niech mnie ktoś odłączy z tego matrixa
Ciekawostki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Ciekawostki
nie wiem może, jakieś pokolenia XYZLPG+ nie ogarniam
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Młodzi muszą się buntować, a że już prawie żadnego porządku nie ma to buntują się przeciw biologii i zdrowemu rozsądkowi.
Guilty of being right
- Triceratops
Kol zulek narazasz sie na atak wiecznie czujnego forumowego homokomando, radzilbym ogladac sie za siebie podczas golenia
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Inaczej to widzę w tym konkretnym przypadku po latach obcowania z Amerykanami na co dzień w przyjaznym kontekście. Od razu disclaimer, to co powiem to nie opinia, którą popieram, tylko obserwacja. Generalnie świat robi się coraz uprzejmiejszy, w sensie tego, że mówienie wprost tak jak dawniej jest coraz mniej mile widziane. To wynika z dominacji języka angielskiego, w którym prawie niczego nie mówi się wprost, oraz z amerykańskiej kultury, w której cokolwiek by się nie mówiło, to należy to opakować w taki sposób, by mieć pewność, że ktoś się nie obrazi. Stąd pojęcia takie jak understatement, czyli Amerykanin, który jest solidnie wkurwiony, powie raczej coś w rodzaju "I'm slightly worried about what you said" czy coś w tym rodzaju.
Ostatnio rozmawiałem ze starszą znajomą (przez starszą mam na myśli pod 70-kę). Na FB napisałem komentarz, który był ewidentnym żarciem, na co napisała mi, cytuję: "I wanted to put a "laugh" on your comment, but didn't want to laugh "at" you. Some may not catch the reference." Dla mnie to absurd, ale pokazuje nie tylko to, że to wynika z tamtejszej kultury, ale też że nie ma związku wyłącznie z młodymi ludźmi. My tego po prostu nie rozumiemy, ale młodzież w Polsce już tak.
Find your flow
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
Nic nowego. Tylko to narosło do patologicznych rozmiarów.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-07-2024, 17:14Generalnie świat robi się coraz uprzejmiejszy, w sensie tego, że mówienie wprost tak jak dawniej jest coraz mniej mile widziane.
"Kto prawdę mówi, ten niepokój wszczyna."
Cyprian Kamil Norwid
Celem życia nie jest przeżycie.
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Uprzejmiejszy to dziwne słowo, raczej politycznie poprawny (inaczej popierdolony):mistrzsardu pisze: ↑23-07-2024, 21:29Nic nowego. Tylko to narosło do patologicznych rozmiarów.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-07-2024, 17:14Generalnie świat robi się coraz uprzejmiejszy, w sensie tego, że mówienie wprost tak jak dawniej jest coraz mniej mile widziane.
Cyprian Kamil Norwid
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... by-tr.html
-
mistrzsardu
Niemiecka gospodarka ledwie dycha ale jak widać są ważniejsze tematy.
Obłęd w czystej postaci!
Obłęd w czystej postaci!
Celem życia nie jest przeżycie.
-
C//A
- w mackach Zła
Nie czytałem nic poza clickbaitowym nagłówkiem, ale nie widze tu niespójności. Wręcz przeciwnie - widzę nowe źródła przychodumistrzsardu pisze: ↑24-07-2024, 06:56Niemiecka gospodarka ledwie dycha ale jak widać są ważniejsze tematy.
Obłęd w czystej postaci!
- Żułek
SamborWilk pisze: ↑24-07-2024, 06:53Uprzejmiejszy to dziwne słowo, raczej politycznie poprawny (inaczej popierdolony):mistrzsardu pisze: ↑23-07-2024, 21:29Nic nowego. Tylko to narosło do patologicznych rozmiarów.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-07-2024, 17:14Generalnie świat robi się coraz uprzejmiejszy, w sensie tego, że mówienie wprost tak jak dawniej jest coraz mniej mile widziane.
Cyprian Kamil Norwid

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To, jak dzisiaj mówimy, też byłoby uznane 100 lat temu za popierdolone, kwestia tego, ile dystansu przyjmiemy.SamborWilk pisze: ↑24-07-2024, 06:53Uprzejmiejszy to dziwne słowo, raczej politycznie poprawny (inaczej popierdolony):
Co do newsa, to żona ma teorię, że temat jest tak ciśnięty w USA, ponieważ dużo łatwiej go rozwiązać, niż równość płac kobiet, która wciąż jest tam konkretnie problematyczna.
Find your flow
- trup
Rosyjska i białoruska gospodarka ledwie dycha. Chińska przechodzi mocny kryzys. Ale jak widać są ważniejsze tematy.mistrzsardu pisze: ↑24-07-2024, 06:56Niemiecka gospodarka ledwie dycha ale jak widać są ważniejsze tematy.
Obłęd w czystej postaci!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Ale temat tyczył się naszych zachodnich sąsiadów. Obawiam się że u nas też mogą być naciski na takie cyrki.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑24-07-2024, 12:47To, jak dzisiaj mówimy, też byłoby uznane 100 lat temu za popierdolone, kwestia tego, ile dystansu przyjmiemy.SamborWilk pisze: ↑24-07-2024, 06:53Uprzejmiejszy to dziwne słowo, raczej politycznie poprawny (inaczej popierdolony):
Co do newsa, to żona ma teorię, że temat jest tak ciśnięty w USA, ponieważ dużo łatwiej go rozwiązać, niż równość płac kobiet, która wciąż jest tam konkretnie problematyczna.
BTW:
https://www.thepublica.com/canadian-wom ... rio-beach/
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wiem, że to o Niemczech, ale jest takie powiedzenie, że jak USA kichnie, to cały świat ma katar.SamborWilk pisze: ↑25-07-2024, 21:10Ale temat tyczył się naszych zachodnich sąsiadów. Obawiam się że u nas też mogą być naciski na takie cyrki.
BTW:
Find your flow
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Przy obecnej sytuacji geopolitycznej zaryzykowałbym raczej stwierdzenie, że jak Niemcy się zesrają to lecimy podetrzeć ich dupsko.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑25-07-2024, 22:08Wiem, że to o Niemczech, ale jest takie powiedzenie, że jak USA kichnie, to cały świat ma katar.SamborWilk pisze: ↑25-07-2024, 21:10Ale temat tyczył się naszych zachodnich sąsiadów. Obawiam się że u nas też mogą być naciski na takie cyrki.
BTW:
-
mocny2_3
Pustułki kochane
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Elektryczne rowery są w 100% bezpieczne
Na filmiku koleś z baterią z takiego E-bika.
Ostatnio zmieniony 28-07-2024, 12:23 przez SamborWilk, łącznie zmieniany 1 raz.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
O kurwa, ale skwarek, masakra, mam nadzieję że przeżył, nikt nie powinien tak głupio kończyć żywota.SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 12:13Elektryczne rowery są w 10% bezpieczne![]()
Find your flow
- Rejwan
- rasowy masterfulowicz
na 99% nie ma opcji zeby to przezyl. poza ogniem to w tej windzie mial jeszcze komore gazowa. jakis czas temu w wawie eksplodowala taka hulajnoa i nie bylo co zbierac: https://www.rmf24.pl/regiony/warszawa/n ... rp_state=1ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 12:15O kurwa, ale skwarek, masakra, mam nadzieję że przeżył, nikt nie powinien tak głupio kończyć żywota.SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 12:13Elektryczne rowery są w 10% bezpieczne![]()
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.