Wybitnie mnie śmieszy

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Wybitnie mnie śmieszy

12-06-2024, 20:11

Oczywiście nikt się nie zajmie takimi zachowaniami jak powyżej. Zostaje wziąć na miękko z u-śmieszkiem politowania.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa
mistrz forumowej ceremonii

25-06-2024, 21:26

WMŚ nowy trend na amerykańskim YT. Wycisza się słowa typu sex, murder, kill etc. Never stop the madness...
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

25-06-2024, 21:44

bartwa pisze:
WMŚ nowy trend na amerykańskim YT. Wycisza się słowa typu sex, murder, kill etc. Never stop the madness...
Na polskim już też.
Awatar użytkownika
bartwa

25-06-2024, 22:01

DST pisze:
bartwa pisze:
Na polskim już też.
No proszę, szybko się roznosi "dobra nowina".
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

25-06-2024, 22:15

bartwa pisze:
25-06-2024, 22:01
DST pisze:
bartwa pisze:
Na polskim już też.
No proszę, szybko się roznosi "dobra nowina".
Demonetyzacja. Filozofia kastrowania rzeczywistości ze wszystkiego co może być potencjalnie szkodliwe w naiwnej wierze, że ludzie przestaną o tym gadać czy jak? Nie wiem o co w tym chodzi, ale to jest coraz bardziej kuriozalne.
Jak dorastałem to gardziłem otaczającą mnie rzeczywistością, ale teraz świat idzie w jakimś tak chorym kierunku, że nie nadążam za tym wszystkim i gardzę do kwadratu. Dom wariatów. Chyba, że czegoś nie dostrzegam/źle interpretuje. Wytłumaczcie jeśli wiecie.
Awatar użytkownika
bartwa

25-06-2024, 22:18

DST pisze:
25-06-2024, 22:15

Demonetyzacja. Filozofia kastrowania rzeczywistości ze wszystkiego co może być potencjalnie szkodliwe w naiwnej wierze, że ludzie przestaną o tym gadać czy jak? Nie wiem o co w tym chodzi, ale to jest coraz bardziej kuriozalne.
Jak dorastałem to gardziłem otaczającą mnie rzeczywistością, ale teraz świat idzie w jakimś tak chorym kierunku, że nie nadążam za tym wszystkim i gardzę do kwadratu. Dom wariatów. Chyba, że czegoś nie dostrzegam/źle interpretuje. Wytłumaczcie jeśli wiecie.
Podobnie to widzę, naiwne kreowanie rzeczywistości. To się musi skończyć katastrofą.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-06-2024, 22:41

Tak, ten algorytm cenzury jest oczywiście niedorozwinięty (lub nadrozwinięty w złą stronę) ale umówmy się - te algorytmy tak czy siak JAKOŚ muszą Wam filtrować cały ten bajzel, który YT na końcu podpowie. Tam codziennie wrzucane są jakieś gigaliardy contentu.

To co mnie osobiście znacznie bardziej niepokoi to fakt, że algorytmy dostrzegły atrakcyjność negatywnych emocji i starają się to wykorzystywać do przyciągania uwagi widza. Hejt. Polaryzacja. Szczucie. Zaoranie. To się zajebiście sprzedaje ciemnej masie.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
bartwa

25-06-2024, 22:56

Olo pisze:
25-06-2024, 22:41

To co mnie osobiście znacznie bardziej niepokoi to fakt, że algorytmy dostrzegły atrakcyjność negatywnych emocji i starają się to wykorzystywać do przyciągania uwagi widza. Hejt. Polaryzacja. Szczucie. Zaoranie. To się zajebiście sprzedaje ciemnej masie.
Odseparowałem się od tego w 100%. Nie żeby fałszować rzeczywistość, tylko żeby nie mieć odruchów wymiotnych. Nie zdaję sobie jednak przez to sprawy, jak bardzo taka dziecinada jest popularna.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-06-2024, 23:14

Ale nie jest tak, że jako człowiek inteligentny jesteś bezbronną ofiarą skazaną przez AI na czarne myśli. Przecież to działa tak, że jeżeli z żelazną konsekwencją pozostajesz neutralny i nie tylko nie wkręcasz się we frenetyczne klepanie inwektyw, albo minusowanie wypowiedzi pod filmami, które potencjalnie z jakiegoś powodu Cię wkurwiają, ale wręcz przewijasz je bez chwili zatrzymania, to YT nie będzie Ci tego na siłę po jakimś czasie wciskał. Jeżeli znacznie bardziej interesują Cię pośladki sportsmenek, albo tuning ciągników rolniczych, albo architektura bizantyjska (a może to wszystko na raz) - i na tych filmach będziesz zatrzymywał swoją uwagę i na nie będziesz jakkolwiek reagował to yt będzie się starał co najwyżej zaintrygować czymś będącym na pograniczu tych zjawisk.

Skracając może - da się z tym żyć, gdy zdajesz sobie z tego sprawę i obserwujesz z boku obserwujące Cię algorytmy ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

26-06-2024, 08:31

Olo pisze:
25-06-2024, 23:14
Ale nie jest tak, że jako człowiek inteligentny jesteś bezbronną ofiarą skazaną przez AI na czarne myśli. Przecież to działa tak, że jeżeli z żelazną konsekwencją pozostajesz neutralny i nie tylko nie wkręcasz się we frenetyczne klepanie inwektyw, albo minusowanie wypowiedzi pod filmami, które potencjalnie z jakiegoś powodu Cię wkurwiają, ale wręcz przewijasz je bez chwili zatrzymania, to YT nie będzie Ci tego na siłę po jakimś czasie wciskał. Jeżeli znacznie bardziej interesują Cię pośladki sportsmenek, albo tuning ciągników rolniczych, albo architektura bizantyjska (a może to wszystko na raz) - i na tych filmach będziesz zatrzymywał swoją uwagę i na nie będziesz jakkolwiek reagował to yt będzie się starał co najwyżej zaintrygować czymś będącym na pograniczu tych zjawisk.

Skracając może - da się z tym żyć, gdy zdajesz sobie z tego sprawę i obserwujesz z boku obserwujące Cię algorytmy ;)
Z jednej strony tak, a z drugiej jak klikniesz 20 razy w content np popularno-naukowy i dla porównania raz w jakiś kanał geopolityczny z filmem zatytułowanym "ROSJA ZAATAKUJE NATO?" to algorytm zasypie cię raczej filmami związanymi z tą drugą opcją. Ja zacząłem klikać jakiś czas temu opcję "nie polecaj kanału" w związku z tymi pato-galami i mimo to wskakują mi na główną treści pokrewne, podobnie jak wszystkim na karcie czasu itd.

Odnośnie promowania polaryzacji to oglądałem jakiś czas temu wywiad z dwoma kolesiami, którzy zwolnili się z Google i FB bodajże przez kwestie etyczne i mówili, że politycy europejscy musieli się dopasować pod polaryzujący algorytm, żeby być wyrzucani na górę strony. Czyli zaczęli obrzucać się gównem nawzajem tańcząc pod trendy, żeby trafić z treściami do opinii publicznej.
Awatar użytkownika
uglak

26-06-2024, 14:12

DST pisze:

Z jednej strony tak, a z drugiej jak klikniesz 20 razy w content np popularno-naukowy i dla porównania raz w jakiś kanał geopolityczny z filmem zatytułowanym "ROSJA ZAATAKUJE NATO?" to algorytm zasypie cię raczej filmami związanymi z tą drugą opcją. Ja zacząłem klikać jakiś czas temu opcję "nie polecaj kanału" w związku z tymi pato-galami i mimo to wskakują mi na główną treści pokrewne, podobnie jak wszystkim na karcie czasu itd.
Duży błąd. Od dłuższego czasu opcje typu "nie polecaj" mają też ukryte znaczenie dla algorytmów w mediach społecznościowych. Kiedy w to klikasz na jakimś temacie to może przestanie Ci polecać konkretny kanał/fanpage, ale zacznie polecać pokrewne, bo stwierdzi, że Cię to triggeruje i powoduje aktywność. Dlatego tej opcji należy używać tylko w ostateczności jak jakieś gówno "przykleiło" się do Twojego konta. Algorytmowi zależy na zaangażowaniu, więc jak będziesz bez zatrzymywania i czytania przewijać irytujące tematy to przestanie je podpowiadać ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

26-06-2024, 15:25

uglak pisze:
26-06-2024, 14:12
DST pisze:

Duży błąd. Od dłuższego czasu opcje typu "nie polecaj" mają też ukryte znaczenie dla algorytmów w mediach społecznościowych. Kiedy w to klikasz na jakimś temacie to może przestanie Ci polecać konkretny kanał/fanpage, ale zacznie polecać pokrewne, bo stwierdzi, że Cię to triggeruje i powoduje aktywność. Dlatego tej opcji należy używać tylko w ostateczności jak jakieś gówno "przykleiło" się do Twojego konta. Algorytmowi zależy na zaangażowaniu, więc jak będziesz bez zatrzymywania i czytania przewijać irytujące tematy to przestanie je podpowiadać ;-)
Ok, dzięki ma to sens i jest oczywiście chore.
Fanatyk
w mackach Zła

28-06-2024, 13:19

Mnie to zawsze śmieszy i wydaje się pocieszne, gdy jakiś ptysio mądrzy się, czego to państwo nie powinno zrobić, przeżywa, angażuje się emocjonalnie - utożsamia się ze sprawami politycznymi. A w założeniach kliki rządzącej taki ptysio jest gównem wpisanym w potencjalne straty. :)

Decydenci poradzą sobie bez ciebie - tobie zapierdalać i ginąć, a nie się mundrzyć. :P Nic nie dociera do tych
pozerskich łbów.

No to jak tam? Pańszczyzna odrobiona dla swoich dobrodziejów?
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

28-06-2024, 15:15

Fanatyk pisze:
Mnie to zawsze śmieszy i wydaje się pocieszne, gdy jakiś ptysio mądrzy się, czego to państwo nie powinno zrobić, przeżywa, angażuje się emocjonalnie - utożsamia się ze sprawami politycznymi. A w założeniach kliki rządzącej taki ptysio jest gównem wpisanym w potencjalne straty. :)

Decydenci poradzą sobie bez ciebie - tobie zapierdalać i ginąć, a nie się mundrzyć. :P Nic nie dociera do tych
pozerskich łbów.

Weź pokój poodkurzaj, matka cię prosi już któryś dzień z rzędu i przestań pić te kurwa energetyki cały czas, cały pokój w puszkach
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-06-2024, 20:42

DST pisze:
Fanatyk pisze:

pozerskich łbów.

Weź pokój poodkurzaj, matka cię prosi już któryś dzień z rzędu i przestań pić te kurwa energetyki cały czas, cały pokój w puszkach
sądząc po tym jak się uaktywnił i co wypisuje to raczej leki się skończyły i jest jakiś problem ze zdobyciem kolejnej partii..albo po prostu nie bierze skurwol
Awatar użytkownika
Ascetic

29-06-2024, 12:23

Sam już nie wiem, czy częściej prycham, czy jednak dojmujące uczucie politowania mnie ogarnia, jak czytam te "stejtmenty", które mają rozmyć? promki patusiarstwa, debilizmów, szurii i co naturalne kacapii wszelakiej. O trolliszczach, osobach trollowych (trollujących? ) nie można oczywiście zapomnieć. Paw. Kolorowy.
Poro
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

15-10-2024, 21:18

Fanatyk pisze:
30-06-2024, 14:01
nagrobek pisze:
28-06-2024, 20:42
DST pisze:

sądząc po tym jak się uaktywnił i co wypisuje to raczej leki się skończyły i jest jakiś problem ze zdobyciem kolejnej partii..albo po prostu nie bierze skurwol
Widać że lubicie sobie z DST w odbyt zaglądać, noge mu tam wpierdol to może w końcu coś poczuje.
Heh wbiłem se tutaj opisać śmiechową historię i zobaczyłem iż pominąłem PIERWSZY FORUMOWY PRZYPADEK OTWARTEGO POSĄDZANIA MNIE O HOMOSEKSUALNOŚĆ. Jestem poglądowo raczej bardziej lewicowy więc wysyłam buziaki.

Ale do sedna:

Wpadam se dzisiaj na siłkę porobić plecki. Szare znoszone spodnie od dresu są, podkoszulek elegancki jest, wola treningu jest. Macham se trochę kettlami, patrzę na siebie w lustrze myśląc czy podobałbym się Fanatykowi i widzę takiego kolesia po 40tce jak wbija pełen energii odziany w specjalistyczne ciuchy marki Decathlon w kolorach raczej jaskrawych. Sylwetka mało imponująca, coś co Trener Paweł określiłby jako "szczur bojowy".
Wbiega na wyciąg do pleców i macha nim bardziej jakby pompował rower i zaraz miał go ten wyciąg wyrzucić pod sufit. Potem na gorąco podbiega do worka treningowego jeszcze bardziej rozjuszony 40 powtórzeniami ruchów imitujących pompkę i wali w niego z różnych stron stylami przypominającymi mieszankę karate, ulicznej cepeliady i stylu pijanego mistrza. Wchodzą łokcie, kopniaki z zaskoczenia i ogólnie jest wojna. Zerkam sobie na niego i w sumie mam pozytywne odczucia - dobry wariat, myślę sobie, pierdoli co inni myślą, dobrze się bawi i jest aktywny. Kontynuuję trening i widzę dwóch młodych chłopaczków (koło 19-20 lat), jeden z nich wyciska 90kg na klatówę. Myślę, super, fajnie, imponujące.
Udaję się do szatni i trafiam w sam środek mowy motywacyjnej pompującego specjalisty do tych nastolatków. Dowiaduję się szeregu intrygujących rzeczy na jego temat - np tego, że trenował z olimpijczykami (czy w miejscu gdzie TRENUJĄ OLIMPIJCZYCY), trenował dwa lata pod rząd, czyli jak to określił, 700 dni non stop. Wszystko to okraszone mowami motywacyjnymi pokroju "nie poddawajcie się chłopaki", "będziesz miał chwilę zwątpienia, ale musisz to przeskoczyć" i miałem w wyobraźni tylko to pompowanie tym wyciągiem, który ściągał w dół na 10 cm. I myślę sobie, że ten chłopak zrobiłby 10 przysiadów z nim na plecach.
Ogólnie nie zwracam specjalnie uwagi na ludzi na siłowni, ale jak słyszę takie pierdolenie i mitomaństwo to zastanawiam się skąd się ci ludzie biorą i modlę się, żeby tak nie skończyć :D
Awatar użytkownika
Ascetic

18-02-2025, 10:04

Oho, atak trolli, multikonciarzy i alkopościarzy. Nawet nie w weekend. Postępujący upadek mnie śmieszy.
Poro
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

18-02-2025, 10:29

Od mojego październikowego posta nikt tu poza Tobą nie napisał? Chyba jakieś ostre czyszczenie.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-02-2025, 10:33

Całościowo ruch jak w kostnicy. Co specjalnie nie dziwi.
Poro
ODPOWIEDZ