Co my tu mamy - tribute to John Wick, posypane lekko Kill Billem, owędzone Oldboyem... Taka mikstura. Nie do końca moje kino, ale nie nudziłem się, Akcja non stop, dobry podkład muzyczny i nie pierdolą się w tańcu gangsterzy. Przemoc +1000.
To mi niestety nie siadło. Jeżeli chodzi o pająki to jednak Arachnophobia rulezzzz.
serio ? dawno nie oglądałem ale kiedyś mnie bawiło, nawet w kinie byłem
Tak, ja tez, to takie bardzo wczesne wspomnienie bo mialem 7 lat, ale jedna scene pamietalem. Smialem sie praktycznie tylko pod koniec, reszta to takie meh.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
serio ? dawno nie oglądałem ale kiedyś mnie bawiło, nawet w kinie byłem
Tak, ja tez, to takie bardzo wczesne wspomnienie bo mialem 7 lat, ale jedna scene pamietalem. Smialem sie praktycznie tylko pod koniec, reszta to takie meh.
niektóre filmy się słabo starzeją gdy się oglądało tylko za dzieciaka
coś takiego miałem z Robin Smrodem w rajtuzach, kiedyś lałem cały film ze śmiechu a jak se go kupiłem na dvd było właśnie takie meh
srabójcy
Angie Dickinson Lee Marvin wiadomo ale film to takie romansidło bardziej
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
scenarzysci niedawno strajkowali w stanach, wg mnie za pisanie takiego gówna powinni ich wszystkich wyjebać z roboty ale jak są same potworki bez ludzi to jest fajnie
Rebecca Hall ma głupi fryc
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
Ano fajne - Nicholson to byl miszcz nad miszcze. Te niektore filmidla z 70s/80s z jego udzialem to glownie dla jego kreacji warto obczajac. Imo najwybitniejszy aktor Hollywoodu+ gdybym mial wybrac JEDNA jedyna kreacje to ta Randall's McMurphy'ego z Lotu
Ano fajne - Nicholson to byl miszcz nad miszcze. Te niektore filmidla z 70s/80s z jego udzialem to glownie dla jego kreacji warto obczajac. Imo najwybitniejszy aktor Hollywoodu+ gdybym mial wybrac JEDNA jedyna kreacje to ta Randall's McMurphy'ego z Lotu
Uwielbiam typa. Mial kilka bardzo dobrych - bo totalnie rozniacych sie od siebie - rol. Bez konkretnej kolejnosci, ale jesli nie widziales to polecam (pomijam najbardziej znane filmy): Wilk, Chinatown, Listonosz zawsze dzwoni dwa razy, Ostatnie Zadanie.
Zwlaszcza ten ostatni jest chyba dosc malo znany w PL, a to kawal dobrego kina cos jak boys night out, dobrze ukazany nerwowy vibe US w tamtym czasie no i sceny w burdelu miod.
Uwielbiam typa. Mial kilka bardzo dobrych - bo totalnie rozniacych sie od siebie - rol. Bez konkretnej kolejnosci, ale jesli nie widziales to polecam (pomijam najbardziej znane filmy): Wilk, Chinatown, Listonosz zawsze dzwoni dwa razy, Ostatnie Zadanie.
Zwlaszcza ten ostatni jest chyba dosc malo znany w PL, a to kawal dobrego kina cos jak boys night out, dobrze ukazany nerwowy vibe US w tamtym czasie no i sceny w burdelu miod.
Ogladalem Lata temu ale musialbym sobie przypomniec - na kanale Ale Kino! lecialy niegdys cale sety filmow z Jackiem.
Wilk I Chinatown to raczej sa bardzo znane I popularne. Chinatown - kult.
Z innych swietnie sa Porozmawiajmy o kobietach, Krol Marvin Gardens, Fortuna czy Chwasty; z pozniejszych chocby Hoffa i About Schmidt (to juz bardzo pozne, moze ostatnia jego wielka rola).
Z tego co patrze jednak teraz na filmweb to mase rzeczy nie widzialem I chetnie poszukam.
scenarzysci niedawno strajkowali w stanach, wg mnie za pisanie takiego gówna powinni ich wszystkich wyjebać z roboty ale jak są same potworki bez ludzi to jest fajnie
Rebecca Hall ma głupi fryc
Tu masz coś porządnego, a nie jakieś jaszczurki i małpiszony. Szanuj się, Man!!
Na razie nie byliśmy w stanie obejrzeć na jeden raz, żona płacze, a i mi trochę gardło ściska. Historia życia Louis Waina, malarza kotów, który w naszych klimatach stał się znany dzięki okładkom Current 93.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.