POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: POlitykowanie

11-06-2024, 09:44

E... no Tusk jednak poglądy jakieś ma. I to być może dosyć wyraziste. Co innego oczywiście głoszenie tych poglądów - to się zazwyczaj politycznie nie opłaca. Mnie z resztą bardziej niż poglądy interesuje jego wizja przyszłości i kierunku rozwoju tego kraju - także w kontekście naszej pozycji w Europie. To jest coś czego powinno się oczekiwać od każdego przejmującego władzę niezależnie od poglądów.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

11-06-2024, 09:48

Olo pisze:
E... no Tusk jednak poglądy jakieś ma. I to być może dosyć wyraziste. Co innego oczywiście głoszenie tych poglądów - to się zazwyczaj politycznie nie opłaca. Mnie z resztą bardziej niż poglądy interesuje jego wizja przyszłości i kierunku rozwoju tego kraju - także w kontekście naszej pozycji w Europie. To jest coś czego powinno się oczekiwać od każdego przejmującego władzę niezależnie od poglądów.
Znaczy może ma, tylko ich nie ujawnia. Pewnie biorąc pod uwagę jego przeszłość, to radykalny libek, neoliberał, co więcej z skrętem konserwatywnym. Tylko w praktyce politycznej uprawia totalny nihilizm. Jak wiatr zawieje tak się deklaruje.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 09:51

trup pisze:
11-06-2024, 09:42
aha... a Putin?
A chuj mnie obchodzi Putin. Z tego co wiem nie jest kandydatem w jakichkolwiek wyborach w Polsce, w przeciwieństwie do Tuska.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-06-2024, 10:09

frankmullen pisze:
10-06-2024, 20:37
Ja mam w domu piec na brykiet. Dostałem w ub. roku wiadomość, że mogę go używać do 2027 roku. Czym mam palić później?
Gazem, Tusk z Pawlakiem wynegocjowali kiedyś podobno jakieś umowy na gaz. Umowa miała być chyba do 2137 roku na cześć Naszego Papieża. Nie pamiętam szczegółów ale pewnie PiS wszystko zepsół...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
olgims
weteran forumowych bitew

11-06-2024, 10:13

frankmullen pisze:
10-06-2024, 20:20
olgims pisze:
10-06-2024, 19:41
frankmullen pisze:
10-06-2024, 19:31

Które partie chcą naprawić Unię? Bo jakoś nie słyszę niczego, co by sugerowało, że obrany kurs ma się zmienić?
no zastanówmy się - pewnie te, które są pro-unijne?
Czy może te partie, które jak Grigorij szczęść boże powiedział - do Brukseli nadciąga Mordor - wprost chcą dezintegracji unii?
Hmm, ciekawe komu może zależeć na naprawie Unii w obliczu obecnych zagrożeń ekonomicznych/srodowiskowych, społecznych i militarnych bardziej?
No nie wiem... może jakby mi to ksiądz narysował chujem na ołtarzu to bym zrozumiał.
Natomiast moje przemyślenia powyborcze - są w tym kraju podludzie (tzw bezmózgie bydło), którzy oddali swój głos na obajtkow kaminskich i wonsikow - to jest kurwa hańba i brak godności, a nie fakt tego, że nie będziesz mógł pierdziec w korku swoim 25letnim dieslem.
I tu właśnie się kompletnie rozmijamy. Te wszystkie "pro-unijne" partie w Polsce nie robią ani nie mówią niczego, co by miało spowodować, że Unia zejdzie z samobójczego kursu. Nie widzę żadnej refleksji nad tym co idzie nie tak. Proponuję jeszcze więcej dyskusji o tym ile mamy płci, więcej wrzutek typu "jedzmy robaki zamiast schabowego", więcej absurdalnych zakazów, jeszcze więcej filmów typu "Zielona granica" i litowania się nad biednymi migrantami. Na pewno te wszystkie znienawidzone przez ciebie kacapskie twory stracą poparcie. Gwarantuję!
A to, że ludzie głosowali na takie kreatury jak Kamiński czy Wąsik, to hańba i przyczynek do tego, że moja mizantropia rośnie codziennie w tempie geometrycznym.
Aha... I jeszcze jedno. Być może dla ciebie kwestia wyboru tych debili i im podobnych jest kwestią najważniejszą, ale musisz, albo choć powinieneś zrozumieć, że dla wielu innych ważniejsze jest to, czy i czym będą mogli ogrzać swoją chałupę, albo czy będą mieli czym dojechać do pracy. Ludzie mają różne priorytety, you know?
czyli problemem jest liczba płci, jedzenie robaków, film zielona granica i "inne zakazy", którymi miejmy nadzieję, zajmą się kacapskie twory w europarlamencie. Tak to ma faktycznie sens. Dobrze, że dla ciebie najważniejsze nie jest czym ludzie będą jeździć do pracy i czym w piecu palić, tylko jak będą na siebie mówiły dziewczynki w różowych włosach. Pewnie pedały razem z imigrantami wchodzą ci już do wanny. Proponuję wizytę u lokalnego egzorcysty, żeby odpędzić zmory unii z tej ziemi!
Sorry kurwa ale tych bredni zastraszonych zła unia misiów już się nie da traktować poważnie. Chcesz sobie Franke wierzyć w te kacapskie bzdury to wierz i się bój, kto ci kurwa broni? Ale nie dziw się, że ktoś może ci to wytknąć.
Natomiast będzmy konkretni -
Ile zjadłeś w tym roku robaków? Kto kazał ci je jeść? Czy chociaż były atestowane?
Ile Franke masz teraz płci? Unia uchwaliła ci jakaś nowa? Od jutra przestaniesz mieć pindola? Sam będziesz sobie musiał uciąć czy będą jakieś ambulatoria amputacyjne? Podobnie jak ty, wszędzie natykam się na unijne zakazy, normalnie wyjść z chaty nie można bo mnie już komisarz z miernikiem goni. Ile razy widziałeś te zieloną granicę? Ja np ani razu bo mnie chuja obchodzą obdartusy na granicy - są służby, które mają sobie z tym radzić. Ale widzę, że w środowiskach kato-konserwatywnym Holland tym filmem wywołała jakieś historyczne spustoszenie. Strasznie to zabawne, że fikcja na ekranie może komuś tak namieszać we łbie. No i pytam się czy te obdartusy już ci wchodzą do wanny? Czekają na progu? A nie to tylko jak zwykle żebrzący na remont kościoła proboszcz. Jak masz problem czym będziesz chatę ogrzewał za kilka lat, to może po prostu zajmij się rozwiązaniem a nie plakaniem bo zła unia. Proste jak jebanie. Chyba, że po prostu lubisz się bać i płakać i taki twój urok.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-06-2024, 10:15

Hatefire pisze:
trup pisze:
aha... a Putin?
A chuj mnie obchodzi Putin. Z tego co wiem nie jest kandydatem w jakichkolwiek wyborach w Polsce, w przeciwieństwie do Tuska.
Miał akurat całkiem pokaźną reprezentację na listach Konfederacji.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 10:54

Bloodcult pisze:
No ok, ale co to ma do oceny Tuska. Na marginesie przypominam, że wrzucił na listy pewnego kolesia, który pisał publicystykę i beletrystykę, że Polska powinna iść ramię w ramię z Rosja zanim to było modne. To, że Konfa jest chujowa, to inna kwestia.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

11-06-2024, 10:58

Ja sobie z boku obserwuję i tylko mnie bawi obecny trend, że ci co sami z putinem chcieli współpracować, teraz straszą putinem i wszędzie widzą agenturę. Zobaczcie jak szybko zmieniła sie narracja, ci sami którzy wcześniej byli "hitlerowcami" i "naziolami", teraz są "putinowcami". I dupa cicho, nie zadawać pytań i łykać narrację, bo bedziesz mial jeden z drugim ruskie czolgi pod oknem.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-06-2024, 11:07

Bloodcult pisze:
Hatefire pisze:
trup pisze:
aha... a Putin?
Usuwam pierwotnie napisane, bo doczytałem kolejny wpis pochlasta w innym wątku. xD Tu to, a tam, że koleś ma spoko "poglądy". Raczycho.
Poro
Awatar użytkownika
trup

11-06-2024, 11:26

Hatefire pisze:
trup pisze:
aha... a Putin?
Aha... ale w sumie nie wiadomo czy Putin nie zagwarantuje sobie miejsca w naszym systemie politycznym.
To co... Putin maladiec ili eta suka bladź? Ziom czy lamus?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 11:37

trup pisze:
Aha... ale w sumie nie wiadomo czy Putin nie zagwarantuje sobie miejsca w naszym systemie politycznym.
Ale co to za rożróżnienie? To znaczy wg ciebie nie da się nie lubić i Putina i Tuska? Oczywiście w innych stopniu i z innych przyczyn.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

11-06-2024, 13:31

olgims pisze:
11-06-2024, 10:13
(...)razem z imigrantami wchodzą ci już do wanny(...)
nicram, głupia sprawa, ale rząd już się zmienił i to już nie żadni biedni imigranci tylko agresorzy szkoleni przez FSB i białoruskie KGB, a Ty za promowanie kacapskiej ideologii oficjalnie lądujesz w worku z ruskimi agentami - jeszcze tylko Ascetic gdzieś przyłapiemy (tu musi mi ktoś pomóc, bo przyznam, że jego dłuższych postów zazwyczaj nie czytam) i i oficjalnie mamy w 100% moskalskie forume. Można restować licznik i zaczynać zabawę od nowa!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

11-06-2024, 14:37

Hatefire pisze:
11-06-2024, 11:37
trup pisze:
Ale co to za rożróżnienie? To znaczy wg ciebie nie da się nie lubić i Putina i Tuska? Oczywiście w innych stopniu i z innych przyczyn.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 14:46

trup pisze:
11-06-2024, 14:37
No to po grzyba zadałeś mi to pytanie? Rozumiem, że można nie lubić moich poglądów, ale akurat w dziedzinie Rozsądnego Konserwatysty i Genialnego Stratega z Petersburga, zawsze były jasne i komunikowane wprost. Podobnie jak wobec jego polskiej ekspozytury, zgrupowanej w wiadomej partii.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

11-06-2024, 14:49

No właśnie... kto "było komunikowane"? Bo Ty tak średnio.
Awatar użytkownika
trup

Olo pisze:
otóż to.
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 14:52

trup pisze:
W sensie jesteś w stanie wyciągnąć mi cytat, że wspieram Rosję czy Konfederosję? Życzę powodzenia i czekam z niecierpliwością.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

11-06-2024, 14:54

Hatefire pisze:
11-06-2024, 14:52
trup pisze:
W sensie jesteś w stanie wyciągnąć mi cytat, że wspieram Rosję czy Konfederosję? Życzę powodzenia i czekam z niecierpliwością.
Bo ja wiem... a potępiasz?
Kim jest dla Ciebie Putin?
Awatar użytkownika
Hatefire

11-06-2024, 14:58

trup pisze:
11-06-2024, 14:54
Bo ja wiem... a potępiasz?
Kim jest dla Ciebie Putin?
Serio tyle razy wypowiadałem się na ten temat, choćby w temacie na temat Ukrainy, że nie widzę powodu, żeby powtarzać, bo ktoś z powodu pierdolca, w związku z polityczną polską bieżączką ma jakieś wątpliwości. Ale dam ci koło ratunkowe. Na temat tzw "cywilizacji rosyjskiej" mam zdanie mniej więcej takie jak Karol Marks.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sybir

11-06-2024, 15:03

To jest, zdaje się, koło "ratunkowe". ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ