Jak obchodzicie święta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Jak obchodzicie święta?
Ograniczenia są dla słabych.
-
- weteran forumowych bitew
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ok salatka zrobiona, czas skonczyc te gloduwki i sie porzadnie nawpierdalac
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Heh u mnie podobnie. Sloj kieleckiego, tuzin jajek - jutro wyzera.
Dodajecie jablko do jarzynowej (ja zazwyczaj stosuje, niestety nie mialem zadnej renetki i powedrowalo slodkie ale ogury zbalansuja).
Dodajecie jablko do jarzynowej (ja zazwyczaj stosuje, niestety nie mialem zadnej renetki i powedrowalo slodkie ale ogury zbalansuja).
- Triceratops
U mnie identyko, tuzin jaj i sloj kieleckiego. Choc jaj pewnie dorzuce.
japko i tzebula musi byc
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
No ja odczekuje, bo ostatnio cebulka chyba polezala za dlugo obkrojona i salatka zgorzkniala.
Tez czasem zwiekszam proporcje jajec (wiadomo jajca niezastapione), no i majonez musi byc wiele - niektorzy unikaja i wychodzi spierdolona ale "light", przy stole nikt nie zajaknie sie Bo w zlym tonie. Wygodnie byc na LC lifestajlu.
Tez czasem zwiekszam proporcje jajec (wiadomo jajca niezastapione), no i majonez musi byc wiele - niektorzy unikaja i wychodzi spierdolona ale "light", przy stole nikt nie zajaknie sie Bo w zlym tonie. Wygodnie byc na LC lifestajlu.
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Dokładnie. Od zawsze pamiętam, że było jabłko i cebulą plus majonez oczywiście. Sałatka rules, ale lubię też flaczki mimo, że niektórych brzydzą. Noni flaczki najlepiej jak pierneTriceratops pisze: ↑30-03-2024, 15:43U mnie identyko, tuzin jaj i sloj kieleckiego. Choc jaj pewnie dorzuce.
japko i tzebula musi byc
Ostatnimi czasy rzadko sięgam po alko, ale mam ochotę na bimberek z kokosem pod te Jare Gody
Everyone loves you when you are dead
- Triceratops
flaki de best i wontrubla
a cebuli duzo nie wolno wlasnie dawac, bo gorzknieje i szybko kisnie nawet w loduwie. I trza smak lamac kartoflem wtedy bo wyciaga slone i gorzkie
a cebuli duzo nie wolno wlasnie dawac, bo gorzknieje i szybko kisnie nawet w loduwie. I trza smak lamac kartoflem wtedy bo wyciaga slone i gorzkie
woodpecker from space
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Ofkors, że kartofel też. Czasem zamiast cebuli daje por, no i ja lubię z groszkiem konserwowm.Triceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:38flaki de best i wontrubla
- Triceratops
No groszek tez mus, bez tego jest niekompletna. Najbardziej mnie wkurwia jednak jak ktos doda kukurydzy, od razu jest to niejadalne i dyskwalifikacja.
To jest jebana plaga, albo malo majonezu i wpierdala sie sucha albo jakies weganskie gowno bez zoltek
woodpecker from space
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
U rodziny mojej narzeczonej mają na to sposób. Po prostu przyrządzają sałatkę bez majonezu a każdy dodaje tyle majonezu na ile ma ochotę już u siebie na talerzu.Triceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:48No groszek tez mus, bez tego jest niekompletna. Najbardziej mnie wkurwia jednak jak ktos doda kukurydzy, od razu jest to niejadalne i dyskwalifikacja.
To jest jebana plaga, albo malo majonezu i wpierdala sie sucha albo jakies weganskie gowno bez zoltek
- Triceratops
tylko co wtedy jak polowa jest #teamKielecki a polowa #teamWiniary?
woodpecker from space
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Cisną z siebie bekę jak przy kibicowaniu. Narzeczona jest za Lechem Poznań a jej bracia za LegiąTriceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:55tylko co wtedy jak polowa jest #teamKielecki a polowa #teamWiniary?
- Rejwan
Byłem ostatnio w fabryce majonezu i tam mi pan wytłumaczył skąd się bierze ta ciągła wojna między Kieleckim i Winiary. Głównie chodzi o to, że są to majonezy do innych produktów, przez co bierze się takie zamieszanie, bo jedni jedzą z jednym, drudzy z drugim i się dziwią, że ci pierwsi mogą jeść z tym drugim.Triceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:55tylko co wtedy jak polowa jest #teamKielecki a polowa #teamWiniary?
No i to mniej więcej się dzieli tak, że Kielecki jest do kanapek, do sałatek, do parówek i do jajek a Winiary jest do wyjebania.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Sam nie jadam, ale przeczytalem zonie ktora twierdzi, ze Winiary skladem jest najblizszy prawdziwemu domowemu majonezowi i ma.najmniej chemikalsowRejwan pisze: ↑30-03-2024, 17:36Byłem ostatnio w fabryce majonezu i tam mi pan wytłumaczył skąd się bierze ta ciągła wojna między Kieleckim i Winiary. Głównie chodzi o to, że są to majonezy do innych produktów, przez co bierze się takie zamieszanie, bo jedni jedzą z jednym, drudzy z drugim i się dziwią, że ci pierwsi mogą jeść z tym drugim.Triceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:55tylko co wtedy jak polowa jest #teamKielecki a polowa #teamWiniary?
No i to mniej więcej się dzieli tak, że Kielecki jest do kanapek, do sałatek, do parówek i do jajek a Winiary jest do wyjebania.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Triceratops
To troche slabo, bo
https://www.money.pl/gospodarka/kieleck ... 6912a.html
https://www.money.pl/gospodarka/kieleck ... 6912a.html
Dr Wrzosek jasno wskazuje, że Kielecki ma o wiele lepszy skład od majonezu Winiary. Zaznacza jednak, że "oba majonezy są bardzo kaloryczne, ale trochę mniej tłuszczu i kalorii ma majonez Kielecki". Dodał także, że Kielecki od 1959 roku jest produkowany przez firmę Społem, czyli jest w 100 proc. polski.
MAJONEZ KIELECKI SKŁAD: Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). Bez substancji konserwujących.
Majonez Dekoracyjny WINIARY jest wykorzystywany do kanapek, jaj, wędlin na zimno. Składniki: olej rzepakowy, żółtko jaja 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E385), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
woodpecker from space
- Rejwan
Czyli potwierdza się stare porzekadło "słuchaj żony a daleko zajdziesz"Triceratops pisze:To troche slabo, bo
https://www.money.pl/gospodarka/kieleck ... 6912a.htmlDr Wrzosek jasno wskazuje, że Kielecki ma o wiele lepszy skład od majonezu Winiary. Zaznacza jednak, że "oba majonezy są bardzo kaloryczne, ale trochę mniej tłuszczu i kalorii ma majonez Kielecki". Dodał także, że Kielecki od 1959 roku jest produkowany przez firmę Społem, czyli jest w 100 proc. polski.MAJONEZ KIELECKI SKŁAD: Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). Bez substancji konserwujących.Majonez Dekoracyjny WINIARY jest wykorzystywany do kanapek, jaj, wędlin na zimno. Składniki: olej rzepakowy, żółtko jaja 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E385), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Triceratops
Moc zmartwychwstalego Jezusa potrafi pogodzic zwasnione strony!!Szalony Opos pisze: ↑30-03-2024, 16:56Cisną z siebie bekę jak przy kibicowaniu. Narzeczona jest za Lechem Poznań a jej bracia za LegiąTriceratops pisze: ↑30-03-2024, 16:55tylko co wtedy jak polowa jest #teamKielecki a polowa #teamWiniary?![]()
woodpecker from space