątpienia najbardziej szalona gra aktorska, jaką widziałem kiedykolwiek w horrorze.SamborWilk pisze: ↑01-01-2024, 17:26
Obejrzałem zachęcony opiniami m.in. kolesia z horrorshow, no i ze względy na główną aktorkę oczywiście![]()
Niestety nie mój klimat, taki pseudo horror - ni to slasher ni horror.
Oczywiście główna żeńska rola bdb!
Wiem i będę oglądał, tyle że w najbliższy weekend bo czasu nie starczyło. Średnia ocen zdecydowanie lepsza niż dla "X" daje nadzieje że będzie dobrze.Lukass pisze: ↑02-01-2024, 00:13O Paniczu, ale to tylko przygrywka i wstęp do wspaniałego "Pearl", gdzie ta sama aktorka (nie będę już zdradzał szczegółów, ale link jest dość ciekawy) odgrywa taką rolę, że ho ho. Całość znakomita, a ostatnie piętnaście minut to jest jedna z najlepszych rzeczy, jakie widziałem w gatunku, i bez wątpienia najbardziej szalona gra aktorska, jaką widziałem kiedykolwiek w horrorze.SamborWilk pisze: ↑01-01-2024, 17:26
Obejrzałem zachęcony opiniami m.in. kolesia z horrorshow, no i ze względy na główną aktorkę oczywiście![]()
Niestety nie mój klimat, taki pseudo horror - ni to slasher ni horror.
Oczywiście główna żeńska rola bdb!
A wkrótce ma jeszcze być wielki finał tej wielopiętrowej historii, czekam z niecierpliwością.