co sprawia, że obie strony są do dupy
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: POlitykowanie
W zależności od strony po której się jest bardziej lub mniej
Dobrze tylko, że u nas nie ma broni tak dostępnej jak tam.

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie jestem przekonany, ostatnie kilka lat było pełne wydarzeń w USA i burz politycznych - Black Lives Matter, szturm na Kapitol, to wszystko rzeczy, które bardziej przypominają wojnę niż podział polityczny. U nas to się raczej teściowa z synową pokłócą co najwyżej przy stole wigilijnym. Największy protest ostatnich lat, czyli marsz kobiet, zgromadził dużo ludzi, ale przecież nie było tam żadnych dantejskich scen rodem z USA, typu szabrowanie sklepów, bicie okien, niszczenie pomników, nie mówiąc już ofiarach śmiertelnych. I jakkolwiek nie cierpię religii jako takiej, tak dziękuję wszystkim bogom Ankh-Morpork, a szczególnie Offlerowi-krokodylowi, że mamy tylko jedną, i to taką nie najzjebańszą.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Tam są kurewskie podziały etniczno/rasowe, czego u nas od 1945 praktycznie nie ma.
- Triceratops
Hehe ten jak sie odpalil, nie zesraj sie tylko, to nie ten Donald xdtrup pisze: ↑26-07-2024, 21:21Coś się komuś chyba raczej tutaj popierdolilo. Trampidlo to guano polityczne. Jak można o tym czymś śpiewać?Triceratops pisze: ↑26-07-2024, 19:36Cos mu sie popierdolilo, przeciez DeNiro to jebane lewaczydlo jest
woodpecker from space
- masterful
- Kontakt:
Nie mówię o skali ale linii podziału. Jest identyczna.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:31Nie jestem przekonany, ostatnie kilka lat było pełne wydarzeń w USA i burz politycznych - Black Lives Matter, szturm na Kapitol, to wszystko rzeczy, które bardziej przypominają wojnę niż podział polityczny. U nas to się raczej teściowa z synową pokłócą co najwyżej przy stole wigilijnym. Największy protest ostatnich lat, czyli marsz kobiet, zgromadził dużo ludzi, ale przecież nie było tam żadnych dantejskich scen rodem z USA, typu szabrowanie sklepów, bicie okien, niszczenie pomników, nie mówiąc już ofiarach śmiertelnych. I jakkolwiek nie cierpię religii jako takiej, tak dziękuję wszystkim bogom Ankh-Morpork, a szczególnie Offlerowi-krokodylowi, że mamy tylko jedną, i to taką nie najzjebańszą.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak, to też jak najbardziej, nieraz żonie mówiłem, że nic tylko być wdzięcznym, że mieszkamy w tak jednolitym etnicznie kraju.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No nie wiem szefuńciu, mi to wygląda jednak bardziej różnorodnie.

- trup
Od 1968. Tak wyraźnych.
Ale są cały czas choć o mniejszej sile i wobec innych "Banderowcy" . "Ciapaki" . "Pedały"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- masterful
- Kontakt:
Nie mówię o etniczności tylko o podziale 1:0 / białe czarne / dobrzy i źli / Wierzący - Niewierni / Lewacy - Prawacy Wg mnie to core tego podziału na górze to oczywiście władza i wpływy, ale oparte na religii, strachu itp itd...ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:44No nie wiem szefuńciu, mi to wygląda jednak bardziej różnorodnie.
Ale nie znam się w sumie...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
W sensie polaryzacja? to globalna choroba. Nie tylko polska lub amerykańska.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- trup
Niby mieszkamy ale wrogów nie brakuje. Złota młodzież czysta rasowo milujaca Dmowskiego i nie tylko ona ta młodzież, ciągle walczy. Wszędzie wróg!ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:42Tak, to też jak najbardziej, nieraz żonie mówiłem, że nic tylko być wdzięcznym, że mieszkamy w tak jednolitym etnicznie kraju.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
To są różnice lokalne, u nas jest duży wpływ religijny, a w USA bardziej obyczajowy, ale u nas religia i obyczaje są często spójne,ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:44No nie wiem szefuńciu, mi to wygląda jednak bardziej różnorodnie.
![]()
ale masterful ma rację, podział jest ten sam konserwatyści vs lewica + lewicujące centrum
Die Welt ist meine Vorstellung.
Jak wroga nie ma, to trzeba go wymyślić. Co to za życie bez wroga?trup pisze: ↑26-07-2024, 22:51Niby mieszkamy ale wrogów nie brakuje. Złota młodzież czysta rasowo milujaca Dmowskiego i nie tylko ona ta młodzież, ciągle walczy. Wszędzie wróg!ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:42Tak, to też jak najbardziej, nieraz żonie mówiłem, że nic tylko być wdzięcznym, że mieszkamy w tak jednolitym etnicznie kraju.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
20 lat temu skinów było pełno, dzisiaj ciężko byłoby mi powiedzieć, kiedy ostatniego widziałem. Hm, w sumie ostatniego to widziałem w Belgii, miał ekran z Burzum i totenkopfem "Support your local einsatzkommando".
- masterful
- Kontakt:
Ale u nas w takicj skali tego kiedyś nie było. To od ok 2005 roku tak się u nas pojebało i podzieliło nas. Nie znoszę i nie rozumiem prawicy, a przez to że jest podział 1 albo 0 to podobno jestem lewakiem i ktoś mnie zapisał do tego klubu. ¯\_(ツ)_/¯
- trup
Skinow? A kto mówi o skinach? A brałeś kiedyś udział albo oglądałeś relacje np.; z bitwy o empik czy innego Marszu Niepodległości?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-07-2024, 22:5520 lat temu skinów było pełno, dzisiaj ciężko byłoby mi powiedzieć, kiedy ostatniego widziałem. Hm, w sumie ostatniego to widziałem w Belgii, miał ekran z Burzum i totenkopfem "Support your local einsatzkommando".
- masterful
- Kontakt:
Była też bitwa pod Veturilo!
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No widziałem gdzieś lata temu, ale jednocześnie muszę powiedzieć, że to chyba koncentruje się głównie w Warszawie;)