Widziałem to. Nawet się odnalazłem

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
No mocna teza że elektorat Palikota głosował na Holownie / PSL. Szczerze wątpię. Prędzej Lewica lub KO.Hatefire pisze: ↑04-04-2024, 17:58Dokładnie ci sami co głosowali na Petru, Palikota, Kukiza. Podejrzewam, że w ostatnich wyborach te elektoraty podzieliły się między Przerośniętego Ministranta, a Konfederastów, w różnych proporcjach. Dodaj do tego bazę PSL plus tych co na wszystko byle nie PiS i masz wynik. Zresztą od kilku wyborów powtarza się schemat "nowej twarzy", "kandydata antysystemowego". Za każdym razem kto inny korzysta.
Wiem, że nie lubisz odpowiadać na pytania i różnie u ciebie bywa z argumentowi.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Wy tu heheszki, a na zachodzie (na pewno w Anglii) taki system z zadziwiającą skutecznością funkcjonuje.
xD
Jak Polska ma się zmienić, skoro obywatele tak marnie siebie oceniają?
Rozpoznanie problemu to podstawa udanej terapiimistrzsardu pisze: ↑05-04-2024, 06:50Jak Polska ma się zmienić, skoro obywatele tak marnie siebie oceniają?
Dwie. Nie łap za słówka. To ona proponuje jakieś kurwa niebinarne, ich, onych, to. Najlepsze jest to, że jak pokazała sonda na tym forum światłych ludzi, są tutaj tacy co na lewicę i jej program oraz światopogląd głosowali. Rak mózgu. XD
Ale kogo jako Polak mam krytykować? Już kiedyś, to tłumaczyłem Pacjentowi. Pomijając, że nie traktuję przynależności do jakiegoś narodu jako zalety/wady, tylko jako pewną cechę obiektywną. Oczy mam koloru szarego i tyle. Podobnie jestem Polakiem i tyle. Bo moi rodzice są Polakami, urodziłem się na terytorium Polski, język polski jest moim ojczystym, poza tym potrafię sypać cytatami z "Psów" i wiem co oznacza godzina 21:37. Urodziłbym się 100 km na południe, to zamiast wódki pod siatkówkę waliłbym piwo pod hokej. No i tak się składa, że mieszkam w Polsce wśród Polaków (na marginesie dlatego drażnią mnie patrioto-mędrki z Czikago czy Lądku-Zdrój), to wkurwia mnie Polska i Polacy. No ja jestem w stanie sobie wyobrazić, że nie wiem Portugalia jest bardziej chujowa. No tylko, że Portugalię mam w dupie. Co najwyżej kiedyś na urlop tam pojadę, a moje zainteresowanie jest takie jak innymi krajami. Fajnie poczytać o innej kulturze, krajobrazie, historii itp.mistrzsardu pisze: ↑05-04-2024, 08:17Jasne. To raczej takie samobiczowanie jak "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka...", polaki cebulaki itd. Nie kupuję tego.
Dokładnie.Hatefire pisze: ↑05-04-2024, 08:39Ale kogo jako Polak mam krytykować? Już kiedyś, to tłumaczyłem Pacjentowi. Pomijając, że nie traktuję przynależności do jakiegoś narodu jako zalety/wady, tylko jako pewną cechę obiektywną. Oczy mam koloru szarego i tyle. Podobnie jestem Polakiem i tyle. Bo moi rodzice są Polakami, urodziłem się na terytorium Polski, język polski jest moim ojczystym,
Musiałem wygooglować o co kaman xDwiem co oznacza godzina 21:37.
Rozumiem. Pamiętam schyłek PRL, przełom 89 roku cały ten syf, kiłę i mogiłę. Widzę też Polskę w roku 2024. Praca, którą wykonaliśmy jest tytaniczna. W 1988 trzy państwa były na mniej więcej tym samym poziomie gospodarczym Polska, Ukraińska SSR i Korea Południowa. Nie jesteśmy Koreą, to fakt. Na szczęście nie jesteśmy też Ukrainą. Nasz sukces gospodarczy wydarzył się dzięki naszym rodzicom i nam. Naprawdę jest w nas moc, skupianie się na wadach i przywarach nic moim zdaniem nie wnosi. Piszę tak bo dla mnie zazwyczaj szklanka jest do połowy pełna, pewnie z tego wynika moje podejście.Hatefire pisze: ↑05-04-2024, 08:39Ale kogo jako Polak mam krytykować? Już kiedyś, to tłumaczyłem Pacjentowi. Pomijając, że nie traktuję przynależności do jakiegoś narodu jako zalety/wady, tylko jako pewną cechę obiektywną. Oczy mam koloru szarego i tyle. Podobnie jestem Polakiem i tyle. Bo moi rodzice są Polakami, urodziłem się na terytorium Polski, język polski jest moim ojczystym, poza tym potrafię sypać cytatami z "Psów" i wiem co oznacza godzina 21:37. Urodziłbym się 100 km na południe, to zamiast wódki pod siatkówkę waliłbym piwo pod hokej. No i tak się składa, że mieszkam w Polsce wśród Polaków (na marginesie dlatego drażnią mnie patrioto-mędrki z Czikago czy Lądku-Zdrój), to wkurwia mnie Polska i Polacy. No ja jestem w stanie sobie wyobrazić, że nie wiem Portugalia jest bardziej chujowa. No tylko, że Portugalię mam w dupie. Co najwyżej kiedyś na urlop tam pojadę, a moje zainteresowanie jest takie jak innymi krajami. Fajnie poczytać o innej kulturze, krajobrazie, historii itp.mistrzsardu pisze: ↑05-04-2024, 08:17Jasne. To raczej takie samobiczowanie jak "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka...", polaki cebulaki itd. Nie kupuję tego.
Edit: Jak pisał Żeromski „Trzeba rozrywać rany polskie, żeby się nie zabliźniły błoną podłości”