AI Art
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AI Art
^ Niezłe!!
- hcpig
Doskonały materiał o tym, jak AI w samonapędzającej się spirali szaleństwa kompiluje i wyrzyguje kontent w oparciu o dane o popularności jego składowych, nieświęte hybrydy jakie przy tym powstają świadczą o tym, że nikt tego nawet nie próbuje kontrolować.
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie wiem, kto to jest, ale to sama prawda, o czym zreszta niedawno napominalem. Jej podsuwa inne rzeczy niz mi, w moim przypadku FB uznalo, ze zaciekawia mnie "stare" "zdjecia" udowadniajace, ze giganci istnieja albo istnieli, ale w komentarzach dzieje sie dokladnie to samo.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"STWORZYŁEM BLACK METAL PRZY UŻYCIU AI"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Najwyższy czas wylogować się z social media. To jest jakiś kurwa obłęd.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
- rasowy masterfulowicz
Maria z dziś
Jesteśmy świadkiem początku końca. Sądzę, że za kilka lat AI będzie robić większość muzyki, pisać znakomitą większość książek i scenariuszy filmowych.
Twórca tworzy swój świat, który zderza ze światem odbiorcy. Artystyczna kreacja do jednych przemawia, a do innych nie. Jeśli chce się trafić do większej liczby odbiorców należy przewidzieć ich zapotrzebowania. Stworzyć produkt, który zyska szerokie uznanie. Czasami coś takiego powstawało z przypadku, najczęściej jednak było efektem zimnej kalkulacji.
AI nie będzie musiało niczego przewidywać, bo ma dostęp do wiedzy, do której nigdy nie miał żaden człowiek. Potrafi tę wiedzę wykorzystywać z dużo większą szybkością niż ludzki umysł.
Już parę lat temu czytałem o tym, że największym bogactwem Netfixa jest wiedza na temat reakcji, zachowań i upodobań widza. Na co reaguje najbardziej entuzjastycznie, które sceny przewija by obejrzeć ponownie, do czego najchętniej wraca. To właśnie ta wiedza miała służyć w przygotowaniu kolejnych produkcji filmowych.
Wkrótce (jeśli już tak nie jest) za fabułą filmów nie będzie stał człowiek tylko AI. W bardzo niedalekiej przyszłości (jeśli już tak nie jest) AI będzie tworzyć poczytne książki oraz muzykę bijącą rekordy popularności.
Tymczasem Layne Staley zmartwychwstał i wrócił do Alice In Chains (link w komentarzu). Ponoć głos nic mu się nie zmienił. Ja tego nie wiem, bo nie przesłuchałem - bojkotuje AI do tego stopnia, że wciąż płacę ludziom za rzeczy, które szybciej i za darmo mógłbym zrobić za pomocą chatgpt.
Wiem, że to donkiszoteria i sam niczego nie powstrzymam, tak jak kupując płyty nie powstrzymałem eksplozji popularności plików mp3 i później streamingów. Czasami jednak walka jest celem samym w sobie i warto ją podjąć nawet jeśli nie ma perspektyw na zwycięstwo.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- tomekw48
- w mackach Zła
AI nie zagra koncertu. Muzyka na żywo z żywymi muzykami nigdy nie umrze.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Żułek
hologramy zagrają

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
Ale on pisze o tworzeniu muzyki a nie graniu koncertów.
BTW wszyscy skupiają się na tworzeniu muzyki niejako od zera a co gdyby zadać AI jakieś bardziej konkretne taski. Zobaczcie na muzykę prawicową, hop hop jest coś takiego? No nie, my sami jesteśmy na forum muzyki głownie lewicującej, lewicowej lub skrajnie lewicowej więc to ma zrobić taki za przeproszeniem alt-prawicowy kuc? A wziąłby dyko Dismember albo Obitewary i by mu AI skonwertowało teksty oraz wygenerowało wokal pod odpowiednią linię partyjną - problem braku niegównianej muzyki prawicowej solved.
Yare Yare Daze
- Hatefire
Jak już, to jest forum muzyki eskapistycznej. Bo właśnie eskapizm, to zawsze było jądro muzyki metalowej. Stąd te upodobanie do kiczu, makabry, groteski i tym podobnych. Nawet jak kryło się za tym jakieś drugie dno, to było to tym maskowane. Dlatego właśnie pokochałem ten gatunek.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- hcpig
Niech Ci będzie, w każdym razie są ludzie, którzy za pomocą AI będą sobio mogli ideologicznie konwertować muzykę. Nu-Endecki Napal Death? Buddyjski Marduk? Albo tak jak z filmami i grami, dubbingowanie płyt z muzyką na lokalne języki.
Yare Yare Daze
- Hatefire
No to niech konwertują. Tylko, że przystopują ich prawa autorskie. "Billie Jean" Jacksona, z neo nazistowskim tekstem szybko YouTube i inne podobne kanały, social media je zablokują. W przypadku Napalm Death będzie tak samo. Zostaną do przerabiania jakieś niszy nisz. Z kapitalizmem nikt nie wygrał.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- weteran forumowych bitew
zajebiste jest to apokaliptyczne pierdolenie. nie wiem czy pamiętacie ale parę lat temu karierę robiło słowo "nano". Wszystko było w nanotechnologii - szampony, ubrania, garnki, lakiery itd niestety z nano został null więc mamy obecnie hype na słowo klucz -a.i. czekam na szampony projektowane przy użyciu ai, proszki do prania z zaprogramowanymi przez ai cząsteczkami usuwającymi plamy lepiej niż nano-czasteczki. Czekam też, aż do Polski dojdzie w końcu informacja sprzed kilku miesięcy, że w silicon valley tzw. tech-gurus już licza straty związane z nieudanym hypem na ai. Jak jeszcze weźmiemy pod uwagę fakt, że te chat-boty i inne gówna do generowania prostego gowna nie mają za wiele wspólnego z a.i. to podejrzewam, że moda przeminie tak szybko jak się pojawiła. Od czasu do czasu rozgłos zyska jakaś związana z tym faktem ciekawostka i karawana jedzie dalej.
teraz czekam na fuzje nano i kwantów ze spinnem geometrii nieeuklidesowej.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
połowa chatbotów pchanych przez korpo opiera się na scenariuszach wjebywanych tam masowo z palca, chuja to jest warte i nawet klienci już za bardzo nie chcą tego brać bo niezbyt często to cokolwiek usprawnia.
rzułf
-
- w mackach Zła
https://futurism.com/man-arrested-fake-bands-streams-ai
Koleś jest jebanym geniuszem zbrodni. To jest zajebiste

Koleś jest jebanym geniuszem zbrodni. To jest zajebiste

- Ascetic
To akurat byłoby niezłe. W końcu cymbał co tu śmigał, nie wiłby się pytany, jak to się dzieje, że przy jego "poglądach" ND jest brylantowe.
Poro
- Ascetic
Zauważ, że ci sami co srają pod palące się elektryki, nawet ostatnio hulajki elektryczne, tutaj też dostrzegają zagrożenie na miarę choćby komety, co leci, leci i jakoś spaść nie może. A takie GMO? A takie 5G?* Ciekawe dlaczego tak mają? Nie wiem, ale się domyślam ....olgims pisze: ↑11-09-2024, 19:03zajebiste jest to apokaliptyczne pierdolenie. nie wiem czy pamiętacie ale parę lat temu karierę robiło słowo "nano". Wszystko było w nanotechnologii - szampony, ubrania, garnki, lakiery itd niestety z nano został null więc mamy obecnie hype na słowo klucz -a.i. czekam na szampony projektowane przy użyciu ai, proszki do prania z zaprogramowanymi przez ai cząsteczkami usuwającymi plamy lepiej niż nano-czasteczki. Czekam też, aż do Polski dojdzie w końcu informacja sprzed kilku miesięcy, że w silicon valley tzw. tech-gurus już licza straty związane z nieudanym hypem na ai. Jak jeszcze weźmiemy pod uwagę fakt, że te chat-boty i inne gówna do generowania prostego gowna nie mają za wiele wspólnego z a.i. to podejrzewam, że moda przeminie tak szybko jak się pojawiła. Od czasu do czasu rozgłos zyska jakaś związana z tym faktem ciekawostka i karawana jedzie dalej.
teraz czekam na fuzje nano i kwantów ze spinnem geometrii nieeuklidesowej.
* Sporo tego było. Im bardziej ludzie mają dupy i głowy w internetach, tym łatwiej podsuwać kolejne i kolejne "zagrożenia", rysować coraz bardziej dramatyczne scenariusze, a na końcu i tak finał, finałów, przylezie kolejny putler. Śmiechu warte te problemy, pierwszego, X-owego świata. To już bardziej zestresowane i konkretnie pierdzące krowy, powinny nas zatrważać. No i ceny masła (tak, to jest problem, kanapeczka nie posmarowana masełkiem! Normalnie pod wyhuśtanie) xD
Poro
- Żułek
jeśli chlebek/bułeczka świeżutka to ja wole bez

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- trup
AI's IQ level has risen to 120
The new OpenAI GPT-o1 has passed the Norwegian Mensa test, answering 25 out of 35 questions correctly.
This means that its IQ level has reached 120, and it is now smarter than 9 out of 10 people.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."